Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafický editor – GIMP Transformace
Advertisements

Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
X EXEL.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů.
Vkládání kreslených útvarů
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Grafický editor GIMP (6)
Retušujeme, klonujeme Vadí nám nějaké místo ve fotce –drobné kazy –letící fógl –drát –někdo, koho tam rozhodně nechceme… Nuže, jdeme na to.
Práce do Cvičení z tech. a techn. vzděl. (TE2BP_CTV/PV)
GIMP – úpravy fotografií. Příliš tmavá fotografie Někdy se nám podaří vyfotit snímek tak, že téměř není vidět, co jsme fotili.
Grafický editor – GIMP Základy práce
Tímto nástrojem můžeme provést různé doplnění, nebo rozšíření základního obrázku. Pro koláže použijeme ještě nástroje „rozmazání“ a zadáním % rozmazání.
Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA ÚPRAVA FOTOGRAFIÍ - RETUŠE ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
GIMP : úpravy fotografií
Uložení fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Základy retuše v Adobe Photoshop
VY_32_INOVACE_GR_789 CD- OBAL. Zadání: vytvořte obal na CD použijte 5 fotografií (každou v samostatné vrstvě) vložené obrázky upravte pomocí nástrojů.
Grafický editor GIMP (3)  a zase vrstvy  použití masky Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Grafický editor GIMP (6) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Obrázky po stole VY_32_INOVACE_GR_790. OBRÁZKY ROZHÁZENÉ PO STOLE Zadání: Uspořádejte obrázky tak, aby působily jako náhodně rozházené po stole. Obrázkům.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Ořez a rámeček fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/51 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_TOMAS_VASATA_CLOVEK _VE_SPOLECNOSTI_SOCIALNI_KONTROLA_11 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_BOZENA_SEDIVA_HOLENI A UPRAVA VLASU A VOUSU_04 Název školy Střední škola služeb, obchodu.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_BOZENA_SEDIVA_HOLENI_A_ UPRAVA _VLASU_ A_ VOUSU_13 Název školy Střední škola služeb,
Vektorové tutoriály Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_MALA_VELKA_SVATBA_PREZENTACE_20 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_BOZENA_SEDIVA_HOLENI A UPRAVA VLASU A VOUSU_19 Název školy Střední škola služeb, obchodu.
CorelDRAW – vizitka (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z.
Tabulkový procesor Operace s řádky a sloupci, filtry – výběrová kriteria Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_SPORTOVNI_DIVACI_DO_N EPOHODY_PREZENTACE_08 Název.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Grafický editor GIMP (3)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OSLOVOVÁNÍ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Třídění vína Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OSTATNÍ HOSTINY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
TEXTILNÍ ZBOŽÍ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Vkládání grafických objektů
Transformace obrazu v Adobe Photoshop
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ZASEDACÍ POŘÁDEK Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ROZDĚLENÍ HOSTIN Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Počítačová grafika Zoner Callisto Efekty
Grafický editor GIMP (6)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Textilní vlákna Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ArchiCAD nástroj Dveře
Grafický editor GIMP (6)
Grafický editor – GIMP Transformace
Transkript prezentace:

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiálu VY_JAROSLAVA_TOMANOVA_FOTOGRAFIE_ARCHITEKTURY_UPRAVA_FOTOGRAFIE_A_VYMENA_MRAKU_11 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 3. Vzdělávací oblast Úpravy na PC Vzdělávací obor Odborný výcvik Tematický okruh Fotografie architektury Téma Úprava fotografie, výměna mraků na PC Jméno autora Jaroslava Tomanová Vytvořeno dne 12. 7. 2013 Metodický popis (anotace) Prezentace je vytvořená v programu MS Powerpoint a seznamuje žáky s úpravou fotografií na PC, při výměně mraků. Vyučující může využít text a snímky dle aktuální potřeby. Prezentace bude uložena také ve formátu PDF a případně poskytnuta žákům k jejich dalšímu mimoškolnímu vzdělávání.

Úprava fotografie a výměna mraků

Příprava fotografií na úpravu, výběr otevřeme si fotografii, kterou budeme upravovat pak otevřeme fotografii, odkud budeme přenášet mraky na druhé fotografii provedeme výběr, s prolnutím 150 ob

Přesun mraků z druhé fotografie nástrojem pro přesun přesuneme vybranou část s mraky do první fotografie předběžně umístíme v obraze

Transformace mraků protože jsou vložené mraky příliš malé, použijeme klávesovou zkratku Ctrl.+T pak zmáčkneme zkratku Shift a za libovolný roh táhneme, tím měníme velikost obrazu s mraky

Gumování přesahujícího obrazu protože nám obraz mraků přesahuje přes střechu, je toto nutné odstranit použijeme nástroj guma, nastavíme si velikost nástroje a procenta hustoty a krytí pak nástrojem opatrně přejíždíme v místech, kde obloha překrývá střechu

Sloučení vrstev protože nám při úpravách vnikly dvě vrstvy, ale dále budeme pracovat pouze v jedné, je nutné tyto sloučit do jedné zadáme vrstva, do jedné a pak již můžeme provádět další potřebné kroky

Transformace snímku protože se nám někdy stane, že není snímek rovný podle svislé nebo vodorovné osy, je nutná transformace zkratkou Ctrl.+ A, provedeme výběr nastavíme si vodítka nebo mřížku úpravy, transformovat, deformovat táhneme na potřebných koncích a provedeme vyrovnání linií

Výřez provádíme nástrojem na zhotovení výřezu nastavíme si potřebnou velikost a rozlišení šipkou si označíme, zda bude obraz výškový nebo šířkový pak táhneme a sledujeme velikost výřezu, dále šipkou v rohu můžeme obraz libovolně naklánět

Retuš fotografie provádíme nástrojem klonovací razítko hodně zvětšíme obraz nastavíme si velikost stopy, hustotu a krytí postupně zaretušujeme nežádoucí vady

Použití nástroje záplata protože nám v přední části fotografie chybí fialové květiny, přeneseme je tam nástrojem záplata nastavíme si podle potřeby zdroj nebo cíl označíme si část, kterou chceme a přeneseme na místo nakonec opravíme klonovacím razítkem

Poslední úpravy zkratkou Ctrl.+L, upravíme celou fotografii nakonec uložíme v PSD a JEPG

Výsledná fotografie

Použité zdroje Použité obrázky Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora