Během kalendářního roku se vystřídají čtyři roční období.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_221_ORIENTACE_V_ČASE Téma: ROK, ROČNÍ.
Advertisements

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Prvouka, Jaro Autor: Mgr. Vendula Janešová Název materiálu:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Radmila Uzlíková Název : VY_32_INOVACE_07_LÉTO.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Opakování učiva Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_52_INOVACE_03_PRV_31.
ROČNÍ OBDOBÍ Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Přichází jaro Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7. tř. ZŠS.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová POJĎTE, HONEM, PŘICHÁZEJÍ, UŽ NASTÁVÁ ČAS. KLUCI, HOLKY - KAŽDÝ TO VÍ,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro – hospodářská zvířata Název sady: Člověk a jeho svět.
POLOLETNÍ PÍSEMNÉ OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy : Základní škola Nový Kostel, okres Cheb Autor : Pavla Smrčková Název materiálu : VY _32_INOVACE_ČESKÝ JAZYK PRO 2.ROČNÍK_07_MĚSÍCE,ROČNÍ OBDOBÍ.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_13_PRVOUKA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_14_ZIMA TÉMA: ZIMA ČÍSLO PROJEKTU:
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Název školy: Základní škola a mateřská škola,
V_ _ _ _ _ _ _ _E SVÁTKY JARA
Test Čtvrtek, 2.3..
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Podzim KLIKEJ! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 10 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA.
JARO? LÉTO? ZIMA? PODZIM? ROČNÍ OBDOBÍ
VY_52_INOVACE_13_Zvířata v zimě
Co poznáváte na obrázku. Kde můžeme tento „domeček“ vidět
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 1.část
TRVÁNÍ DNE A NOCI Jak to vlastně funguje ?.
VY_32_INOVACE_03_STRIDANI_ROCNICH_OBDOBI
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Ovoce našich zahrádek VY_32_INOVACE_04_03
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen 2011 Ročník
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Léto v přírodě VY_32_INOVACE_18_03
ORIENTACE V ČASE VY_32_INOVACE_1C_08 Číslo projektu: CZ /1. 5
TÉMA: Přírodní společenstva
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková CZ.1.07/1.4.00/
VY__III/2__INOVACE__124 Prvouka Jaro, léto – charakteristické znaky
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm CZ.1.07/1.4.00/
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
ZIMA Tereza Skálová.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_17_Ekosystém_pole_plodiny.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
ROČNÍ OBDOBÍ JAKÉ ROČNÍ OBDOBÍ JE NA TOMTO OBRÁZKU?
Užitkové rostliny Opakování učiva Foto archiv autorky.
JARO.
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ZIMA.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_III.Vu_JARO_ZMĚNY.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
VY_32_INOVACE_20 20 Závěrečné opakování autor: Mgr. Jana Kobylková
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
LÉTO.
Proč se střídají roční období
Ruský obrázkový slovník XIV Rok – Год
Podzim čaruje … VY_32_INOVACE_02_03
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_02_Podzim Téma: Podzim
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_32_Jaro Téma: Jaro
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.08_Význam_slov Datum:
Kalendář 2010 Kutná Hora.
Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Transkript prezentace:

Během kalendářního roku se vystřídají čtyři roční období. JARO, LÉTO, PODZIM, ZIMA: Zapište názvy jednotlivých ročních období ke správnému obrázku.

URČETE JEDNOTLIVÁ ROČNÍ OBDOBÍ JARO PODZIM ZIMA LÉTO

JARO

JARO Ve větách škrtněte slova, která do nich nepatří. X JARO Jaro začíná v březnu, dubnu, květnu. Jarní rostliny jsou: sněženky, petrklíč, pivoňky, astry, narcisy. Z teplých krajů se na jaře vrací tito ptáci: čáp, vlaštovky, kos, kukačka, vrabec, sýkora. Ptáci mají tělo pokryté srstí, peřím. Velikonoce slavíme na jaře, v létě, na podzim, v zimě. Malovaná a zdobená velikonoční vajíčka se nazývají malovátka, omalovánky, kraslice. Mládě ovce se nazývá sele, tele, jehně. 8) Na zahrádce na jaře sázíme – sklízíme zeleninu. X

