Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podzim KLIKEJ! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podzim KLIKEJ! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:"— Transkript prezentace:

1 Podzim KLIKEJ! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Podzim tvoří tři měsíce:
Říjen Září Listopad

3 Září Děti začínají chodit do školy.

4 Září Začíná období podzimní sklizně. Pojmenujte, co se všechno v září sklízí:

5 Září Dny se zkracují, noci se prodlužují, v noci je již chladno. Zvířátka si dělají zásoby na zimu.

6 Říjen Začátkem října bývá ještě krásně, takovému podzimu se říká
„babí léto“ podle pavoučků, kteří se nechávají unášet větrem na nitce pavučiny.

7 Říjen Často bývá větrno, proto si děti mohou pouštět draky.

8 Říjen Příroda hýří barvami.

9 Listopad Měsíc listopad se jmenuje podle toho, že opadává listí. Na konci měsíce jsou stromy už holé a připravené na zimu.

10 Listopad Dny jsou krátké, noc dlouhá, je chladno, často bývají ráno mlhy. Musíme se teple oblékat. Jmenujte, co si oblékáme:

11 Listopad Začíná advent, připravujeme se na Vánoce.
Děti si začínají otevírat adventní kalendář.

12 Zapamatovali jste si tři podzimní měsíce? Tak si je zopakujeme:
Říjen Listopad A zazvonil zvonec a podzimu je konec:

13 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Listy: < < Jablko: < Strom: < Aktovka: < Děti: < Brambory: < Hrozen: < Hruška: < Jablko: < Mrkev: < Česnek: < Kukuřice: < Cibule: < Žalud: < Pšenice: < Dýně: < < Pavouk: < Rodina: < Strom: < < Listy: < Zvoneček: < Rukavice < Čepice: < Ponožky: < Bunda: < Svetr: < Boty: < Řepa: < Adventní věnec: <

14 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit ].Dostupné na Public domain na WWW: Veverka: < Podzimní příroda: < Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: FACTUMQUINTUS. Hřib < HORST FRANK. Lískový ořech: < BS THURNER HOF. Sysel: < ŠJŮ. Babí léto: < AARONDOUCETT. Draci: < VALDESPRATS. Draci < VAIKOOVERY. Draci: < עברית: אין מידע. Draci: < OPSOQ. Podzimní příroda: < MARJOLEINVDKOLK. Adventní kalendář: <


Stáhnout ppt "Podzim KLIKEJ! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:"

Podobné prezentace


Reklamy Google