Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2013

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace NA LOUCE Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP.
Advertisements

Na louce.
ROVNOVÁHA V PŘÍRODĚ.
Rostliny a živočichové DUM 12/1
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Plevele polí a luk Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.18
Elektronická učebnice - I
VY_32_INOVACE_170 Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Hmyz v lese Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Který živočich do řady nepatří
Bezobratlí.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_196.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podmínkami jednotlivých typů travních.
Kvetoucí byliny.
Tomáš Mirovský Přírodní společenství Louky.
Počet nohou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Významné čeledi dvouděložných 1
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Poznávání rostlin.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenílistopad 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 07) Rozmanitost.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2011 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 03 ) Rozmanitost.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníúnor 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 19) Lidé kolem.
VY_32_INOVACE_06-49 Ročník: 3. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka Tematický okruh: Živá příroda Téma: Živočichové – společné.
Živočichové – stavba těla, potravní vazby a druhy
Přírodní vědy DUM 11 Vztahy ve společenstvu organismů
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_18_Hmyz Téma: Hmyz
LESNÍ KVETOUCÍ ROSTLINY
Hospodářské plodiny.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_13_Ekosystém_louka_rostliny.
Živočichové ve volné přírodě - hmyz
ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2012
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření červen 2013
Rozmnožování rostlin Jméno autora Datum vytvoření Září 2011 DUM 10
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2011
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_132_Užitečný hmyz
05 Květiny a stromy na jaře
VY_52_INOVACE_07_Léto kolem nás
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření duben 2013 Ročník
Žáci se seznamují s rozdělením přírodnin na živé, neživé a na výrobky.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NA LOUCE.
Přírodopis DUM 11 Vztahy ve společenstvu organismů
Obratlovci-prezentace
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_20_PRVOUKA_LÉTO.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Č. DUMu VY_32_INOVACE_02_13_Zvířata
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2012
Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_13_Luční květiny Jméno autora: Soňa Lekešová
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
ZŠ Brána Nová Paka Přírodopis, 6. – 9. tř. Autor: Ing. Michal Koťátko
Poznáváme živočichy Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název materiálu: VY_ , sada č.1, 08 Na louce Zařazení:
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.19_Rostliny_v_lete.
VY_32_INOVACE_13_HK ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Transkript prezentace:

Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2013 Ročník 2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 31) Rozmanitost přírody Téma – název učebního materiálu Ekosystémy I.-Louka Anotace prezentace seznámí žáky s pojmem „přírodní společenstvo“ učivo je uvedeno veršovanou hádankou prezentace je rozdělena do tří částí: rostliny (léčivé byliny), různí živočichové a hmyz, kteří žijí v ekosystému úkolem prezentace je přiblížit žákům rozmanitost organizmů, kteří v ekosystému žijí, vztahy mezi nimi, jejich význam pro přírodu i pro člověka

EKOSYSTÉMY I. louka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Stanislava Junková.

SPOLEČENSTVA ROSTLINY ŽIVOČICHOVÉ kteří žijí společně na jednom místě jsou na sobě závislí vytvářejí Poznáte, o kterém společenstvu se budeme dnes učit? SPOLEČENSTVA

louce Na se pase kráva, Z dálky ocasem všem mává. Než přijdeme k ní, celou sní. louku

zvonek kopřiva šípek vlčí mák chrpa trávy pampeliška pomněnka heřmánek NA LOUCE rostou zvonek kopřiva šípek vlčí mák chrpa trávy pampeliška pomněnka heřmánek sedmikráska kopretina jetel podběl

Louka není jen krásná. PASTVINA PŘÍRODNÍ LÉKÁRNA

Víte, jak bylinky pomáhají? zažívací potíže nachlazení chřipka hojení ran záněty očí péče o vlasy Víte, jak bylinky pomáhají?

NA LOUCE běhají nebo lezou žížala krtek ještěrka hlemýžď zajíc myš

Kdo na louku nepatří?

čmelák slunéčko sedmitečné moucha mravenec motýli kobylka včela vosa NA LOUCE poletují, lezou a skáčou čmelák Co mají společného? slunéčko sedmitečné moucha mravenec motýli kobylka včela vosa

včely OPYLOVÁNÍ čmeláci MED na rozdíl od včel: létají i v chladu a za deště opylují i květy s hlubokým kalichem MED http://www.youtube.com/watch?v=AdJaoafEG-E http://www.youtube.com/watch?v=P8opqYL89MA

ZDROJE: http://www.clker.com/clipart-15915.html http://clanky.rvp.cz/wp-content/upload/prilohy/2471/rikadla_basnicky_a_versovane_pohadky.pdf http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lingsberg_meadow.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Matricaria_recutita_002.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kveten_pp_zamek_24.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Smetanka_l%C3%A9ka%C5%99sk%C3%A1_Pampeli%C5%A1ka.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kop%C5%99iva_dvoudom%C3%A1.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chrpa.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Praha,_%C5%98epy,_R%C5%AF%C5%BEe_%C5%A1%C3%ADpkov%C3%A1 _(rosa_canina).JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Slavkovsk%C3%A1_dolina_-_zvonek_tatransk%C3%BD_(Campanula_tatrae),_ Vysok%C3%A9_Tatry_(8).JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Papaver_somniferum_flowers.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Natural_monument_Husova_kazatelna_(8).jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Insect_in_natural_monument_Smyslov_(1).JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Slovakia_Presov_515.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sedmikr%C3%A1ska_--.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Duben_na_strazi_29.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Matricaria_recutita_Prague_2011_1.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rusakko.jpg http://www.gify.nou.cz/z_zajic2.htm http://commons.wikimedia.org/wiki/File:My%C5%A1_x_3.jpg http://www.gify.nou.cz/z_mys1.htm http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Srnec.jpg http://www.gify.nou.cz/z_jelen.htm http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jesterka_1.JPG http://www.gify.nou.cz/z_jester.htm http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sv%C3%A1rov,_Doln%C3%AD_podkoz%C3%AD,_hlem%C3%BD%C5%BE%C4%8F.JPG http://www.gify.nou.cz/h_snek.htm http://www.gify.nou.cz/h_housen.htm http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Mi%C3%B1oca066eue.jpg http://www.gify.nou.cz/z_krtek.htm http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Talpa_europaea_MHNT_Tete.jpg

http://www.gify.nou.cz/z_veverka.htm http://www.gify.nou.cz/z_rak.htm http://www.gify.nou.cz/z_krava.htm http://www.gify.nou.cz/z_prase.htm http://www.gify.nou.cz/r_jidlo.htm http://www.clker.com/clipart-14244.html http://www.gify.nou.cz/lid_lekar.htm http://www.gify.nou.cz/lid_holic.htm http://www.gify.nou.cz/r_oci.htm http://www.gify.nou.cz/h_beruska.htm http://www.gify.nou.cz/h_vcela.htm http://www.gify.nou.cz/h_vosa.htm http://www.gify.nou.cz/h_mraven.htm http://www.gify.nou.cz/h_letaci.htm http://www.gify.nou.cz/h_motyl.htm http://www.clker.com/clipart-blow-flower.html http://www.clker.com/clipart-12519.html http://www.gify.nou.cz/r_mraky.htm http://www.clker.com/clipart-green-world.html http://www.cmelaci.cz/zivot-a-vyznam-cmelaku/ http://www.gify.nou.cz/pozadi3.htm http://www.chovatelka.cz/clanek/lecive-byliny-abecedni-seznam-a-pouziti http://office.microsoft.com/en-us/ Obrázky Galerie Q-Draw