Údržba Jablunkovských šancí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
KREATIVNÍ DEMOKRATICKÁ ŠKOLA. KDO JSME? M Y JSME VIII. A.
Vykonavatelé vlastnického práva státu
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Snížení energetické náročnosti ZŠ Mosty u Jablunkova Škola po opravě.
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Financování dopravní infrastruktury Priorita mandatorní výdaje – EU – Národní Finanční rámec mld. Kč Nesmyslný střednědobý výhled.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,222-0,840“ Tento projekt byl financován výhradně z prostředků obce Investor: Obec Mosty u Jablunkova.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
IROP – Národní program Ing. Ilona Kunešová / Ing. Filip Novosád Odbor územního plánování Ministerstvo pro místní rozvoj 10. prosinec 2015, pracovní porada.
Údržba Jablunkovských Šancí V roce 2012 zahájila obec Mosty u Jablunkova údržbu Jablunkovských Šancí. S přispěním dotace z Moravskoslezského kraje na sečení.
PRÁVA A POVINNOSTI VLASTNÍKA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ (dle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění)
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
„Jímání, ČS Motyčonka a výtlak surové vody“ Celková dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje : ,75 Kč Vlastní prostředky obce: ,25 Kč Začátek.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
PŘIBLIŽME SE K SOBĚ – PD STUDIE CENTRA OBCE REG.Č.: CZ3.22/3.3.05/ Začátek spolupráce: Dne byla zástupci obou obcí Mosty u Jablunkova.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Vrty v Mostech V roce 2011 se potýkala obec Mosty u Jablunkova, jako ostatně všechny obce regionu s nebývalým suchem. Vody ve vodojemech ubývalo a hrozilo,
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Rekonstrukce bývalé textilní továrny v Hejnicích Ještědská stavební společnost spol. s r.o.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
HOSPICOVÁ A PALIATIVNÍ PÉČE v Libereckém kraji CESTA K VÝSTAVBĚ KAMENNÉHO HOSPICE.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
Rokytka - rozvoj území cyklostezka Stavba číslo: 8268.
Výroční veřejné zasedání Pětihosty
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
statutární náměstkyně hejtmana
„Mosty u Jablunkova – odstředivka kalů“
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Dotační Program Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Obnovy alejí na území RP Jižní Morava
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
Projektová dokumentace „Polní opevnění – Jablunkovské Šance“
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Malá muzea a jejich význam pro region
odbor politiky bydlení
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Projektová dokumentace „Pěší stezka - lokalita Šance“ byla podpořena z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu na přípravu projektové.
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
„Mosty u Jablunkova – Stavební úprava a přístavba hasičské zbrojnice „
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Odbor dopravy a silničního hospodářství
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Program na podporu lesních ekosystémů
Transkript prezentace:

Údržba Jablunkovských šancí V roce 2012 zahájila obec Mosty u Jablunkova údržbu Jablunkovských šancí. S přispěním dotace z Moravskoslezského kraje na sečení a vymýcení náletových dřevin jsme území vyčistili. Šance se tím pro veřejnost nestaly lépe přístupné a obec uvažovala jak toto napravit. Po dlouhé úvaze jsme požádali Národní památkový úřad a následně Městský úřad Jablunkov odbor výstavby ÚP a památek o stanovisko ve věci úpravy chodníků kolem celého obvodu hvězdicového půdorysu , jak severního tak jižního cípu a provedeni spojovací stezky pro pěší z lomového kamene. Z důvodu velkých finančních nákladů byly akce rozdělena na 2 etapy. I. etapa – chodník ze zátěžového trávníku a spojovací stezka z lomového kamene byla naplánována na rok 2014 II. etapa – chodník po obvodu jižní pěticípé hvězdy v roce 2015 I. etapu jsme zahájili na základě smlouvy o dílo s firmou Renopol s.r.o., Jablunkov ze dne 21. 05. 2014. Staveniště bylo předáno 01. 06. 2014 , stavba byla předána na základě protokolu o předání ze dne 30. 09. 2014. Před samotnou realizací stavby byl proveden archeologický průzkum, v průběhu stavby pak veden archeologický dohled pracovníky Těšínského muzea Český Těšín. Kontrolních dní se zúčastňovali zástupci národního památkového úřadu a MěÚ Jablunkov. Doufáme, že se nám podaří v roce 2015 pokračovat v zahájené údržbě. Budeme úspěšní při podání žádosti v Programu obnovy kulturních památek a památkově chráněných nemovitostí v Moravskoslezském kraji na rok 2015 a získáme i na II. etapu dotaci z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Údržba Jablunkovských šancí Naše žádost byla úspěšná a následně byla sepsána S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje na neinvestiční dotaci v maximální výši 50% celkových skutečně vynaložených uznatelných nákladů na realizaci projektu ev. č. 03/OKP14 s názvem „Jablunkovské Šance- záchrana památky“, maximálně však ve výši 246 000,- Kč. Skutečná výše použité dotace činí: 178 842,- Kč.

Vítáme Vás v areálu Jablunkovských šancí Do areálu Jablunkovských šancí se dostanete cestičkou od kapličky na Šancích až ke kamennému chodníku. Stezka dlážděná kamenem je určena pouze pro pěší nebo pro vedení kol. Vstupujete do areálu, který je zároveň nemovitou kulturní památkou proto nemůžete čekat chodníky dlážděné lemované obrubníky. Realizace projektu zpřístupnění Jablunkovských šancí stála hodně úsilí a jednání s památkáři, archeology a vězte že i mnoho ústupků z obou stran Z kamenného chodníku se můžete vydat po nově upraveném chodníku ze zátěžového trávníku po obvodu severního cípu hvězdicového půdorysu nebo se jen projít a přes dřevěný mostek opustit areál.

Chodník mezi uherskou a slezskou bránou včera a dnes Travnatá pěšinka byla nahrazena dlážděným chodníkem

Pokračování stezky pro pěší přes příkop Neupraveným terénem nebo po novém dřevěném mostku?

Takto se po valech chodilo před úpravou

A nyní - po upravené stezce kolem severní hvězdy s krásnými výhledy na Jablunkovský průsmyk