Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zavádění Change Managementu v ING Group Jiří Mičke IT Projects & Architecture Manager.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Dětské umění překonává hranice. Principy přeshraniční spolupráce projektu Možnost poskytnutí širší nabídky oborů i v případech, kdy by pro školu (samostatně)
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Ferdinand Polák KARIM VFN a 1. LF UK  Česká republika (aktuálně 107 pacientů) 1,0 pac./ obyv.  Evropská unie 3,4 (Irsko) až 17/100.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Systém správy dokumentace akreditované zkušební laboratoře Bc. Jan Randl, 4912.
Jihlava 29. února Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Plánovací část projektu Cíl projektu - vychází z řešení z prognostické části, - odpovídá na otázku, čeho má být dosaženo? - představuje slovní popis účelu.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Rozhodování. Podle typu rozhodovacího problému  za jistoty  za rizika (nejistoty)  za neurčitosti Kdo bude řešit  Skupina  Jednotlivec.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_255_TÉMA_ Rezervy a fondy Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 Anotace.
Dopravní modely v SUMP Jitka Ondráčková
Úvod do projektového řízení
Integrovaný inspekční plán Marcel Stigter Koncepční poradce DCMR
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Jak se UČIT K MATURITĚ? Motivace, koncentrace, paměť.
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
Strategické plánování
MÁ SMYSL POŘÁDAT KONFERENCE?
Zkušenosti s implementací vybraných požadavků ISO 9001:2015
Výrobní faktory v organizaci
Rozhodování 1.
Pracovní porada Pracovní list.
Název vzdělávacího materiálu
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Pracovní porada Pracovní list.
Přístupový systém aneb kontrola vstupů
PROJEKT MANAGEMENT (pro SEASON 2).
WORD Číslování stránek
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_20_20_zdravý životní styl.
RIZIKO.
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
Gymnasium Jižní Město Praha
Vykazování postupu nebo stavu
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Obchodní plán projektu
WORD Vkládání obrázků a klipartů
Národní konference GDPR 2017, Praha, 23. listopadu 2017
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
WORD Tabulky - ohraničení
RIZIKO.
Supervize jako „koření“
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Kooperace a kolaborace v online prostředí
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Transkript prezentace:

Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012 Plánování zdrojů

Při plánování je výstupem Projektový plán Definice plánování práce Plánování je proces analyzování úkolů, trvání návazností, zdrojů, požadavků na vytvoření projektového plánu. (PMBOK) Při plánování je výstupem Projektový plán

Jaké kroky uskutečnit pro správné plánování práce? Co se projektovým plánem rozumí? Dokument, ve kterém budou obsaženy výše zmíněné body. Může to být například Microsoft Excel

Jaké problémy nás mohou potkat? Kompletizace úkolů je nepřijatelně opožděna, pak je lepší zkrátit (zkompresovat) projektový plán. Odhady trvání projektu jsou postaveny na neúplných informacích a rozsah projektu je nejistý. Produktivita není proporcionálně rozdělena mezi lidi. Přidávání lidí do již běžícího projektu opozdí projekt, protože je budeme muset zaučovat a to způsobí navýšení potřebného času.

Zodpovědnosti projektového manažera při plánování? PM je komunikátor toho, kdy projekt bude hotový a které úkoly musejí být bezprostředně splněné na čas Definuje start i cíl jednotného úkolu Vytváří plány, které jsou flexibilní a mají časovou rezervu Rozumí očekávání a rizikům, které jsou spojeny s každým milestonem Dohlíží na externí závislosti (dodavatelé, kontraktoři) Zpracovává a nechává schvalovat rozhodnutí o změně v projektovém plánu Co je to „milestone“? Je to tzv. milník, který si sami určíme, například u dokončení důležité fáze (postavit základy domu)

Aktivity Vybereme člena projektu (interní, externí, dodavatel) Definujeme týmovou strukturu (Organizační struktura projektu) Vstupy Výstupy Rozsah práce Plán zdrojů Odhady Organizační struktura projektu Projektový plán Rozdělení zodpovědností Požadavky na tréningy Ujištění, že máme rezervní plán Plán na počty pracovníků

Faktory úspěchu R – Responsible, Zodpovědný Být realistický při vytváření plánu, kdy a kdo může na projektu pracovat, brát v potaz dovolené, treningy atp. Požadovat zdroje v předstihu Držet plán počtu pracovníků stále aktuální Přiřadit správné WBS každému zdroji Ujistit se, že zdroje mají náležité vědomosti pro dokončení své práce Z tohoto hlediska je dobré připravit si RACI tabulku: R – Responsible, Zodpovědný Člověk zodpovědný za úkol A – Accountable, Supervisor Člověk dohlížející na splnění úkolu C – Consulted, Radí Schvaluje části projektu pro pokračování a radí I – Informed, Informován Člověk, který je informován o stavu projektu

RACI R – člověk, který vlastní část projektu a je za něj zodpovědný A – vlastník procesu nebo projektu nemusí být v každém případě osoba shodná s tím, kdo je zodpovědný za provedení změny, díla nebo procesu C – u složitých projektů je často nutné využít znalostí někoho, kdo má informace nebo zkušenosti, které nemá nikdo z manažerů I – člověk, který s projektem nemusí mít nic společného, ale musí být o dané aktivitě informován PM PM asistent Dozorčí rada Service Manažer Právní poradce Aktivita 1 RA A Aktivita 2 R C Aktivita 3 I Aktivita 4 Aktivita 5 S