Pravěké hudební nástroje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hudba v pravěku Vývoj hudební kultury
Advertisements

POČÁTKY HUDEBNÍCH DĚJIN U NÁS
Rekapitulace projektu „DIDGERIDOO V JESKYNI 2011“ 1. ročník benefiční koncertní poutě SPRÁVA JESKYNÍ ČR Zdeněk Vilímek a organizační tým Lidotep duben.
Řeč, jazyk, mluva.
DIDGERIDOO V JESKYNI ročník benefičního hudebního festivalu.
Vývoj člověka dle anglického badatele Charlese Darwina.
Úvod do učiva dějepisu.
SVĚT HUDEBNÍCH NÁSTROJŮ
HUDEBNÍ SOUBORY.
VY_32_INOVACE_Dj.6.01-Pravěk-prezentace
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_1.
Egyptští bohové Najdi si dvojici, která má jiného boha než ty.
UMĚNÍ EGYPTA Stará říše – př. n. l.
Cimbál Václav Konvalinka.
DĚJINY HUDBY – PŘEHLED Pravěk p.n.l p.n.l.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Technika (z řeckého techné – řemeslo, umění) je základní označení pro složku lidské kultury, která zaručuje schopnost nebo dovednost v kterémkoli oboru.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Prezentace na téma vývoje bydlení člověka.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
 plný název: República de Chile  poloha: západní pobřeží Jižní Ameriky  rozloha: km²  hl. město: Santiago de ChileSantiago de Chile  jazyk:
Fyzika Zvuk.
Počátky hudby Autor: Květa Stejskalová. Za období počátku hudby se považuje Pravěk. Za období počátku hudby se považuje Pravěk. Je to především díky nálezům.
Rozdělení pravěku na jednotlivé etapy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_319 Název školyGymnázium,
-jak vypadala prvotní hudba? -proč se hudba objevuje - důvody?
ZVUKY A TÓNY VLASTNOSTI TÓNŮ.
Název projektu: Inovací ke kvalitě na ZŠ Rosice
Vietnamská hudba.
HUDEBNÍ NÁSTROJE NÁSTROJOVÉ SKUPINY
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VKLÁDÁNÍ HUDBY V PowerPointu 2010.
Původ hudby, pravěk, starověk
8. ročník Zvukové jevy Vznik a šíření zvuku.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
PRVOUKA 3. ROČNÍK Mgr. Kamila Homoláková ZŠ MUDr. E. Lukášové
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
DUM Č.1 DUM Č.1 VÝTVARNÉ VYJADŘOVÁNÍ OD NEJSTARŠÍCH DOB VÝTVARNÉ VYJADŘOVÁNÍ OD NEJSTARŠÍCH DOB Název školy: ZŠ Salvátor, Valašské Meziříčí Název školy:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Vývoj artificiální hudby 8. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_04_Hudba ve starověku Autor.
AFRICKÝ TANEC A HUDBA. TANEC Při svém vzniku tento tanec sloužil skutečně jako prostředek k vyjádření různých významných událostí, které se ve vesnici.
Název školyZŠ a ZUŠ J. E. Purkyně Libochovice AutorBc. Jiří Grüner NázevVY_32_INOVACE_07_Počátky hudby TémaPočátky hudby Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Pravěké hudební nástroje. Dešťopad Tento nástroj se používal už před tisíci lety. Využíval se při dešťovém tanci, protože má rytmický zvuk.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Gertruda Miličková NÁZEV:Pravěk TÉMATICKÝ CELEK:Nejstarší civilizace,
Člověk a příroda Fyzika Zvukové děje VII. ročník ZŠ (praktická) Zvuk a zdroje zvuku Vypracoval: Mgr. Zdeněk Šebestík Střední škola, Základní škola a Mateřská.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_10_Výrobky ze dřeva Téma:
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8 4 _ KONTRABAS TEMA: HUDEBNÍ NÁSTROJE.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou AUTOR: Bc. Hana Králíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11/15_ Lidová hudba TÉMA: Lidová hudba ČÍSLO PROJEKTU: CZ /
Mobilní telefony a tablety
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
UMĚNÍ, VÍRA A NÁBOŽENSTVÍ
Pravěk.
Anotace: Prezentace pro 6. ročník. K výkladu UČEBNÍ LÁTKY DLE ŠVP
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
(asi od 40. tis. př. n. l.do 4. až 3. tis. př. n. l.)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Hudební výchova Bicí nástroje.
DĚJEPIS – 6. ročník Číslo DUM: VY_32_INOVACE_14
HUDEBNÍ VÝCHOVA – 8. ročník
Cimbál Denisa Zpěváková Sekunda
Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor:
O nejstarších dějinách Čech
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Název: Člověk zručný – homo habilis Autor: Mgr. Eva Vondrková
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Ochrana životního prostředí
Středověká hudba Název školy: SPgŠ Litoměřice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Transkript prezentace:

Pravěké hudební nástroje Vývoj hudby souvisí s vývojem lidské kultury a společnosti. Lidé začali hrát už v době kamenné. Hudba lidem pomáhala při práci. Sloužila také k náboženským obřadům. Význam bubnů – rozmlouvání s bohy .Tam Tam– buben, který sloužil k volání zpráv na dálku (telegraf). Didgeridoo – nejstarší dechový hudební nástroj světa.

Napodobeniny pravěkých nástrojů Zde vidíte nástroj vyrobený ze dvou nabarvených kamenů . Cinkavý zvuk má díky bouchání kamenů o sebe.

Na obrázku je nástroj, který se používá až dodnes Na obrázku je nástroj, který se používá až dodnes. Je vyroben ze dvou větších oloupaných, nabarvených klacků. Klapavý zvuk vydává boucháním klacků o sebe.

Tady vidíme nástroj vyrobený z kůry, kaštanu a klacků, vše je to opět barevné. Hluboký zvuk vydává boucháním klacku nebo kaštanu do kůry.

Tady je podobný nástroj jako na obrázku 3, ale má jiné zbarvení a ozdobení.

A na konec je tu nástroj, který se také používá až dodnes A na konec je tu nástroj, který se také používá až dodnes. Je vyroben z nabarvené papírové ruličky a písku, který je uvnitř. Pohyb nástroje způsobuje chrastivý zvuk. Konec