Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ"— Transkript prezentace:

1 Pionýrů 2069, 73801 Frýdek-Místek IČ 13644301
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_ 32_ INOVACE_ 6_17JawB-7 Název tematické oblasti (sady) Sádrokartonové konstrukce Název vzdělávacího materiálu Povrchové úpravy Druh učebního materiálu Prezentace Anotace Seznámení s možnostmi upevňování předmětů a povrchovou úpravou Klíčová slova Upevňování předmětů, povrchová úprava Vzdělávací obor, pro který je materiál určen ZEDNÍK H/01, STAVEBNICTVÍ M/01, ZEDNICKÉ PRÁCE E/01 Ročník I. – lll. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Mgr. Jaworski Bohuslav Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 1,56 Mb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaworski Bohuslav. Dostupné z portálu

2 Upevňování předmětů na SDK konstrukce
Na stěnové a stropní konstrukce opláštění sádrokartonovými deskami je možné pomocí vhodných upevňovacích prvků zavěšovat různá břemena. Závisí na : Typu konstrukce (stěna x podhled) Druhu a počtu opláštění Hmotnosti břemena a jeho vyložení od opláštění (v případě stěn) Druhu upevňovacího prostředku

3 Zatížení na stěnách Obrazy a podobné lehké předměty lze jednoduše a bezpečně zavěsit na háčky na obrazy.

4 Na plastovou hmoždinku činí max. 20 kg,
Při upevňování těžších předmětů je zapotřebí použít speciálních kovových, plastových či dutinových rozpínacích hmoždinek, které se liší limitem zatížení. Dovolené zatížení: Na plastovou hmoždinku činí max. 20 kg, Na kovovou rozpínací hmoždinku „Molly“ max. 30 kg. Přitom je třeba dodržet pravidlo, že jeden běžný metr konstrukce stěny jednoduše opláštěné deskami tl. 12,5 mm může být zatížen max. 40 kg.

5 Zatížení stropů Pro upevňování břemen na podhledy se používají hmoždinky do dutinových konstrukcí nebo sklápěcí či skládací hmoždinky. Jako alternativu lze využít rozpěrné hmoždinky, např. kotvy Molly.

6 Povrchové úpravy Všechny typy sádrokartonových stěn lze upravovat různými způsoby. Jedná se o povrchy dělících stěn, suché omítky ze sádrokartonových desek, instalační stěny i stěny při zřizování podkroví. Předpokladem pro povrchovou úpravu je dokonale vytmelený a vybroušený povrch sádrokartonu. Před každou povrchovou úpravou se nutno provést penetrační nátěr, tento nátěr sjednotí konstrukce tak, aby nedocházelo k různému odrazu světla mezi plochou desky a tmelenou spárou (u nátěrů), slouží k odprášení a vyrovnání nasákavosti mezi tmelenými plochami a kartonem a také jako ochrana kartonu desky (při odstraňování tapet).

7 Použití materiálů na sádrokartonové desky
Nátěry: disperzní barvy, olejové barvy, matové lakové barvy, akrylátové barvy, polymerové barvy, polyuretanové barvy epoxidové barvy-vždy na doporučení výrobce!

8 Omítky: disperzní, celulózové, minerální omítky s vícebarevným efektem-
vždy na doporučení výrobce!

9 Tapety: papírové, textilní, samolepící, korkové, dýhované, vinylové,
reliéfní, stříkané-vždy na doporučení výrobce!

10 Obklady: keramické, polystyrénové-vždy na doporučení výrobce!

11 Použité zdroje: OBRÁZKY :


Stáhnout ppt "Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ"

Podobné prezentace


Reklamy Google