VRSTVY PODLAH nášlapné vrstvy podlah:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název operačního programu:
Advertisements

Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Kontrola TDI – laminátové podlahy
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Název operačního programu:
PT/MT | 28/2/2013 | © Robert Bosch GmbH Všechna práva vyhrazena, také pro prípad dalšího používání, reprodukce, kopírování, distribuce, jakožto i.
VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman.
Tato prezentace byla vytvořena
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Tato prezentace byla vytvořena
Podlahy Normativní základna Skladby vrstev Ing. Vladimír Veselý
Materiály pro podlahy Sortiment ČMB
Pokládka Nářadí a materiál. Pokládka Nářadí a materiál.
PLOVOUCÍ PODLAHA kontrola TDI
TDS Obklady Kamil Buchtík 2010/ INZ.
SÁDROKARTONY Použití:- příčky - podhledy - suché podlahy
Velkoplošné aglomerované materiály.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Povrchová úprava Plní dvě funkce – ochrannou a estetickou. Ochranná funkce spočívá v odolnosti proti mechanickému poškození, vlhkosti, působení různých.
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Sikafloor® 262 AS Barevný elektrostaticky vodivý systém (Elektrostatické podlahy) Kontrola TDI INZ 2011/2012 Ivana Schönová.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Terasové palubky Kateřina TÓTHOVÁ.
První univerzální stěrka nové generace na trhu – Multi-Baudicht 2K
Obložení stěn a stropů. Obložení se montuje na vyzrálé zdivo, bez omítání, se zatřenými spárami. Dodatečné obklady se provádějí na omítnutý podklad. Plocha.
Lité podlahy sortiment, příklady, použití
Podlahy a podlahové konstrukce.
Způsoby nanášení nátěrových hmot
Lepení dřeva Teorie lepení
Epoxidová podlaha Epotec Pu System - pro parking
Povrchová úprava pigmentovými nátěry Základní napouštění provádíme ručně nebo poléváním. Penetrace se volí podle druhu nátěrového systému – syntetické.
DŘEVĚNÉ PODLAHY Kontrola TDI
ZATEPLOVACÍ SYSTÉM QUICK-MIX S POVRCHOVOU ÚPRAVOU CIHLOVÝMI PÁSKY
zatížitelnost podlahy
TDI – anhydritové potěry
Zhotovování klínových spojů Frézováním ( s tupým a ostrým ozubem) a řezáním pilovými kotouči (spoje s tupým ozubem).
7. podlahy I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Rozměrové dělení konstrukčních materiálů
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch panelových staveb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dlažeb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání postupným rozebíráním.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie pokládání dlažeb.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Řešení Vašich problémů s lepením, tmelením a spárováním.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu.
Fasádní obklady Ing. Miloslava Popenková, CSc. FASÁDNÍ OBKLADY dělení KONTAKTNÍ (lepené) BEZKONTAKTNÍ (zavěšené odvětrávané)
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy povlakových podlah.
VRSTVY PODLAH nášlapné vrstvy podlah: – stěrkové podlahy na bázi umělých pryskyřic, – cementové potěry hlazené a leštěné, – teracové podlahy, – dlažby.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-06 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 12Číslo.
Dilatace obkladu Ing. Miloslava Popenková, CSc. Úvod Princip návrhu dilatace obkladu musí vycházet z definic jednotlivých deformací ve stavebních konstrukcí,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
TEXTILNÍ ZBOŽÍ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Digitální učební materiál
Aby byla podlaha bezproblémová…
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_PŘEJÍMKA PRACOVIŠTĚ_Z2
Transkript prezentace:

VRSTVY PODLAH nášlapné vrstvy podlah: stěrkové podlahy na bázi umělých pryskyřic, cementové potěry hlazené a leštěné, teracové podlahy, dlažby kladené do malty, do tmelu, do násypů, na terče podlahové krytiny lepené nebo volně kladené, dřevěné a laminátové dílce plovoucí nebo lepené, textilní podlahoviny volně kladené, lepené, napínané

TEXTILNÍ PODLAHOVINY

Technický popis Textilní podlahovina je útvar vzniklý spojením buď několika soustav přízí, nebo všíváním přízí do podkladu. Je také kombinací různých textilních materiálů. Textilní podlaha by měla být v první řadě odolná proti opotřebení a snadno ošetřovatelná. Dle technologie výroby je možno textilní podlahoviny rozdělit na vpichované, všívané a speciální.

