Realizace pilotního vzdělávacího kurzu pro specialisty v oblasti prevence kriminality (PK) odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR http://www.mvcr.cz/o-nas-prevence-kriminality.aspx.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Advertisements

Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Program prevence kriminality 2012 – systém hodnocení projektů systém hodnocení projektů Pracovní seminář pro obce Zpracovala: Petra Havláková,
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
REALIZACE PRÁV PŘÍSLUŠNÍKŮ NÁRODNOSTNÍCH MENŠIN
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Studium pro školní metodiky prevence
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Veřejná správa ve školství
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
2. února 2016 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Nová koncepce systému odměňování za výkon funkce členů zastupitelstev ÚSC Ing. Tomáš Pösl Vedoucí oddělení kontroly Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Odměňování členů zastupitelstev ÚSC
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Obor zdravotních služeb MZ
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

Realizace pilotního vzdělávacího kurzu pro specialisty v oblasti prevence kriminality (PK) odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR http://www.mvcr.cz/o-nas-prevence-kriminality.aspx http://www.prevencekriminality.cz/ Herlíkovice 23.10.2013

V současné době není odpovídajícím způsobem zajištěno vzdělávání a podpora rozvoje znalostí specialistů v oblasti PK, neexistuje jednotný akreditovaný vzdělávací program pro pracovníky veřejné správy. Nejsou odpovídajícím způsobem zajištěny minimální standardy vzdělávání a spolupráce v rámci multidisciplinárního přístupu a poskytování služeb. Na úrovni samospráv velmi často dochází k realizaci pouze dílčích aktivit či izolovaných projektů a PK není pojímána systémově, komplexně a plošně a je zaměřena pouze na úzce specifickou činnost, např. situační prevence, primární prevence. Herlíkovice 23.10.2013

Cíl projektu Vytvořit pilotní vzdělávací kurz a ověřit správnost jeho obsahu, rozsahu a formy, jako podporu rozvoje znalostí specialistů v oblasti PK s jeho následným využitím i po ukončení projektu. Výsledkem má být efektivní, jednotný, moderní a funkční systém PK v rámci Policie ČR a v rámci územních orgánů veřejné správy. Herlíkovice 23.10.2013

Cílová skupina získá vědomosti a dovednosti posilující její kompetence v oblasti PK. Zejména se bude jednat o práci se statistikami a jejich kriminologická analýza, plánování preventivních opatření, jejich realizace, kontrola a evaluace, práce v týmu, projektové dovednosti a plánování, specifické problémy a nové formy páchání protiprávní činnosti a předcházení těmto formám. Absolvent kurzů se plnohodnotně zapojí do existujících nebo vytvořených pracovních struktur PK, bude znát svoji roli a kompetence, stane se plnohodnotným partnerem dalších subjektů a v mnoha případech leaderem při prosazování preventivních opatření a preventivní politiky. Herlíkovice 23.10.2013

Cílová skupina: Zástupci cílové skupiny dlouhodobě projevují zájem o vzdělávání v oblasti PK kombinující teoretický a praktický obsah. Pilotního kurzu se účastní 60 (2x30) specialistů pracujících v oblasti PK (29 osob z řad Policie ČR, 28 osob z územních samospráv (kraje, obce), 3 osoby z MV ČR. Herlíkovice 23.10.2013

Projekt se skládá ze 3 částí: Pilotní vzdělávací kurz prezenční formou: vytvoření obsahu vzdělávacího kurzu, vytvoření a tisk výukových materiálů, realizace kurzu souběžně pro 2 skupiny po 30-ti specialistech. Pilotní vzdělávací kurz e-learningovou formou: vytvoření obsahu a vzdělávacího kurzu pro jeho použití v LMS eDOCEO vytvoření a tisk výukových materiálů realizace kurzu pro 60 specialistů. Doba trvání kurzu cca 4 měsíce (12-16 lekcí). Účast v kurzu až po 4-5 lekcích v prezenčním kurzu Evaluace přínosu, správnosti obsahu a formy kurzu vytvoření souhrnné evaluační zprávy o průběhu kurzu realizace 4 workshopů s prezentací průběhu kurzu (obsah, forma, hodnocení kurzu, výukové materiály) a evaluační zprávy s účastníky kurzu (4x15 účastníků) a odborníky z oblasti kriminologie a PK (4x5 odborníků) jako podklad pro vypracování návrhu konečné podoby kurzu vypracování konečné podoby kurzu (věcný obsah a forma Herlíkovice 23.10.2013

Celý projekt by měl trvat 18 měsíců. Doba realizace Celý projekt by měl trvat 18 měsíců. Rozsah kurzu bude limitován: na jedné straně minimálním počtem 160 vyučovacích hodin na straně druhé maximálním požadavkem na délku kurzu, která nesmí překročit 10 měsíců. Herlíkovice 23.10.2013

Udržitelnost Výsledná podoba kurzu bude akreditována u kompetenčně nejvhodnějšího akreditačního subjektu, kterým může být MV nebo MŠMT. Dojde k zařazení pozice manažera PK územních samosprávných celků do Národní soustavy povolání a obsahu vzdělávacího kurzu do Vzdělávací soustavy. Akreditovaný kurz se stane standardním nástrojem MV k zefektivnění systému PK v ČR a k zajištění unifikovaného výkonu veřejné správy v oblasti předcházení trestné činnosti a zvyšování bezpečí občanů. Republikový výbor pro prevenci kriminality (dále jen Republikový výbor) je meziresortní iniciační, koordinační a metodický orgán zřízený při Ministerstvu vnitra usnesením vlády ze dne 3. 11. 1993 č. 617. Řídí se statutem a jednacím řádem schváleným vládou České republiky. Schází se zpravidla 1x měsíčně a řídí se plánem činnosti.     Předmětem činnosti Republikového výboru je vytváření koncepce preventivní politiky vlády České republiky na meziresortní úrovni a její konkretizace na úrovni místní. Současně nese gesci za zpracování materiálů pro jednání vlády České republiky z oblasti prevence kriminality. Schvaluje žádosti o dotace na projekty prevence kriminality předložené městy, včetně výše finančních prostředků vyčleněných v kapitole státního rozpočtu Ministerstvo vnitra.   Republikový výbor má 18 členů. Činnost sekretariátu zajišťuje odbor prevence kriminality Ministerstva vnitra. Předsedou Republikového výboru je ministr vnitra, výkonným místopředsedou je 1. náměstek ministra vnitra. Dalšími členy jsou zástupci: Ministerstva financí Ministerstva obrany Ministerstva práce a sociálních věcí – odbor rodinné politiky Ministerstva práce a sociálních věcí – odbor sociálních služeb Ministerstva spravedlnosti Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstva vnitra Ministerstva zdravotnictví Nejvyššího státního zastupitelství Generálního ředitelství Vězeňské služby České republiky Institutu pro kriminologii a sociální prevenci Policejního prezidia České republiky Probační a mediační služby České republiky Rady vlády České republiky pro záležitosti romské komunity Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky Soudcovské unie České republiky Herlíkovice 23.10.2013

Děkuji za pozornost. Mgr. Adolf Polák odbor prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR Tel.: 974 832 381 E-mail: adolf.polak@mvcr.cz Herlíkovice 23.10.2013