Zhodnocení uplynulého ročníku soutěže

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Proč vlastně stavět rozhlednu na Milíři ?  Už dříve tam stála = obnovení tradice  Milíř má 283 m = nejvíc v okolí = krásný výhled  Přes Milíř vedou.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
OCENĚNÍ ORANŽOVÁ STUHA V RÁMCI SOUTĚŽE VESNICE ROKU V PROGRAMU OBNOVY VENKOVA.
MAS Krajina srdce …a péče o krajinu.  Fiche č. 3: Zlepšení estetického vzhledu obcí  Podpořeno 23 projektů v intravilánu obcí  Zaměření projektů: -
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Zapojení místních částí do rozhodování města Bakalářská práce Richard Ocásek, DiS. Karviná 2008 Pamatuj, že i ta nejtěžší hodina ve tvém životě trvá jen.
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Soutěž Obec zdravotně postiženým Konference ISSS 2003 Jaromír Jech předseda Komise pro zdravotně postižené občany Předsednictva Svazu měst a obcí ČR
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Exkurze na burze práce, vysoké technické škole a v dobrovolnickém centru.
Obec II. obecní zřízení Petr Machala.
5. Hodnotitelská komise Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
Obnova venkova Rozvoj venkova.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Zdravé město V S E T Í N Fórum, 26. března Jak vidí lidé místní situaci? Nejdůležitější zlepšení = "10P" ? ZDRAVÍ KVALITA ŽIVOTA UDRŽITELNÝ ROZVOJ..
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Desatero problémů – „10P“
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Občanská výchova – 6. ročník, Obec, kraj
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Program obnovy venkova Jihočeského kraje
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Malá muzea a jejich význam pro region
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
SOUTĚŽ VESNICE ROKU v Královéhradeckém kraji v roce Setkání orp
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Moje práce na Broumovsku
Změny v soutěži Vesnice roku
Vyhlašovatelé: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Role manažerů kvality na odborech MěÚ
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
V. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

Zhodnocení uplynulého ročníku soutěže Vesnice roku 2011 Modrá 1.3.2012

Očima ředitele soutěže Práce členů hodnotící komise je náročná a vyčerpávající, zvláště když věnujete prezentacím obcí maximální pozornost, aby vám nic neuniklo a vaše rozhodnutí bylo to nejlepší. Naše vesnice jsou jedním slovem „Úžasné“. Stále více se odbourávají rozdíly mezi obcemi a díky spolkům a spoustě dobrovolné práce občanů se obnovují tradice, které propojují občany a vytváří příjemnou atmosféru. Na obcích se snaží vytvářet si kulturu sami lidé. Obec ani spolky nemají peníze na zaplacení umělců či populárních skupin, a tak přichází na scénu nadšenci obcí, kteří dokážou zaplnit kulturní akce a tmelit dobrou náladou veřejnost. Stejně tak pro pospolitost lidí funguje i společná dobrovolná výsadba zeleně, alejí a údržba veřejných prostranství, případně budování společných zázemí. Naše vesnice chtějí být moderní a jít s dobou, ale zároveň chtějí být vlastní a samy sebou včetně svých tradic, zvyků a udržení rázu vesnice. Nedostatek finančních prostředků, trápí obce. Právě v této situaci patří velká poklona obcím, které dokážou i s tím málem dělat úžasné věci a rozvíjet své vesnice právě s podporou svých spoluobčanů. Obce tyto skupiny lidí podporují a jsou rády, že v obci fungují.

Hodnotitel musí očekávat cokoli

Klady - Obce se prezentují a dostávají do podvědomí okolí i v rámci celé ČR Posílení hrdosti a povzbuzení občanů soutěžících obcí Rozšíření hodnocení o část „ Zlatá cihla“ – poukázání na snahu o obnovu, rekonstrukci či novou výstavbu venkovských staveb Spolupráce a zodpovědnost členů komise Dobře zpracovaný časový harmonogram přejezdů Zapojení medií do vyhlášení Překročení státní hranice při hodnocení

Zápory - Nesmíření se s hodnocením komise (urážlivost, dotčenost, arogantnost některých starostů či představitelů obcí) Útok na štíhlé linie hodnotitelů

Nedostatky - Špatné načasování prezentace obcemi ( nedodržení stanoveného času ) Různé úrovně krajských vyhlášení

Návrhy na zlepšení Spolupracovat s tajemnicí soutěže při přípravě a organizaci samotného krajského vyhlášení ing. Mirkou Tichou (poradí, ví co a jak včetně potřebných náležitostí propagace a protokolu)

Lovcovi zápisky z výroků starostů Jak se rychle sžívají noví přistěhovalci z města? „Děláme kulturní akce, tam je ožerem a oni si rychle zvyknou“. Vynášení Morany: „Už to nepálíme – smrtka je samá chemie a my dbáme na ekologii“ „My už máme v dědině všechno a do dvou let se budeme věnovat jen kultuře. Budeme jen tančit a zpívat“ „Hlásíme se do Vesnice roku už dlouho, protože v dědině se uklízí na svatby, pohřby a Vesnici roku“

Děkuji všem, kdo přispívají ke zdárnému průběhu soutěže Vesnice roku

Děkuji za pozornost www.tucin.cz Řezníček Jiří starosta obce Tučín – Vesnice roku 2009 ředitel soutěže Vesnice roku 2011 tel: 732876307 starosta@tucin.cz www.tucin.cz