Řešitelský tým Jméno BATELKOVÁ Kateřina KIRCHNER Karel KOLEJKA Jaromír

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Inovace vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba Projekt OPVK, oblastní podpora 2.1.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Projektový management
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Cvičení 1: Využití ploch. Zadání  Ve zvoleném území zhodnoťte změny vybraných typů využití ploch mezi lety 1896 a 2007  Ve zvoleném území zhodnoťte.
Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Elektronický archiv územně plánovacích dokumentů obcí - územní plány obcí Karlovarského kraje.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Informační systém Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Verze Modul OCENĚNÍ DaMaSk
Proces řízení projektu
Datum: Zpracovali: Tomáš Hirt, Daniel Hůle, Ladislav Toušek Analýza potřebnosti služeb sociální prevence v Plzeňském kraji Zadavatel:
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI LETECKÉHO METEOROLOGICKÉHO PERSONÁLU Odbor letecké meteorologie,ČHMÚ, Praha 2013 HODNOCENÍ AMP V ROCE 2013.
Audit, auditor, zásady auditování
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Digitální mapa Prahy.
Srovnání standardů CEN, FGDC a ISO pro metadata Ing. Jan Růžička Institut ekonomiky a systémů řízení, odd.GIS VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Barbora Kušová Obor: Geoinformatika HGF, VŠB-TU Ostrava 2002/2003
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
Porovnání tvorby DKM a KM-D pro katastrální území Antošovice
EKO/GISO – Shrnutí.  Co je GIS?  Jaké jsou datové modely (model vlastností, model krajiny)?  Co je souřadné zobrazení, jaká se nejčastěji používají.
Hodnocení plnění POH LK
Analýza rozmístění prodejen a služeb na vybraném území
Ortofotomapa Jihočeského kraje Krajský rok informatiky Zlín 6. – 7. října 2005.
Ministerstvo životního prostředí České republiky Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky Krajina v mapovém vyjádření Mgr. Peter Mackovčin
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Srovnání standardů CEN, FGDC ISO a ISVS pro metadata Ing. Jan Růžička Institut ekonomiky a systémů řízení, odd.GIS VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu.
01.14 Inventarizace majetku
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Petr Junek Laboratoř DPZ, Katedra mapování a kartografie
1 Mapy s dopravními informacemi pro WAP Bc. Aleš Daněk – G269 Vedoucí projektu Ing. Jan Růžička Ph.D. Zadavatel firma CAD programy – Ing. Jan Vlčinský.
Tvorba aplikace pro evidenci rybářských úlovků, využívající službu WWW Vedoucí diplomové práce : Ing. Kateřina Růžičková, Ph.D. Název diplomové práce:
„ Rozšíření možností vizualizace geodat
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Plánování a controlling 1
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Portál územního plánování v praxi
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Pracovní skupina pro místní Agendu 21 RVUR Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR MMR, 11. prosince 2009.
Hodnocení kvality vzdělávání v Libereckém kraji Informace o průběhu projektu Ing. Petr Rychlovský.
„Program rozvoje územního obvodu Zlínského kraje na roky “ Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Ověření modelů a modelování Kateřina Růžičková. Posouzení kvality modelu Ověření (verifikace) ● kvalitativní hodnocení správnosti modelu ● zda model přijatelně.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Inventarizace majetku a závazků
Inventarizace předindustriální krajiny Moravy a zajištění informovanosti veřejnosti o její existenci jako kulturním dědictví.
Ekonomika malých a středních podniků
Metodika inventarizace segmentů předindustriální krajiny Moravy
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
Identifikační a lokalizační studie brownfieldů
Martin Plucha, sekretariát RSK JK
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Nemovité kulturní památky na území obcí Jihomoravského kraje
Vyhodnocení stavební zakázky
Informační systém tbd ing. Daniel pokorný
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
© 2014 Karel Vojtasík - Geotechnické stavby
Inventarizace majetku a závazků
Územně analytické podklady
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Pokrok s inventarizací segmentů předindustriální krajiny Moravy za léto 2016 a začátek 2017

Řešitelský tým Jméno BATELKOVÁ Kateřina KIRCHNER Karel KOLEJKA Jaromír KREJČI Tomáš ONDRÁČEK Stanislav NOVÁKOVÁ Eva ZAPLETALOVÁ Jana BUČEK Antonín LIPSKÝ Zdeněk MACKOVČIN Peter Řešitelský tým

Metody řešení úkolů projektu IDENTIFIKACE A MAPOVÁNÍ segmentů předindustriální krajiny vychází ze srovnávání druhotné struktury krajiny (land use) na starých mapách II. vojenského mapování – Františkova z let 1836-1852 s aktuální územní dokumentací Moravy na barevné letecké ortofotomapě. Procedura je založena na vizuálním a kontextuálním srovnávání tehdejší a současné druhotné krajinné struktury on-screen, neboť obojí srovnávané materiály jsou k dispozici v elektronické georeferencované, vzájemně slícované podobě.

Rozdělení území Moravy mezi zpracovatele z ÚGN Stav k 19.12.2016 Zbylé regiony budou přerozděleny dodatečně

Evidence zjištěných segmentů předindustriální krajiny Moravy V nové datové vrstvě s připojenou atributovou tabulkou Položky atributové tabulky: Název k. ú. Kód segmentu Velikost segmentu Typ podle land use Typ podle kvality Typ podle velikosti

Metody řešení úkolů projektu KVANTITATIVNÍ KLASIFIKACE výsledků mapování nejprve znamená rozdělení zjištěných areálů s analogickou krajinnou strukturou na starých mapách a v současné ortofotomapě do tří velikostních kategorií: areál předindustriální krajiny (5-10 ha); okrsek předindustriální krajiny (do 1 km2) a místní předindustriální krajina (nad 1 km2)

Metody řešení úkolů projektu KVALITATIVNÍ KLASIFIKACE do tří kvalitativních tříd: výjimečně zachovalý, dobře zachovalý, uspokojivě zachovalý, přičemž zdůvodnění klasifikace bude obsažené v textu katalogu u každého identifikovaného případu. Podle charakteru identifikovaného případu bude navrženo standardizované opatření, specifikované s přihlédnutím k individuálním parametrům výjimečných lokalit.

Metody řešení úkolů projektu FUNKČNÍ KLASIFIKACE podle skutečnosti, např.: Drobná držba s vinohrady a sady, Drobná držba s ornou půdou a loukami, Drobná držba s keřovými mezemi a loukami, přičemž zdůvodnění klasifikace bude obsažené v textu katalogu u každého identifikovaného případu. Podle charakteru identifikovaného případu bude navrženo standardizované opatření, specifikované s přihlédnutím k individuálním parametrům výjimečných lokalit.

Úkoly pro rok 2016 1. etapa: Připravení standardizovaného postupu identifikace segmentů předindustriální krajiny platného pro všechny řešené regiony Moravy. Odpovědný vedoucí Kolejka, spoluodp. Kirchner. Cíl: Standardizovaný postup Hneleg s ověřením během následujících etap projektu. Výstup: Textová dokumentace s ukázkovými grafickými přílohami. Termín: 2016-06-30

Etapa 2: Rozdělení území Moravy do zpracovatelských regionů Etapa 2: Rozdělení území Moravy do zpracovatelských regionů. Cíl: Vytvořit pro území Moravy přehlednou mapu s přesným odlišením regionů zpracovávaných a jednotlivými autory. Odpovědný vedoucí Kirchner, spoluodp. Nováková. Cíl: Součást výstupu Nmap Výstup: Mapová dokumentace s textovým výkladem. Termín: 2016-08-31

Etapa 3: Identifikace segmentů předindustriální krajiny ve sledovaných regionech Moravy. Cíl: Realizace klíčové části projektu – provedení on-screen inventarizace s nastavením rozsahu geodatabáze, zahájení terénní verifikace výsledků. Odpovědná vedoucí Zapletalová, spoluodp. Ondráček. Cíl: Sestavena vstupní datová část pro výstupy A a B. Výstup: Iniciální verze geodatabáze (CD a internet) pro A, textový seznam zjištěných lokalit pro B. Ověřený standardizovaný postup Hneleg. Termín: zahájení 2016-09-01, ukončení 2017-12-15

Etapa 3: Identifikace segmentů předindustriální krajiny ve sledovaných regionech Moravy. Kontrola průběžných výsledků: Odpovědná Zapletalová a Ondráček. Cíl: Do konce února 2017 nutno mít vyhodnocenou minimálně 1/3 přiděleného (zvoleného) území. Výstup: Iniciální verze geodatabáze pro případ kontroly z MK ČR. Termín: zahájení 2016-09-01, mezietapa ukončení 2017-2-28

Děkuji za pozornost Otázky?