PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Program dnešního setkání OPS ( )
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2010 pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky předsedy Senátu Parlamentu České republiky a senátora za Liberecko.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Společné setkání „minitýmů“
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
2. jednání řídícího výboru
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Závěrečná konference projektu
Aktuální informace o KAP
Příprava operačních programů
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Transkript prezentace:

PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE Informace pro účastníky konference Strategie rozvoje lidských zdrojů LK 2014+ říjen 2014 www.sdruzenilk.cz

CO JE PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE (PAKT)? PLATFORMA PRO REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ A PRO KOORDINOVANÝ POSTUP PŘI VYTVÁŘENÍ PODMÍNEK PRO ZVYŠOVÁNÍ ZAMĚSTNANOSTI V LIBERECKÉM KRAJI v souladu s doporučením EU a OECD konkurenceschopnost – inovace – regionální partnerství – sociální dialog využití příkladu a zkušeností Moravskoslezského paktu provázanost se Strategií, PRLK a dalšími aktivitami www.sdruzenilk.cz

SIGNATÁŘI PAKTU LIBERECKÝ KRAJ KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ÚŘAD PRÁCE REGIONÁLNÍ RADA ODBOROVÝCH SVAZŮ SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ LIBERECKÉHO KRAJE + možnost přistoupení dalších subjektů TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI – 16.10.2014 www.sdruzenilk.cz

CÍLE A PRIORITY PAKTU HLAVNÍ CÍL STRATEGICKÉ PRIORITY ZÁSADNÍ PROBLÉMY: legislativa neodpovídající potřebám flexibilního trhu práce, zbytečná byrokracie nevyužitý potenciál kraje (tradiční obory) nedostatečná spolupráce aktérů trhu práce nepřipravenost a malá aktivita lidí nedostatečná prevence vzniku sociálních problémů HLAVNÍ CÍL Vytváření podmínek pro zvyšování zaměstnanosti v Libereckém kraji a uplatnění na trhu práce pro všechny, kteří chtějí pracovat. STRATEGICKÉ PRIORITY Soustředění na pět vzájemně synergicky působících a prolínajících se prioritních oblastí. www.sdruzenilk.cz

PAKT ZAMĚSTNANOSTI LK STRATEGICKÉ PRIORITY www.sdruzenilk.cz

AKTIVITY PAKTU Vzájemná informovanost a koordinace postupu všech signatářů při přípravě záměrů a při realizaci aktivit na podporu zaměstnanosti Koordinovaná příprava na programovací období EU 2014-2020 www.sdruzenilk.cz

AKTIVITY PAKTU STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ LK (základní nástroj k prosazování cílů Paktu) SPOLEČNÝ AKČNÍ PLÁN LK 2014+ (realizační dokument, bude vycházet z přijaté strategie a zahrnovat konkrétní aktivity a integrované projekty, jejichž naplnění bude mít významný dopad na řešení hlavních problémů v období 2014-2020) www.sdruzenilk.cz

ZAHÁJENÍ ČINNOSTI PAKTU První myšlenky, kontakty a jednání 2012/2013 Vznik Sdružení pro rozvoj LK červen 2013 Prezentace MSL paktu v Liberci září 2013 Příprava cílů a priorit Paktu říjen-prosinec 2013 Projednávání s partnery a dalšími signatáři prosinec 2013-únor 2014 Slavnostní podpis Paktu 1.dubna 2014 www.sdruzenilk.cz

AKTUÁLNÍ ČINNOST PAKTU Ustavení orgánů Paktu červen 2014 První konkrétní aktivity, projednané Výkonnou radou Paktu srpen 2014 Zahájení činnosti 3 Odborných pracovních skupin Paktu (OPS) říjen 2014 Projednání výstupů Strategie rozvoje lidských zdrojů LK 2014+ v OPS listopad-prosinec 2014 www.sdruzenilk.cz

STRUKTURY PAKTU Řídicí výbor Výkonná rada Realizační tým Odborné pracovní skupiny Sdružení pro rozvoj LK www.sdruzenilk.cz

Děkuji Vám za pozornost. Ing. Jaroslav Makovička Člen Výkonné rady Paktu Předseda Sdružení pro rozvoj LK predseda@sdruzenilk.cz www.sdruzenilk.cz