PROJEKTOVÝ MANAGEMENT VE SPORTU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Základní škola, Brno, Štolcova 16
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ Střední škola umělecká a řemeslná
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Cesta k modernímu vzdělávání
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Učme se nově Souhrnné informace o projektu. Základní údaje Název projektu:Učme se nově Registrační číslo:CZ.1.07/1.1.04/ Název operačního programu:
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Vyplnění projektové žádosti. Projektová přihláška Benefit7
Vyplnění projektové žádosti. Projektová přihláška Benefit7
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu Rozpočet projektu Seminář pro žadatele – 3. výzva oblast podpory
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Časté chyby v projektech Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru implementace programů ESF.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK Věcné řízení Ing. Michal Dlabola.
Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu z OP VK Finanční příprava projektu 1.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Individuální projekt OP VVV
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Zdravotnický management
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Výzva k předkládání žádostí
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Zdravotnický management
Zdravotnický management
Výzva k předkládání žádostí
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Zdravotnický management
Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_047/
Transkript prezentace:

PROJEKTOVÝ MANAGEMENT VE SPORTU Fakulta sportovních studií Kombinované studium 4.3.2016 Cvičení ke 2. přednášce

Projekty z OP, struktura žádosti (1) I. Souhrnné informace o projektu Název projektu, zahájení, ukončení, délka v měsících Způsobilé náklady (rozpočet celkem) projektu Stručný obsah projektu II. Žadatel projektu, název, právní forma (plátce-neplátce DPH) Statutární zástupce, kontaktní osoba Zkušenosti žadatele s realizací a řízením obdobných projektů a s prací s cílovou skupinou

Projekty z OP, struktura žádosti (2) III. Partner projektu Identifikace Statutární zástupce, kontaktní osoba Podíl na rozpočtu Zdůvodnění zapojení partnera do projektu, předchozí spolupráce Popis zapojení partnera do projektu Zkušenosti žadatele s realizací a řízením obdobných projektů Zkušenosti s prací s cílovou skupinou

Projekty z OP, struktura žádosti (3) IV. Popis projektu Cíle projektu, zdůvodnění potřebnosti Popis, zapojení a motivace cílové skupiny Přínos pro cílovou skupinu Rizika projektu (jeho velikost) Popis opatření na eliminaci (odstranění) rizik Popis realizace plánovaných aktivit po ukončení financování z ESF (evropské strukturální fondy) Popis přidané hodnoty projektu – v čem je inovativní Vazby na jiné projekty Vnitřní postupy řízení a organizace a vnitřní kontrolní sytém

Projekty z OP, struktura žádosti (4) V. Území dopadu a realizace Př. Jihomoravský kraj NUTS 3, Brno-střed NUTS 5 VI. Klíčové aktivity, způsobilé výdaje, podrobný popis, výstupy, zapojení partnerů (příklady z ESF) 01 Inovace systému elektronické podpory výuky 02 Implementace mezinárodních standardů v graduálním i postgraduálním studiu 03 Podpora výuky v oblasti neziskového sektoru 04 Podpora odborných exkurzí v graduálním studiu

Projekty z OP, struktura žádosti (5) 05 Využití moderních informačních databází pro inovace grad. i postgraduálních studijních oborů 06 Realizace workshopů a letních škol se zapojením zahraničních expertů 07 Zavedení vnějších a vnitřních výkonnostních indikátorů VII. Harmonogram klíčových aktivit (tabulka: roky, měsíce, aktivity 01 – 07) VIII. Realizační tým Složení realizačního týmu (tabulka: číslo, název pozice, úvazek a forma úvazku)

Projekty z OP, struktura žádosti (6) Pracovní náplň pozice, úvazek, sazba v Kč/měsíc Hlavní manažer projektu (MU, partner) Administrátor projektu (MU, partner) Finanční manažer (MU, partner) E-technik (MU, partner) Řešitel projektu (MU) Garant inovací – klíčových aktivit Koordinátor inovací Odborní pracovníci, lektoři, editor, korektor překladů apod.

Projekty z OP, struktura žádosti (7) IX. Rozpočet projektu Tabulka: kód, název nákladu, jednotka času, počet kusů, cena kusu, náklad celkem, % 01 Osobní náklady (platy, odměny, autorské honoráře, SZ pojištění jednotlivých funkcí, FKSP) 02 Cestovní náhrady 03 Zařízení (software, PC, dataprojektor + plátno, elektronické tabule, tiskárny, kamery, fotoaparáty…) 04 Potřeby místní kanceláře 06 Nákup služeb (knihy, databáze, překlady, tisk ..) 07 Stavební úpravy; 08 Přímá podpora

Projekty z OP, struktura žádosti (8) 08 Náklady vyplývající ze smlouvy (př. audit) 09 Přímé způsobilé výdaje celkem 10 Nepřímé náklady 11 Celkové způsobilé výdaje projektu (z toho investiční, neinvestiční) 12 Celkové výdaje projektu (z toho investiční, neinvestiční) Komentář k rozpočtu Zdroje financování: celkové výdaje, strukturální fondy, státní rozpočet, soukromé zdroje, podíly Harmonogram čerpání rozpočtu

Projekty z OP, struktura žádosti (9) X. Horizontální témata Podpora rovných příležitostí Podpora udržitelného rozvoje XI. Kategorizace pomoci Př. rozvíjet zaměstnanost apod. XII. Indikátory projektu Název, plánovaná hodnota, dosažení plánované hodnoty (př. počet inovovaných kurzů, počet studentů, počet workshopů, počet exkurzí atd.) XIII. Výběrová řízení (identifikace, termín, Kč…) XIV. Publicita (kdy, jak, zaměření, důvod …)

Projekty z OP, struktura žádosti(10) XV. Další projekty realizované v současné době žadatelem/partnerem XVI. Čestné prohlášení statutárního zástupce žadatele XVII. Přílohy projektu – požadavky, seznam

Projektový management (1) Příští přednáška 8.3.2016 Projektový management (1) Vstup do teorie projektového managementu. Přednášející doc. Ing. Petr Pirožek, Ph.D. – ESF MU - proděkan Literatura Rektořík, J., Pirožek, P., Nová, J. a kol. Projektový management ve sportu. 1. vydání. Brno, MUNI PRESS, ISBN 978-80-210-7995-3 Skalický, J. - Jermář, M.- Svoboda, J. Projektový management a potřebné kompetence. ZU v Plzni, 2010, 389 s. ISBN 978-80-7043-975-3 Project Management Institute, A guide to the project management body of knowledge, ISBN 1-930699-45-X Němec, V. Projektový management. Grada Publishing, Praha 2008, ISBN 80-247-0392-0

Děkuji za pozornost a příště nashledanou