Ve větách škrtněte slova, která do nich nepatří. JARO Jaro začíná v březnu, dubnu, květnu. Jarní rostliny jsou: sněženky, petrklíč, pivoňky, astry, narcisy. Z teplých krajů se na jaře vrací tito ptáci: čáp, vlaštovky, kos, kukačka, vrabec, sýkora. Ptáci mají tělo pokryté srstí, peřím. Velikonoce slavíme na jaře, v létě, na podzim, v zimě. Malovaná a zdobená velikonoční vajíčka se nazývají malovátka, omalovánky, kraslice. Mládě ovce se nazývá sele, tele, jehně. 8) Na zahrádce na jaře sázíme – sklízíme zeleninu. X X X X X X X X X X X X X X X

LÉTO

LÉTO Ve větách škrtněte slova, která do nich nepatří. X LÉTO Léto začíná v červnu, červenci, v srpnu. Letní rostliny jsou: slunečnice, sněženky, vlčí mák, kopretiny. Letní prázdniny jsou v tyto měsíce: duben, červenec, září, srpen, listopad. 4) V létě dozrávají maliny, hrušky, obilí, švestky, melouny. 5) Na ovocných stromech dozrává ovoce, pupeny, listí, květy. Jehličnatý strom není bříza, smrk, lípa, dub, borovice. 7) V létě je doba světla nejdelší – nejkratší. 8) Mezi obilí nepatří pšenice, oves, ječmen, brambory, řepa. X

LÉTO Ve větách škrtněte slova, která do nich nepatří. Léto začíná v červnu, červenci, v srpnu. Letní rostliny jsou: slunečnice, sněženky, vlčí mák, kopretiny. Letní prázdniny jsou v tyto měsíce: duben, červenec, září, srpen, listopad. 4) V létě se sbírají a sklízí maliny, hrušky, obilí, švestky, melouny. 5) Na ovocných stromech dozrává ovoce, pupeny, listí, květy. Jehličnatý strom není bříza, smrk, lípa, dub, borovice. 7) V létě je doba světla nejdelší – nejkratší. 8) Mezi obilí nepatří pšenice, oves, ječmen, brambory, řepa. X X X X X X X X X X X X X X X X X

PODZIM

PODZIM Ve větách škrtněte slova, která do nich nepatří. 1) Podzim začíná v měsíci srpnu, září, říjnu, březnu. 2) Podzimní měsíce jsou červenec, srpen, září, říjen, listopad. 3) Na podzim příroda rozkvétá – připravuje se na zimní období klidu. 4) Na podzim se krátí doba světla – prodlužuje doba světla. 5) Listí na stromech se zbarvuje a opadává – zůstává.

PODZIM 1) Podzim začíná v měsíci srpnu, září, říjnu, březnu. 2) Podzimní měsíce jsou červenec, srpen, září, říjen, listopad. 3) Na podzim příroda rozkvétá – připravuje se na zimní období klidu. 4) Na podzim se krátí – prodlužuje doba světla. 5) Listí na stromech se zbarvuje a opadává – zůstává. X X X X X X X X

ZIMA

ZIMA Zima začíná v měsíci dubnu, prosinci, únoru. Škrtněte slova, která do vět nepatří. Zima začíná v měsíci dubnu, prosinci, únoru. Zimní měsíce jsou listopad, prosinec, leden, únor. Mezi hlavní znaky zimy patří sníh, led, mráz, vysoké teploty, dozrávání ovoce. V zimě se doba světla prodlužuje - krátí. Musíme – nemusíme se teple oblékat. Velkým zimním svátkem jsou Velikonoce – Vánoce.

ZIMA X X X X X X X X Zima začíná v měsíci dubnu, prosinci, únoru. Škrtněte slova, která do vět nepatří. Zima začíná v měsíci dubnu, prosinci, únoru. Zimní měsíce jsou listopad, prosinec, leden, únor. Mezi hlavní znaky zimy patří sníh, led, mráz, vysoké teploty, dozrávání ovoce. V zimě se doba světla prodlužuje - krátí. Musíme – nemusíme se teple oblékat. Velkým zimním svátkem jsou Velikonoce – Vánoce. X X X X X X X X

Použité zdroje: Zdroj všech obrázků je galerie Microsoft Office 2010, vlastník licence ZŠ Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace.