ORR, Krajský úřad kraje Vysočina

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Indikátory. Úvod Indikátor = kvantifikovaný ukazatel potřebný k zjištění výstupu/výsledku projektu Indikátory projektu jsou jedním z podkladů pro hodnocení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Monitorování projektu Seminář pro věcné manažery
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 10. ledna 2012.
Ing. Jana Böhmová Informace o vyhlášené 5. výzvě globálního grantu Podpora nabídky dalšího vzdělávání v kraji Vysočina ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 6. října 2010.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory 3.2 Seminář pro příjemce 4. výzva GG
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Monika Horská20. března 2013 MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST SEMINÁŘ PRO ŽADATELE odbor regionálního rozvoje a evropských projektů.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY AKTIVITY UDRŽITELNOST
Výzva k předkládání žádostí
Dobrý den přejeme všem Bc. Martina Sochorová (ORREP – finanční část)
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Realizace projektů Šablony II
Transkript prezentace:

ORR, Krajský úřad kraje Vysočina Seminář pro příjemce o finanční podporu na grantové projekty v prioritní ose 1 – Počáteční vzdělávání Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost - GP schválené v rámci 3. výzvy k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina 8. listopadu 2010

Seminář pro příjemce - MI Dokumenty: Příručka pro příjemce verze 4 (datum účinnosti – 1. 8. 2010) - kap. 8.5 Monitorovací indikátory - kap. 10.3 Účely evidence osob z cílových skupin Metodika Monitorovacích indikátorů OP VK – verze 2 (datum účinnosti od 18.10.2010) Žádost o finanční podporu (Benefit 7) Příloha č. 6 Výzvy k předkladatelům GP 8. listopadu 2010

Seminář pro příjemce - MI Sledování a vykazování MI v rámci realizace projektu průběžně kap. 11 Monitorovací zprávy příloha č. 1 Monitorovací zprávy – viz samostatný dokument závaznost splnění plánovaných hodnot MI uvedených ve Smlouvě o realizaci GP nenaplnění MI = podstatná změna (pravděpodobnost sankce) překročení hodnoty MI ≠ podstatná změna nedodržení MI dle pohlaví není sankcionováno 8. listopadu 2010

Seminář pro příjemce MI Monitorovací indikátor: šestimístný kód název definice měrná jednotka zdroj 8. listopadu 2010

Seminář pro příjemce MI Podpořená osoba: koresponduje s cílovými skupinami jednotlivých obl.podpory získala podporu v rámci projektu = aktivita financovaná z rozpočtu projektu (zapojení osoby do vzdělávacích aktivit projektu) v případě poskytnutí více odlišných podpor lze podpořenou osobu započítat vícekrát Podpořenou osobou není: člen realizačního týmu osoba, která např. pouze navštíví webový portál projektu osoba, která pouze obdrží leták návštěvník dne otevřených dveří účastník konference o realizovaném projektu ... 8. listopadu 2010

Seminář pro příjemce MI Úspěšně podpořená osoba: podpořená osoba, která ukončila kurz/program předepsaným způsobem podmínky úspěšnosti podpořené osoby jsou stanoveny v žádosti ....pokud NE.... příjemce definuje úspěšně podpořenou osobou v 1. průběžné MZ – kap. 11 způsob dokladování např: certifikáty, účastnické listy, osvědčení, vysvědčení 8. listopadu 2010

Seminář pro příjemce MI Dítě/žák se speciálními vzdělávacími potřebami osoba se zdravotním postižením, zdravotním znevýhodněním nebo sociálním znevýhodněním v případě školy samostatně zřízené pro žáky se zdravotním postižením, tato skutečnost není dokladována doložení diagnostiky pedagogicko-psychologické poradny popř. potvrzení lékaře Čestné prohlášení ředitele školy – dále při kontrole na místě doložení diagnostiky pedagogicko-psychologické poradny 8. listopadu 2010

Seminář pro příjemce MI Poskytovatel služeb: osoba, která obdržela v rámci realizace projektu 1-více podpor pracuje s cílovou skupinou, poskytuje vzdělávací služby a služby na vzdělávání navazující (karier. poradenství ...) tvůrci výukových materiálů pro cílovou skupinu ≠ poskytování služeb přes instituci ≠ člen realizačního týmu započítává se pouze 1x započítání v okamžiku zahájení vzdělávání cílové skupiny uzavření pracovně-právního vztahu dokončení předmětu činnosti (např. výukový materiál) 8. listopadu 2010

Seminář pro příjemce MI Nově vytvořený/inovovaný produkt - počet produktů ≠ počet kusů počet produktů = počet druhů nebo souborů 20 pracovních listů týkajících se 1 předmětu 100 ks CD s totožnými výukovými materiály dokládání – postačí v elektronické verzi ... s komponentou ŽP (min. 15 % tématického celku týkajícího se ŽP ... s komponentou ICT (min. 40 hod. tém.celku ICT) ... zaměřený na děti/žáky s SVP NV/IP není vyučovací hodina, nakoupené pomůcky, nově vybavená třída ..... více viz Metodika MI OP VK 8. listopadu 2010

přiměřenost udávaných hodnot MI vzhledem k cílů a rozpočtu projektu Seminář pro žadatele Projektový manažer vyhodnocuje: plnění MI a jejich vazbu na cílovou skupinu a oblast realizace projektu přiměřenost udávaných hodnot MI vzhledem k cílů a rozpočtu projektu odhad rizik nenaplnění MI v průběhu realizace projektu postupy monitorování průběžného plnění plánovaných hodnot MI 8. listopadu 2010

Seminář pro příjemce MI KONZULTACE monitorovacích indikátorů s projektovým manažerem Vašeho projektu 8. listopadu 2010

Kontakt na ZS KONTAKT Krajský úřad kraje Vysočina, Odbor regionálního rozvoje, Oddělení grantových programů, Žižkova 16, Jihlava bohmova.j@kr-vysocina.cz tel. 564 602 585 hanzalova.v@kr-vysocina.cz tel. 564 602 552 havlickova.l@kr-vysocina.cz tel. 564 602 540 pechova.m@kr-vysocina.cz tel. 547 602 547 zikanova.j@kr-vysocina.cz tel. 564 602 548 8. listopadu 2010