Inf Prezentace informací

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační prostředky Pavel Dvořák Úspěch prezentace nespočívá jen  v dobře připraveném obsahu,  ve skvělých řečnických obratech řečníka, ale do značné.
Advertisements

Jak vytvořit dobrou prezentaci
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
KANCELÁŘSKÝ BALÍK. KANCELÁŘSKÝ BALÍK je program, s jehož pomocí lze vytvářet PREZENTACE.
Zásady správné prezentace
PRAVIDLA PRO Tvorbu PREZENTACÍ
ŠTĚPÁN LÍSKOVEC, 4.A Prezentace. Principy úspěšné prezentace Vhodný styl pro příslušnou prezentaci S posluchači je nutné aktivně komunikovat Přednášející.
Maturitní otázka č. 21 Kristýna Kaňovská 4. A.
Obrázky poskytla firma Complex,
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
Dujková Michaela, 4.B Juřinová Nikola, 4.A. Stanovené cíle prezentace Upřesňující informace Shromáždění podkladů Stanovení hlavních bodů Grafické zpracování.
Zásady práce s prezentacemi
Zásady pro zpracování počítačové prezentace
Jak na prezentaci? Jakub Pazdera.
Obhajoba maturitní práce
Zásady správné prezentace
Projektory Projektory se používají pro velkoplošné zobrazení počítačového nebo video signálu. Promítaný obraz může být mnohem větší než obraz na klasickém.
Typografická a estetická pravidla úpravy dokumentů
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.18 PowerPoint - Zásady pro zpracování počítačové prezentace Anotace: Žák se seznámí se zásadami zpracování počítačové prezentace.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
PREZENTACE.
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Inf Analogová a digitální televize. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf Sítě mobilních telefonů a GPS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Inf Sociální sítě Facebook. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
Technická mechanika – Čepové tření
Inf Příklady použití grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Informatika – Prezentace informací. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf Tvorba webu – struktura webu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Inf Formáty zvukových souborů a videosouborů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf Normy pro citování knih a dalších zdrojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_047.ICT.13 Vektorová a rastrová grafika.
Informatika – Tabulka v Excelu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Inf Mutlimédia. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Prezentace informací.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Bezpečný počítač.
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Inf Elektronická komunikace
Výstupní zařízení počítače - skener
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Cykly ve vývojových diagramech
Inf Princip streamování videa a hudby
Výstupní zařízení - skener
Fyzika – Zesilovač.
Technické prostředky v požární ochraně
Inf Tabulkový procesor
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technické prostředky v požární ochraně
Inf Barevné ladění dokumentů
Inf Tvorba WWW – tabulky a seznamy
Ukládání dat v paměti počítače
Inf Formáty grafických souborů
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 4. ročník oboru.
Matematika Parabola.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
MATEMATIKA Mocniny s přirozeným exponentem
Jak si připravit prezentaci
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Inf Prezentace informací

Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0608 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: 07_03_32_INOVACE_19

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Prezentace informací Předmět: INF Ročník: 4. Jméno autora: Jan Mlčůch Škola: SPŠ Hranice Anotace: Žák se seznámí se základními pravidly pro tvorbu prezentace a jejího úspěšného předvedení. Klíčová slova: prezentace, dataprojektor, laserové ukazovátko Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jan Mlčůch. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Zásady úspěšné prezentace obecné zásady, které pomohou při prezentaci: přednášející musí být dobře připraven – zásadní bod, bez něhož to nejde příprava místnosti – rozmístění židlí, plátna, úprava světla, příprava techniky při prezentaci je potřeba mluvit pomalu, zřetelně a plynule, používat výrazy odpovídající úrovni vzdělání posluchačů, dívat se posluchačům do očí a sledovat jejich reakce ideální je navázat kontakt s posluchači, dávat jim otázky, prostor pro vyjádření, ptát se na názor,

Zásady úspěšné prezentace obecné zásady, které pomohou při prezentaci: není vhodné mít ruce v kapsách, drbat se ve vlasech, hledět často na podlahu nebo do textu, stát ztuhle na jednom místě nebo přehnaně gestikulovat na konci prezentace by mělo být její krátké shrnutí prezentace by měla být přiměřeně dlouhá, přesněji krátká, je třeba vybrat podstatné informace a podrobnosti nechat na samostudiu posluchačů dobu trvání celé prezentace je vhodné si „nanečisto“ vyzkoušet, vyhnete se tím nepříjemným situacím, kdy už nemáte co říct a nebo kdy nestíháte

Technické vybavení pro prezentaci dataprojektor umožňuje promítnout obraz z počítače nebo přehrávače na plátno důležitými parametry jsou fyzické rozlišení projektoru (XGA, tj. 1 024 x 768 bodů), jeho světelný výkon (např. 2 200 ANSI lm) a kontrast obrazu (400 : 1) důležitým doplňkem je kvalitní zatemnění místnosti laserové ukazovátko je vhodným doplňkem projektorů ovladače myši dokáží přenášet pohyb ruky na pohyb kurzoru na plátně, často zahrnují také laserové ukazovátko

Technické vybavení pro prezentaci velkoplošné panely LCD jsou alternativou projektoru pro menší prostory projekční plocha (plátno) umožňuje vytvořit jasný obraz, existují i plátna pro zadní projekci interaktivní tabule umožňuje promítání obrazu z počítače a práci s ním, jako by naše ruka suchý fix byly ovládacími nástroji programu, jako plátno není obvykle ideální zpětné projektory umožňují promítat obraz z průhledné fólie, diaprojektory z diapozitivů vizualizéry a kamery

Počítačové prezentace shrnutí prezentace obsahuje pouze základní stručné body výkladu – předpokládá mluvený komentář text musí být napsán velkým písmem a nesmí ho být na stránce mnoho – maximálně 5 – 8 řádků, používají se bezpatková písma snímky není vhodné šetřit, lepší je rozdělit příliš mnoho informací z jednoho snímku na více snímků je vhodné volit kontrastní barvy, jemné odstíny nebudou na plátně zřetelné obrázky musí být dostatečně velké, minimálně ¼ plátna doplňujte ilustraci grafy, schématy a dalšími prvky

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje ROUBAL, Pavel. Informatika a výpočetní technika pro střední školy : Praktická učebnice. 1. vyd. Brno : CP Books, a. s., c2010. 102 s. ISBN 978-80-251-3227-2. Veškeré použité obrázky (kliparty) pocházejí z obsahu webu www.office.microsoft.com. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jan Mlčůch. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.