Druhy koberců: Řezaný vlas Smyčka  Řezaný vlas/smyčka  Berberová smyčka 

Připravenost pracoviště Rovinnost povrchu Největší přípustné odchylky - 2 mm/2 m při lepení a volném kladení textilních podlahovin Odchylky místní rovinnosti podkladních vrstev se měří klínovými měřidly na příměrné lati 2 m, přesnost měření je 0,5 mm. Každá sebemenší nerovnost (v rámci přípustných tolerancí), přenesená z podkladu do podlahové krytiny, je zvláště při protisvětle nebo bočním světle zcela jasně zřetelná a může být předmětem reklamací. Trhliny a praskliny Trhliny v potěru proto musí být během přípravných prací, tedy ještě před kladečskými pracemi, odborným způsobem pevně uzavřeny. Vlhkost podkladu Nejvyšší povolená vlhkost vrstev podlahy je 2,5 %.

Připravenost pracoviště Pevnost povrchové vrstvy Mřížkovou zkouškou vrypem – nesmí docházet k odštípnutí povrchové vrstvy v místě protínání vrypů. Vlastnosti povrchu potěru jsou ovlivněny konzistencí potěrové směsi, provedením potěru, dalším ošetřením a okolními podmínkami. Kladeči podlahy musí kvalitu potěru před položením podlahové krytiny zkontrolovat! Znečištění povrchu podkladu Nečistoty a látky snižující přilnavost (např. olej, vosk, barvy atd.) je nutno odstranit odbroušením, příp. otryskáním. Teplota podkladu, resp. teplota v objektu Teploty v místnostech 18oC a relativní vlhkost vzduchu 65 %. Teplota podlahy nesmí klesnout pod 10oC. Nasákavost Potěry musí být nejprve natřeny příslušným základním nátěrem, aby se dosáhlo stejnoměrné nasákavosti na celém povrchu potěru.

Příprava povrchu Obroušení/zabroušení Základní nátěr – penetrace Aby základní nátěr nebo lepidlo dokonale přilnuly k potěru, provede kladečská firma zabroušení (očištění), odsátí prachu průmyslovým vysavačem a nanese vrstvu základního nátěru - penetrace. Základní nátěr – penetrace Většinou je nutné provést pod podlahovou krytinu před vlastním lepením základní nátěr. disperzní penetrace (akrylátové) dvousložkové epoxidové penetrace Základní nátěr musí být před nanesením další vrstvy dokonale proschlý. Vyrovnávací stěrky Spolu se základním nátěrem slouží vyrovnávací stěrky k celoplošnému vyrovnání nebo dílčímu vytmelení podkladových vrstev. Dokonale suchý povrch je vhodné před nanesením lepidla zbrousit. Následuje samotné lepení a pokládání podlahové krytiny.

Technologický postup - zásady 48 hodin před instalací, během a po dokončení práce by měla mít místnost i materiál teplotu cca 18 °C Zametení podlahy a odstranění veškerých nečistot (případně otryskání podkladu) Optimální – pokud se hrubě nařezaný koberec nechá v místnosti ležet okolo 8 hodin bez jakéhokoliv zatížení a pak se provede čisté oříznutí tak, aby byly ponechány dilatační spáry od stěn v šíři 3-4 mm (rozměrová stabilizace) podklad nesmí být mastný, znečištěný nebo jinak potřísněný, › snižuje účinek lepidla (nesmí být nanášeno na silně navlhlé nebo alkalizované podklady) Rozetření lepidla na plochu Po nanesení lepidla je možné koberec ihned pokládat Při instalaci velkých ploch by doba neměla přesahovat 60 minut Spojování jednotlivých dílů Lepení soklové lišty nebo kobercového soklu