Optimalizace finančních toků ve vybrané společnosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní finanční výkazy
Advertisements

PŘÍJMY A VÝDAJE, CASH FLOW
Prezentace programu EVALENT 3.6
Analýza peněžních toků – cash flow
Finanční řízení podniku
Účetnictví.
Efektivnost.
ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY Ekonomické hodnocení podniku.
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
FINANČNÍ ŘÍZENÍ DOPRAVNÍHO PODNIKU
Vítám Vás na další hodině firemních financí. Pokud jste v průběhu našich cvičení došly k některým otázkám, které je nutné objasnit – neváhejte a vneste.
Cash Flow Jiří Uhman.
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE: n maximalizace tržní hodnoty firmy a n udržování platební schopnosti.
Podniková ekonomika.
Finanční analýza.
3.př. Majetková a kapitálová výstavba podniku
Hodnocení pomocí metody EVA - základ
1 NÁKLADOVÉ ÚČETNICTVÍ (MU_305). 2 Ing. Jaroslav Wagner, PhD. Katedra manažerského účetnictví Místnost: 285 NB KH: Pondělí 15,00 – 17,00 hod.
Moderní metody hodnocení výkonnosti podniku − Benchmarking
Pojem a význam řízení Cash Flow ve firmě
Průměrné vážené náklady kapitálu
Přednáška č.5 controlling cash-flow
Finanční výkazy obchodních společností
Podnikové finance Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
ÚVOD Účetnictví je chápáno jako stavová či výsledková karta podnikání.
Finanční řízení podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Účetnictví a rozbory I Ing. Hana Jurajdová, Ph.D. katedra veřejné ekonomie (dveře 525) Tel.:
Eva Tomášková Ukazatel EVA Ekonomické souvislosti právní úpravy obchodních společností 3. přednáška.
Soustavy ukazatelů – úvod
Základy firemních financí (teze seminářů - platí pro seminární skupiny 1,4,10,11) Ing. František Řezáč, Ph.D. Katedra financí ESF MU.
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
Téma 3-4 Majetková a finanční struktura podniku. Cash flow 1. Majetková struktura - faktory ovlivňující majetkovou strukturu 2. Finanční struktura - míra.
Téma 8. Náklady kapitálu. Kapitálová struktura a její optimalizace 1. Náklady kapitálu a jejich kvantifikace 2. Teorie optimalizace kapitálové struktury.
KEM / PEPL2 Finanční plán Jan Cedl Finanční plánování Finanční plánování je „formalizované rozhodování o způsobu financování (získávání kapitálu),
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický OPTIMALIZACE PROCESŮ VÝROBY NÁBYTKU VE SPOLEČNOSTI ARBYD CZ S.R.O. Obhajoba diplomové.
Téma 9-10 Investiční rozhodování 1. Kapitálové rozpočty výdajů a očekávaných peněžních příjmů z investic 2. Hodnocení efektivnosti investičních projektů.
Analýza účetní uzávěrky a závěrky ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Tereza Pálková Vedoucí bakalářské práce: Ing. Romana Píchová, DiS. Oponent.
Autor bakalářské práce:Martin Šíma Vedoucí bakalářské práce:Ing. Marta Hortová Oponent bakalářské práce:Mgr. Hana Bartošová DAŇOVÉ A ODVODOVÉ ZATÍŽENÍ.
ZLEPŠENÍ REALIZACE SPOJENÍ VEŘEJNOU DOPRAVOU V RELACI Č.KRUMLOV – Č.BUDĚJOVICE A ZPĚT PROSTŘEDNICTVÍM MATEMATICKÝCH METOD AUTOR PRÁCE: BC. MICHAELA PEKAŘOVÁ.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
VYHODNOCENÍ EKONOMICKÉ VÝKONNOSTI STAVEBNÍ FIRMY
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství.
Marketingový plán podniku
Návrh podnikatelského plánu založení minipivovaru s vlastní pivnicí
Obhajoba bakalářské práce
Financování a účetnictví základních škol
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Autor diplomové práce: Bc. Eva Slabší
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice Ústav podnikové strategie Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Autor BP: Miroslava Sobotovičová.
Vysoká škola technická a ekonomická
Metody FINANČNÍ ANALÝZY:
Podniková ekonomika.
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Ústav podnikové strategie
Účetnictví Ing. Hana Jurajdová, Ph.D.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ
Podniková ekonomika.
Obhajoba diplomové práce
Autor práce: Zita Jílková Vedoucí práce: Ing. Romana Píchová
Podniková ekonomika.
Finanční analýza vybrané firmy
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Metody FINANČNÍ ANALÝZY:
Transkript prezentace:

