Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_32_INOVACE_III.PR16 Vytvořeno: Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Přírodověda Tematický okruh: Na louce - rostliny Určeno pro: 4. ročník Anotace: Výukový materiál seznamuje žáky s tím, co je louka, k čemu slouží a jaké rostliny na ní rostou. Inovace – využití ICT (interaktivní tabule). Metodický pokyn: Materiál je vhodný pro frontální výuku a na závěr pro práci jednotlivců, dvojic, či skupiny. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Lehká.

2 Na louce - rostliny Na Louce

3 Louky jsou uměle vytvořená společenstva rostlin a živočichů.
Člověk je vytvořil z potřeby píce pro hospodářská zvířata. Využívají se jako pastviny, - zdroj potravy pro různé druhy hospodářských zvířat, jež se zde volně pasou. Louka je tvořená společenstvím různých druhů trav a bylin.

4 Trávy rostliny, které pokrývají povrch jako zelený koberec. Pokud je příliš chladno nebo sucho, travní porost čili trávník se zbarvuje do hněda. Kostřava Lipnice luční Bojínek luční Srha laločnatá

5 Byliny velmi často je člověk využívá pro jejich léčivé účinky
Jitrocel Zvonek okrouhlolistý Pampeliška

6 Jetel luční Přeslička luční Kopretina Kohoutek luční

7 K opakování: Co je louka? K čemu louka slouží? Co jsou trávy?
Vrať se k prezentaci a postupně poznávej rostliny.

8 K opakování – řešení: Co je louka?
Louky jsou uměle vytvořená společenstva rostlin a živočichů. K čemu louka slouží? Člověk je vytvořil z potřeby píce pro hospodářská zvířata. Využívají se jako pastviny - zdroj potravy pro různé druhy hospodářských zvířat. Co jsou trávy? Rostliny, které pokrývají povrch jako zelený koberec. Pokud je příliš chladno nebo sucho, travní porost čili trávník se zbarvuje do hněda. Vrať se k prezentaci a postupně poznávej rostliny.

9 Snímek Použité zdroje Louka Fotografie autorky. Lipnice luční
Bojínek luční Srha laločnatá Kostřava Jitrocel Kopretina Zvonek okrouhlolistý Kohoutek luční Přeslička luční Pampeliška lékařská Jetel luční


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká"

Podobné prezentace


Reklamy Google