Světové kulturní památky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
NOVÝCH 7 DIVŮ SVĚTA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Hry „Ť“ V Prezentaci naleznete DVĚ hry na upevnění a trénink hlásky ť.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
C ČERNÝ PETR Ostré sykavky – C
SLOVNÍ FOTBAL Tato hra je výborná na trénování a rozvoj fonematického sluchu. Jedná se o řazení kartiček podle začátečních a koncových hlásek slova tak,
Čtení s porozuměním Interaktivní prezentace
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek
ČERNÝ PETR – DRUHY ZELENINY
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat. Hra.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Y, y
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měřidla délky Číslo DUM: III/2/FY/2/1/3 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Trojúhelník - těžnice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu Provozuje Národní.
Dějiny umění Poznáte sedm novodobých divů světa? 4. Mgr. et Mgr. Kateřina Plesníková, DiS VY_32_INOVACE_PLE.DU.4_2_39.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Hry „Ň“ V Prezentaci naleznete aktivity na upevnění a trénink hlásky ň. První jsou kartičky, které slouží k seznámení s obrázky. Druhá aktivita je pexeso.
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
České bankovky a kdo je na nich vyobrazen
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat.
Čteme, i když to neumíme. Pozoruj obrázky a snaž se pomoci paní učitelce se čtením. Nakonec tě čeká pár lehoučkých úloh. Autorem materiálu a všech jeho.
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
DOBBLE LOGOPEDIE Hláska K
České mince a co je na nich
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
HRY – hláska „Ž“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
BALONY a násobilky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
HRY – hláska „Č“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
HRY – hláska „Š“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Prvouka – části lidského těla a kostra
Ukládáme a počítáme mince v kasičce
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Hry „Ď“ V Prezentaci naleznete tři hry na upevnění a trénink hlásky ď.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rychlé počítání v časovém limitu 15 vteřin II.
Rozvíjíme zrakovou paměť
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Půjdem spolu do Betléma…
Rozlišování hlásek P, B, M
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Rychlé počítání v časovém limitu 15 nebo 30 vteřin
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Světové kulturní památky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Markéta Pravdová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Pravidla hry Třídu rozdělíme na dvě stejně velké skupiny, ideálně proti sobě budou vždy soutěžit lavice. Každý žák tak může získat bod pro svůj tým. Cílem je co nejrychleji objevit obrázek, který mají obě karty společný. Poznámka autora Hra je vhodná jako úvodní „zahřívačka“, je rychlá a má spád. Aktivita je inspirována hrou Dobble, takže je možné zvolit i jiné hrací postupy. Tato pravidla jsou jen orientační a pedagog si je může libovolně pozměnit.

Jeruzalém

Sfinga

Pantheon

Sochy Moai

Koloseum

Pyramidy

Angkor Vat

Koloseum

Čínská zeď

Rudé náměstí

Bílý dům

Opera Sydney

Chichen Itzá

Pražský hrad

Socha Spasitele

Zakázané město: Kallgan. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30] Zakázané město: Kallgan. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Forbidden_City_Beijing_Shenwumen_Gate.JPG Petra: Delso, D. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_Monastery,_Petra,_Jordan5.jpg Jeruzalém: Amoruso-commonswiki. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.5 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Western-wall-plaza.jpg Burj Al Arab: Amoruso-commonswiki. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.5 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Western-wall-plaza.jpg Golden Gate: Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Golden_Gate_Bridge_and_Fort_Point_2009b.jpg Angkor Vat: Tørrissen, B.CH. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí GFDL na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Angkor_Wat.jpg Bílý dům: Rudisin, Z. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:White_House,_Blue_Sky.jpg Pantheon: Thermos. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.5 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Parthenon_from_West_with_deep_blue_sky.jpg Sydney: Superchilum. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Teatro_dell%27opera_di_Sydney_(Sydney_Opera_House)_02.JPG Sfinga: Johny 201. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:ABO_EL_HOL.jpg Torii: Rdsmith4.Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.5 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Itsukushima_torii.jpg Moai: Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Moai_Rano_raraku.jpg Pyramidy: Liberato, R. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:All_Gizah_Pyramids.jpg Pražský hrad: Liberato, R. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:All_Gizah_Pyramids.jpg

Notre Dame: Zuffe. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30] Notre Dame: Zuffe. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Notre_Dame_dalla_Senna.jpg Buddha: Steiren, A. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.5 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Leshan_Buddha_Statue_View.JPG Chichen Itzá: Tørrissen, B.CH. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chichen-Itza-Castillo-Seen-From-East.JPG Machu Picchu: icelight. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY 2.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Before_Machu_Picchu.jpg Kristus Spasitel: Kaiser, N. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY 2.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cristo_Redentor_-_Rio_de_Janeiro,_Brasil.jpg Moskva: Laika ac. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Laika_ac_St._Basil%27s_Cathedral_(6835027756).jpg Mt Rushmore: Pjuskline. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:2012_09_01_0037_edited-1.jpg Velká čínská zeď: Samxli. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY 2.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:GreatWall_2004_Summer_4.jpg Hagia Sophia: Karelj. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hagia_Sophia_Istanbul_2013_1a.jpg Braniborská brána: Wolf, T. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brandenburger_Tor_morgens.jpg Tower Bridge: Kunstlerbob. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bridge_in_London_-_Tower_Bridge_-_with_leaves_and_clouds.jpg Stonehenge: Wigulf-commonswiki. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY 2.5 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Stonehenge.jpg Taj Mahal: Amaldla. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:TajMahalbyAmalMongia.jpg Socha Svobody: Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Liberty-statue-from-front.jpg

Koloseum: Nyman, B. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30] Koloseum: Nyman, B. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY 2.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Colosseum_0731_2013.jpg Pisa: Banja Mulder, F. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY 3.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pisa,_leaning_tower_-_panoramio_-_Frans-Banja_Mulder.jpg Eiffelova věž: Beaumadier, J. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jielbeaumadier_tour_eiffel_paris_2007.jpg