Projekt LABEL LABE-ELBE – Adaptace na povodňové riziko v povodí Labe

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy jako zdroj financí pro komunální investice
Advertisements

„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
30. září 2014 Vodňany EVROPSKÁ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
STUDIE PROVEDITELNOSTI FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ strana 1 STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Projekt MISTER Military and Industrial SiTes Reuse Opětovné využití vojenských a průmyslových areálů.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
Regionální politika RP ČR.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ADAPT2DC - Nová inovativní řešení pro správu a management veřejné infrastruktury s ohledem na demografické změny.. Prezentaci zpracovali: Kornelia Ehrlich.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Strategie a bariéry při využívání prostředků OPD2 a CEF k realizaci infrastrukturních projektů Mgr. Milan Feranec Ministerstvo dopravy ČR Fond soudržnosti.
Revitalizace rašelinišť mezi Horou Sv. Šebestiána a Satzung – I. etapa.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální politika EU v období
Individuální projekt OP VVV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
LABEL LABE – ELBE Adaptation to flood risk 2008 – 2012 V letech 2003 – 2006 byl v rámci OP INTERREG III B realizován projekt ELLA, který se na základě.
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Realizace logistiky při povodních ve vybraném okrese
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Závěrečná konference projektu
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Projekt LABEL LABE-ELBE – Adaptace na povodňové riziko v povodí Labe

Vedoucí partner: Saské ministerstvo vnitra. Cíle projektu: rozvoj strategie krizového managementu při povodních, implementace postupů a činností vedoucích ke snižování rizik při povodních na řece Labi a jejích přítocích. Trvání projektu: 09/2008 – 02/2012. 20 projektových partnerů ze Spolkové republiky Německo, České republiky, Rakouska a Maďarska. Vedoucí partner: Saské ministerstvo vnitra. Celkový rozpočet projektu: 4.275.680,00 €.

LABEL navazuje na projekt ELLA (realizace v letech 2003-2006, Operační program INTERREG IIIB – nadnárodní spolupráce). Projekt ELLA se zabýval územním plánováním a vodním managementem v nadnárodním měřítku. Odborná část projektu LABEL se dělí na dvě hlavní části – povodňová rizika (pracovní skupina RISK) a jejich adaptace do územního plánování (pracovní skupina ADAPT) v rámci společné strategie.

Projekt LABEL je realizován v rámci Operačního programu Nadnárodní spolupráce Střední Evropa (Central Europe). Priorita 3: Odpovědné užívání životního prostředí. OP Nadnárodní spolupráce je součástí Cíle 3 – Evropská územní spolupráce politiky strukturálních fondů 2007-2013 (navazuje na INTERREG IIIB). OPNS 4 tématické oblasti a pro období 2007-2013 k dispozici 246 mil. €.

Rozpočet Ústeckého kraje v projektu LABEL: 141.220,00 €. Projekt je financován z Evropského fondu regionálního rozvoje (ERDF) z 85%, 15% tvoří spoluúčast Ústeckého kraje. Vynaložené náklady za dané období (6 měsíců) se předkládají Centru pro regionální rozvoj ČR. CRR ověřuje legalitu a oprávněnost výdajů vykazovaných každým příjemcem dotace.

Výstupy ÚK v rámci projektu LABEL Pilotní aktivita: Regionální protipovodňové opatření v obci Chodouny-Lounky. V rámci pilotní aktivity příprava nezbytných kroků k ochraně obce před staletou povodní. Obec Chodouny-Lounky byla v posledních letech vícekrát postižena velkou vodou. V rámci protipovodňového opatření plánována v severní části obce stavba železobetonové stěny, v jižní části obce stavba sypané hráze a železobetonové stěny + mobilní prvky. Součástí akce získání územního rozhodnutí.

Výstupy ÚK v rámci projektu LABEL Studie oblastí vzniku povodní v Krušných horách. Posouzení srážko-odtokových charakteristik Krušných hor ve východní části. Hodnocení území z hlediska povodňového nebezpečí: letní regionální, jarní a zimní povodně, také letní „bleskové“ povodně. Charakteristika hlavních odtokových směrů, posouzení nebezpečí eroze. Navržení míst vhodných pro protipovodňovou ochranu a protierozní opatření.

Výstupy ÚK v rámci projektu LABEL Analýza splavnosti Labe v úseku Ústí n.L. – státní hranice a zhodnocení plavebního stupně Děčín ve vazbě na udržitelný rozvoj území. Celoroční splavnost tohoto úseku nožná pouze s plánovanou výstavbou plavební komory v Děčíně. Záměr dosud zkoumán pouze s ohledem na zatížení ŽP. Ve studii záměr analyzován v souvislosti s ochranou před povodněmi. Zkoumány urbanistické souvislosti vzhledem k infrastruktuře a hospodářskému potenciálu vodní cesty.