Betonování plošných základů – pracovní postup

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Advertisements

Téma: Plošné základy POS 1
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Ztužující věnce ST14 Ing. Naděžda Bártová.
Stavitelství 4 Betonové stropy
Železobetonová stropní konstrukce vylehčená keramickými tvarovkami
Název operačního programu:
Stavitelství 2 Základy – spodní stavba
Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_BOURÁNÍ A ZAZDÍVÁNÍ OTVORŮ_S4
Autor: MIROSLAV MAJCHER
Stropní konstrukce a ztužující věnec
Název operačního programu:
Princip zakreslování žb. monolit stropů
Princip spřažené konstrukce
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
TDS – Stavební systém MEDMAX
Stávajíc stav: Dům (velmi malý) starý cca 60 let. Základy kameno-hliněné. Lokalita - Bernartice u Tábora. Vykopaná podlaha do hloubky cca 30 cm Místnosti.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad hlubinných základů.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice Autor.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání postupným rozebíráním.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad lešení pro zdění a vnitřní omítky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů fólií k izolaci proti.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky zdění.
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Brusné prostředky, tmely a plniče
Svlakové dveře CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_14
Nosníky roštové CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_16
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Prokazování shody, certifikace
Výměna stropních částí
Bozp, první pomoc při úrazu elektrickým proudem
Bourání postupným rozebíráním konstrukcí
BOZP při manipulaci s izolačními materiály
Zdroje surovin a jejich obnovitelnost
Ochrana proti škůdcům CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_04
Základní tesařské konstrukce-spojení sedlem
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Stropní konstrukce – III. část
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
pracovní postup keramických stropů
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Měřítko a orientace výkresů
Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_19
Povrchové úpravy vnějších omítek
všechny animace a obrázky - archiv autora
Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti
Dopravní prostředky pro vodorovnou dopravu
Poruchy stropů a kleneb
Opravy kleneb CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_05
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
Systém tvárnicového zdiva YTONG
věšadlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_18 Ing. Josef Kůra
Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15
Řešení cihelných vazeb porotherm
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Bednění základového pasu a patky
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Rozšiřování základů VY_32_INOVACE_27_542
Konstrukce a výroba dřevostaveb
Krychle a kvádr - slovní úlohy.
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

Betonování plošných základů – pracovní postup Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0762 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_MA_ZP_17 Název školy Střední odborné učiliště a Středisko praktického vyučování s.r.o., Zádveřice č. 5, Zádveřice –Raková, 763 12 Autor Ing. Josef Kůra Tematický celek Materiály Ročník 3. Ročník Datum tvorby duben 2013 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje betonování plošných základů - pracovní postup.

Betonování plošných základů - pracovní postup Pracovní postup při betonování plošných základů – základový pás. Základový pás je vyhloubena rýha pod nezamrznou hloubkou. Tvar, hloubka , šířku a materiál základového pasu zjistíme z výkresu základů. Po vyhloubení základového pásu nejdříve začistíme základovou spáru. Z výkresu základů zjistíme prostupy základovým pásem, kudy nám půjdou hlavní přívody elektrické energie, plynu, vody a kanalizace. Prostupy provedeme z desek jako čtvercové nebo obdélníkové krabice a pevně ukotvíme do základů podle výkresu, aby se při betonování neodplavily. Základový pás (spáru) vysypeme hráškem cca 10 cm.

Betonování plošných základů - pracovní postup Do základového pásu položíme armaturu. Armatura je převážně provedena z kari sítí a to ohnutá do tvaru U. Při ukládání armaturu do základu dbáme na to, aby se armatura nedotýkala zeminy. Armaturu překládáme o 1,5 až 2 oka, cca 20 cm Betonová směs se ukládá ve vodorovných stejnosměrných vrstvách, jejichž tloušťka závisí na způsobu hutnění.

Betonování plošných základů - pracovní postup Základ zalijeme betonem do úrovně terénu. Na druhý den pokračujeme bedněním základového pasu. Bednění základového pasu provedeme z bednících dílců nebo ze ztraceného bednění. Po zhotovení bednění zabetonujeme základ. Před betonáží bednění i stávající beton navlhčíme.

Betonování plošných základů - pracovní postup Beton hutníme vibrátorem, poklepem po bednění nebo propícháváním. Po zavadnutí betonu odbedníme bednění z vnitřní strany. Vnitřní prostor vyplníme vyosévky. Celou plochu objektu zalijeme betonem do výšky provedeného bednění.

Betonování plošných základů - pracovní postup Zodpovězte následující otázky: Odpovědi: Co musíme udělat se základovou spárou? 2. Co musíme udělat před betonováním základového pásu? Kdy provádíme bednění základového pásu? Jakým způsobem provádíme hutnění betonu? Na co musíme dbát při ukládání armatury do základového pásu? a) Začistit b) Vysypat hráškem cca 10 cm a) Osadit prostupy b) Vložit armaturu Na druhý den po zabetonování základového pásu po úroveň terénu. Beton hutníme vibrátorem, poklepem po bednění nebo propícháváním. Armatura se nesmí dotýkat zeminy a musí být přeložena o 1,5 až 2 oka cca 20 cm. Použité zdroje: archiv autora