Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Školení MS Excel 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, listopad-prosinec 2010 Vzdělávání v eGON centru.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Pokročilá animace Co se všechno naučíme??? „Rozřezání“ obrázku v programu.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Materiál slouží k tvorbě vánočního přání v programu Malování, je vhodný pro 6. třídu.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 2. část.
PowerPoint 2010 Tvorba jednoduché prezentace (nový snímek, návrh snímku, pozadí)
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_18_16_plocha. Plocha Plocha slouží ve svém smyslu ke zrychlení a snadnějšímu spouštění různých programů, které chceme.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky Co se všechno naučíme???
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Export tabulky z MS Excel 2010 do jiných formátů Co se všechno naučíme???
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_07 Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Microsoft Office 2010 Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce: , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Záhlaví a zápatí, Makro Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_07 Informatika - MS Excel – Vkládání vzorců Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 5– POWERPOINT - ODRÁŽKY A ČÍSLOVÁNÍ Název školy:
22F200 Manažerská informatika Microsoft Word 2013
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 8– OBRÁZEK V POWERPOINTU 1. Název školy:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Číslo v digitálním archivu školy
Tlačítko start Eva Kimlová.
MS WORD 2010 – STYLY Název školy
Iniciála Autor: Mgr. Jiří Maršík
Kreslení ve Wordu Autor: Mgr. Jiří Maršík
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
Inf Ovládání operačního systému
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Vytváření grafů, úpravy
Ukládáme svoji práci VY_32_INOVACE_16
PREZENTACE II. MS OFFICE PowerPoint
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Informační a komunikační technologie
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Pozn. Zaměřeno na práci v MS PowerPoint
Informatická školení F1 Office Pro Plus
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
INFORMATIKA - Test č.3 VY_32_INOVACE_07
MS Word - otevření a uložení souboru
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
PowerPointu Ing. Hana Vláčilová
Word Základy Wordu. Word Základy Wordu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Základy Wordu Ověřeno.
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Základní ovládání „Windows“
Transkript prezentace:

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Materiál slouží k seznámení s programem MS WORD , 2007. A se základními úpravami písma. Je vhodný pro 6. třídu. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3085 VY__32_INOVACE_ICT_14_MS WORD Autor Mgr. Jana Cmárová

Mgr. Jana Cmárová MS Word 2007 Úvodní lekce

MS Excel, MS PowerPoint, MS Outlook, atd. MS Word - opakování MS Word patří do kancelářského balíku. Jak se jmenuje? Jaké další programy do něj patří? Jaké jsou hlavní funkce programu MS Word? Microsoft Office MS Excel, MS PowerPoint, MS Outlook, atd. psaní dokumentů spravování a úprava dokumentů práce s tabulkami práce s obrázky

Základní pojmy Pás karet –MS Office 2007, který je umístěn u horního okraje okna programu a obsahuje různá tlačítka a rozbalovací nabídky.

Základní pojmy Karta – každá karta obsahuje jiná tlačítka a další ovládací prvky, mezi kartami je možné se přepínat pomocí záložek. Word nabízí standardně karty Domů, Vložení, Rozložení stránky, Odkazy, Korespondence, Revize a Zobrazení.

Základní pojmy Karta Domů je po spuštění Wordu připravena k použití jako první. Jsou na ni umístěny nejpoužívanější příkazy sloužící například k běžnému formátování textu, uspořádání odstavců, výběru barev a také možnosti výběru a nastavení stylů.

Základní pojmy Tlačítko OFFICE - Nabídka, která poskytuje základní příkazy pro práci s dokumentem. Nabídka je rozdělena do dvou sloupců. V levém sloupci se nacházejí jednotlivé příkazy a v pravém sloupci naposledy otevřené dokumenty

Ctrl + U – Podtržení textu Změna barvy papíru pod textem Formát písma Typ písma Velikost písma Změna řezu písma Ctrl + B – Tučné písmo Ctrl + I – Kurzíva Ctrl + U – Podtržení textu Změna barvy papíru pod textem Změna barvy písma

Vyzkoušej si Napiš 3 věty o tom, co budeš dělat odpoledne. Označ zvlášť každou větu a změň typ písma. Odpoledne přijdu ze školy a dám si svačinu. Potom vyvenčím pejska. A nakonec si budu muset udělat domácí úkoly. Použij alespoň jednou v textu změnu řezu písma – tučné, kurzíva, podtržené. Odpoledne přijdu ze školy a dám si svačinu. Potom vyvenčím pejska. A nakonec si budu muset udělat domácí úkoly.

Alespoň dvakrát změň v textu barvu písma. Odpoledne přijdu ze školy a dám si svačinu. Potom vyvenčím pejska. A nakonec si budu muset udělat domácí úkoly. Alespoň jednou v textu změň barvu papíru pod textem. Odpoledne přijdu ze školy a dám si svačinu. Potom vyvenčím pejska. A nakonec si budu muset udělat domácí úkoly.

Zdroje Použité materiály: Obrázky: Microsoft. [online]. [cit. 2013-01-30]. Dostupné z: http://office.microsoft.com/cs-cz/word/ Microsoft. [online]. [cit. 2013-01-30]. Dostupné z: http://www.microsoft.com/cze/education/schools Microsoft Office 2007: Průvodce pro každého. Brno: Extra Publishing, 2007. ISSN 1802-1220. Obrázky: Print Screen vlastní obrazovky.