Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje oblast podpory 1.1, 1.2, 1.3 Praha 14. 4. 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BEZPEČNĚ A ZDRAVĚ DO ŽIVOTA - rozvoj kompetencí v základním a středním vzdělávání Realizace – Určeno: ZŠ, SŠ, SVČ/DDM.
Advertisements

Agenturní zaměstnávání: shrnutí výsledků šetření agentury Sanep Pavel Janíčko ČMKOS.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Rozvoj a zdokonalení integrovaného diagnostického, informačního a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání Priorita 3 Rozvoj celoživotního.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 Anotace.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Analýza potřeb v území jako východisko pro tvorbu Krajského akčního.
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
ROZVOJ SPOLEČNÉ PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKO SASKÉM REGIONU / ENTWICKLUNG DER GEMEINSAMEN PARTNERSCHAFTLICHEN ZUSAMMENARBEIT DER ÖFFENTLICHEN.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Krajská konference primární prevence rizikového chování 2. ročník Liberec, 31. března 2016.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
Informační a poradenské centrum ZČU
Dokument KAP MSK - obsah
Ing. Kateřina Lichtenberková
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Úřad práce České republiky
Josef Středula, předseda ČMKOS
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Marcel Dittrich.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Hlavní město praha a integrace cizinců
Podpora krajského akčního plánování
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Společenská odpovědnost ve školství
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Příspěvek na konferenci
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Prioritní oblasti spolupráce v rámci hospodářské restrukturalizace
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007–2013)
Andragogika Vzdělávání.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ A ČESKOU REPUBLIKOU
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Školní poradenské pracoviště
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Globální problémy současného světa 3 – Populační vývoj, negramotnost
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Mistrovská zkouška Jednání Sektorové rady
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
FORMY PRÁCE S TALENTOVANÝMI ŽÁKY
Statistické údaje Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem, Kontaktní pracoviště Most.
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Mapování regionální potřebnosti seniorských služeb a podpory
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje oblast podpory 1.1, 1.2, 1.3 Praha 14. 4. 2008

Základní dokumenty Dlouhodobý záměr vzdělávaní a rozvoje vzdělávací soustavy na 2008 - 2010 Postup vytvoření páteřních škol v ÚK Statistická ročenka odboru školství Strategie udržitelného rozvoje ÚK 2006 – 2020 Koncepce EVVO ÚK

Zdůvodnění GG 1.1 vysoká nezaměstnanost nejnižší počet obyvatel s VŠ vzděláním nevhodná kvalifikační skladba vznik průmyslových zón nedostatek absolventů technických oborů → zapojení zaměstnavatelů → propagace a popularizace řemesel

Přínos realizace GG 1.1 zvýšení počtu žáků v technických oborech zlepšení kvalifikace žáků SOŠ spolupráce škola – firma rozšíření spolupráce se zaměstnavateli zlepšení poznání aktuální poptávky ze strany zaměstnavatelů ucelený pohled na problematiku životního potřeby ochrana životního prostředí jako nástroj prevence z hlediska každodenního života zvýšení dovedností a kompetencí k podnikání

Zdůvodnění GG 1.2 téměř 2000 cizinců různých národností téměř 8 000 dětí a žáků se zdravotním postižením sociální složení obyvatelstva v kraji podpora vyhledávání a práce s talentovanými dětmi prevence negativních jevů v třídních kolektivech

Přínos realizace GG 1.2 zvýšení kompetencí pracovníků pro práci s danou CS včetně dětí talentovaných zvýšení tolerance k etnickým menšinám zlepšení přípravy dětí se SVP na vstup do praktického života včetně jejich integrace prevence a náprava negativních jevů – šikana, agresivita vytvoření nástrojů pro přípravu CS na přechod z MŠ na ZŠ a ze ZŠ na SŠ

Zdůvodnění GG 1.3 pedagogičtí pracovníci jako základní potencionál pro zlepšení celkové vzdělanosti v kraji zajištění podmínek k odbornému a kvalifikačnímu růstu motivující prostředí pro DVPP vytvoření evaluačních nástrojů

Přínos realizace GG 1.3 → upevnění resp. vzrůst sebevědomí vzrůst jazykových kompetencí vzrůst IT dovedností schopnost využívání e-learningu ve výuce i pro vlastní rozvoj vzrůst aktuální odborných vědomostí ve vztahu k rozvoji technologií ve firmách → upevnění resp. vzrůst sebevědomí

Kdo se podílel Zprostředkující subjekt: Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Ústeckého kraje Věcný garant GG: Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Sociální partneři: Rada pro rozvoj lidských zdrojů ÚK

Za pozornost děkuje Martina Černá Odbor regionálního rozvoje Krajský úřad Ústeckého kraje cerna.martina@kr-ustecky.cz