Optimalizace finančních toků ve vybrané společnosti Autor diplomové práce: Bc. Kristýna Steinocherová Vedoucí diplomové práce: Ing. Jiří Čejka, Ph.D.

Cíl práce Cílem práce je návrh optimalizace finančních toků ve vybrané společnosti. Dojde k analýze současně používaného modelu (z hlediska účetnictví) a na základě nových moderních přístupů se navrhne možnost optimalizace.

Představení společnosti Plotové centrum spol. s.r.o. Založena: 9.10.2002 Motto: VIZITKA NAŠÍ PRÁCE = PLOT = VIZITKA VAŠEHO DOMU

Celkové cash flow Sledované období: 2013-2015

Majetková struktura

Finanční struktura

Vývoj zisků EAT – čistý zisk EBT – zisk před zdaněním EBIT – zisk před zdaněním a úroky EBITDA – zisk před zdaněním, úroky a odpisy

Optimalizace finančních toků Navržené varianty V1 – zvýšení bankovního úvěru o 2 000 000 Kč s úrokem 5,6 % p. a. V2 – extrémní zvýšení bankovního úvěru o 6 000 000 Kč s úrokem 10% p. a. V3 – zvýšení základního kapitálu o 350 000 Kč V4 – snížení základního kapitálu o 350 000 Kč

Statické metody Tradiční (klasická) teorie kapitálové struktury Kompromisní teorie kapitálové struktury

Dynamické metody Teorie hierarchického pořádku Nejpohodlnější struktura pasiv Nejdůležitější je využití zisku Teorie čtyř dimenzí Brealeyho a Myerse Sestavení optimální finanční struktury je individuální Daně Riziko Typ aktiv Finanční volnost

Vícekriteriální rozhodování Fullerův trojúhelník Kritéria K1 – zadlužení společnosti K2 – rozdíl úrokového daňového štítu a nákladů finanční tísně K3 – nejpohodlnější struktura pasiv K4 – dodržování čtyř dimenzí Brealyho a Myerse

Vícekriteriální rozhodování Metoda váženého součtu Maximalizace užitku

Děkuji za pozornost

Dotazy oponenta Jaký druh podniku je Vámi zpracovávaná společnost Plotové centrum? Kolik konkurentů (a jakých) má v České republice? Jak náročné bylo získání podrobných zdrojových výkazů od vedení společnosti? V práci píšete, že optimalizací finančních toků získáte správný poměr vlastních a cizích zdrojů kapitálu. Jaký poměr je podle Vás optimální pro firmy podobné velikosti a oboru, jako je Vámi zpracovávaná firma?

Dotazy oponenta Otázka k Obr. 13 na str. 41 – graf čistého peněžního toku vztahujícího se k investiční činnosti: Odkud jste odvodila procentní hodnoty meziročního zvýšení o 350 % a snížení o 430 %, o kterých se zmiňujete v poslední větě kapitoly 4.2.2? V kap. 4.2.3 na str. 42 v poslední větě píšete o manažerech společnosti. Nenalezl jsem žádné manažery v organizační struktuře firmy v kap. 4.1.2. Dokážete tento rozpor objasnit?

Dotazy oponenta Otázka k Obr. 37 na str. 80 – znázornění vývoje EVA equity: Odkud jste odvodila procentní rozdíl 276 % uvedený v textu pod grafem? V kap. 5.1 při definici varianty V2 uvádíte, že ji nepovažujete a reálnou. Jaké jsou podle Vás příčiny nejlepšího pořadí této varianty v metodě váženého součtu (Tab. 49) Na základě čeho jste stanovila jako optimální variantu č. 4, jak uvádíte na konci závěru? Jaká byla kriteriální funkce a jaká byla její hodnota?