Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Marcel Dittrich.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM) pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období
OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Současná podpora v rámci Regionálních individuální projektů OP LZZ a příprava na období Liberec,
Projekt realizuje ASISTA, s. r. o.. Jaké bariéry chceme odstranit Především na první pohled neviditelné bariéry: Snížená ochota zaměstnavatelů zdravotně.
Rozvoj a zdokonalení integrovaného diagnostického, informačního a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání Priorita 3 Rozvoj celoživotního.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Program podpory zaměstnanosti v Ústeckém kraji (Podpora) reg. č. CZ.1.04/2.1.01/E Ing. Radka Fantová projektová manažerka Mobil:
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě RESTART – MOST PODPORA zaměstnanosti v sociálně vyloučených lokalitách Mostecka.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektu Úřadu práce v Mostě MIKROREGIONY MOSTECKA: Budoucnost patří kvalifikovaným.
Mámo, táto neseďte doma ! reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/ Bc. Radka Kaštovská.
Projekt Cílem je zaměstnání ve Středočeském kraji, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Informační a poradenské centrum ZČU
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ /0.0/0.0/16_055/
Dotační programy Ústeckého kraje
Dokument KAP MSK - obsah
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/16_053/
Projekt PRÁCE PRO KAŽDOU
NEZAMĚSTNANOST Úřad práce.
Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Hlavní město praha a integrace cizinců
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje oblast podpory 1.1, 1.2, 1.3 Praha
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání
Náměty pro činnost Národního fóra
Workshop 2, Možnosti spolupráce škol a firem 2018 – 2019,
Prioritní oblasti spolupráce v rámci hospodářské restrukturalizace
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
UK01-KA
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ /0.0/0.0/16_055/ Brno, 26. září 2017.
Seminář pro žadatele Ústí nad Labem
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
PREZENTACE PROJEKTU SE ZKRÁCENÝM NÁZVEM „ČAS PRO NÁS“
Projekt PRÁCE PRO KAŽDOU
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
GOAL Guidance and Orientation for Adult Learners
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Teritoriální Pakt zaměstnanosti Ústeckého kraje
Komora sociálních podniků
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Statistické údaje Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem, Kontaktní pracoviště Most.
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ II
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Marcel Dittrich

Obecné informace o projektu Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku – CESTA (zkráceně Děčínsko jsme my) Délka realizace projektu: 1.6.2016 – 31.10.2018 Celkové náklady projektu: 23.683.116,00,-Kč Příjemce: Ústecký kraj Partneři: 1. Evropská obchodní akademie, Děčín (P1) 2. Úřad práce ČR, KrP v Ústí nad Labem (P2) 3. WomenNet o.s. (P3) 4. Krajská hospodářská komora Ústeckého kraje (P4) 5. Hospodářská a sociální rada Mostecka, a.s. (P5) 6. WHITE LIGHT I. (P6)

Cíl projektu Snížit počet mladých lidí do 29 let věku včetně, kteří nejsou zapojeni na trhu práce, nejsou součástí vzdělávacího systému a jsou ekonomicky neaktivní Cílové skupině poskytnout cílené poradenství a asistenci při zprostředkování pracovního uplatnění na trhu práce Poskytnutím rekvalifikací zajistit pro cílovou skupinu chybějící odbornou způsobilost pro výkon zaměstnání Pro cílovou skupinu vytvořit nová podporovaná pracovní místa Propojit regionální zaměstnavatele, místní samosprávy, neziskový sektor, školy s cílem podchytit a motivovat CS a pomoci jí najít řešení její situace na trhu práce i ve společnosti

Cílová skupina – mladí do 30 let sociálně vyloučení či ohrožení sociálním vyloučením, kteří předčasně ukončili vzdělávání absolventi SŠ a SOU, kteří ukončili školský systém a jsou motivování poprvé vstoupit na trh práce absolventi VŠ, kteří ukončili VŠ vzdělávání, mají odbornost, kvalifikaci a hledají udržitelné zaměstnání v regionu Ústeckého kraje mladí lidé s motivací vytváření mikropodniků a s absencí podnikatelských kompetencí imigranti a ostatní cizinci lidé ohrožení sociálním vyloučením z jiných důvodů (mladí lidé po výkonu trestu, opouštějící dětské domovy, diagnostické ústavy, mladé maminky po mateřské dovolené)

Cílová skupina Počet oslovených potencionálních zástupců CS minimálně 250 Počet zástupců CS, kteří vstoupí do projektu 180 s bagatelní podporou 55 Děčín 45 Varnsdorf 45 Rumburk 35 Šluknov

Klíčové aktivity projektu KA 01 Ustanovení expertní poradenské opory v podobě odborné pracovní skupiny KA 02 Regionální poradenská pracoviště včetně mobilních poradenských pracovišť (RPP) KA 03 Regionální informační a motivační kampaň KA 04 Oslovení a výběr cílové skupiny do projektu KA 05 Modulový poradenský program – PODPORA KA 06 Individuální poradenský program – KARIÉRA (pracovní a bilanční diagnostiky) KA 07 Program individuálního koučinku KA 08 Program "Podnikatelské vzdělávání” KA 09 Odborné vzdělávání a rekvalifikace KA 10 Program "Příprava na práci“ KA 11 Program "Dáváme práci“ KA 12 Doprovodná opatření

Dosavadní plnění indikátorů Vstup do projektu 70 zástupců CS (26 mužů a 44 žen) Bagatelní podpora 58 účastníků (24 mužů a 34 žen) Program PODPORA 53 účastníků (18 mužů a 35 žen) Zaměstnáno 13 účastníků (6 mužů a 7 žen)

Děkuji Vám za pozornost Děčínsko jsme my Děkuji Vám za pozornost Marcel Dittrich projektový manažer Ústecký kraj Velká Hradební 3118/48 400 02 Ústí nad Labem Mobil:  +420 734 314 684 e-mail: dittrich.m@kr-ustecky.cz