Gastronomická zařízení – druhy skladů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:14.
Advertisements

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_15
Zásady navrhování a zapisování polotovarů na strojírenských výkresech
Náležitosti výrobního výkresu
PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ
Základní výkresová dokumentace
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Škola.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O4.1K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O8.1K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O7.1K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Svatava Mlčochová Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSPV K Stupeň.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O9.1K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O6.1K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Technika obsluhy – Vinárny
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ….
Potraviny a výživa - Zelenina
Strojní zařízení - Zásady bezpečnosti při práci
Společenská výchova – Estetika pracovního prostředí
Společenská výchova – Zásady chování v ubytovacích zařízeních
Účetnictví – dlouhodobý majetek
Potraviny a výživa - Brambory
Účetnictví – účetní doklady
Potraviny a výživa – Sýry
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Stroje a zařízení - spoje
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
ORIENTACE V KRAJINĚ ANOTACE
Gastronomická zařízení – prostředky pro úklid a sanitaci
Stroje a zařízení - spoje
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní– nádobí a náčiní
Společenská výchova – verbální komunikace
Potraviny a výživa – Tuky použití, skladování, opakování
Strojní zařízení - Stroje na omítání
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní – mycí stroje
Potraviny a výživa – Med
Společenská výchova – V restauraci
Potraviny a výživa – umělá sladidla
Stroje a zařízení - spoje
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
Potraviny a výživa – čaj
Společenská výchova – Pravidla chování v dopravních prostředcích
Gastronomická zařízení - HACCP
Technika obsluhy – Společenská setkání
Stroje a zařízení - spoje
Gastronomická zařízení – Ochrana životního prostředí v gastronomii
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Stroje a zařízení - spoje
Společenská výchova – Společenská významnost
Společenská výchova – Neverbální komunikace
Společenská výchova – Kultůra cestování
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Strojní zařízení - Speciální stroje a zařízení
CHEMIE - Stavba atomu Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
Společenská výchova – Podání ruky
CHEMIE - Test- vodík, kyslík
Stroje a zařízení - spoje
Transkript prezentace:

Gastronomická zařízení – druhy skladů Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ.1405.1K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Odborná významnost Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce, test znalostí Cílová skupina Žák, 15 - 19 let Anotace Prezentace seznamuje žáky s účelem skladů v gastronomické výrobně, jejím vybavením. Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Druhy skladů, sklady potravin, vybavení skladů Datum 16.10.2012

skladování potravin a nápojů Potraviny a nápoje skladování potravin a nápojů

Úklidových prostředků Odpadů Vratných obalů Účel skladů Skladování potravin Nápojů Inventáře Pomocného materiálu Úklidových prostředků Odpadů Vratných obalů

Druhy skladů potravin Suché Chladné Chladící Mrazící

Skladování potravin ovlivňuje Zachování jakosti potravin Prodloužení trvanlivosti Zdravotní nezávadnost Aromatické potraviny skladujeme odděleně

Vybavení skladů Teploměry Vlhkoměry Regály Dřevěným rohožemi Stoly Závěsy, tmavými roletami Tmavě natřenými okny Oplechovanými dveřmi Vážícím a měřícím zařízením

Stolní váha

Plošinová váha

Samostatný úkol: Vypiš do sešitu: 1. druhy skladů potravin 2. co skladování potravin ovlivňuje 3. vybavení skladů

Prověření vědomostí Vyber správnou odpověď: 1. druhy skladů jsou a) suché b) polosuché c) mokré 2.Skladování potravin ovlivňuje: a) počasí b) velikost potravin c) zdravotní nezávadnost

3. K vybavení skladů patří: a) regály b) papírové pytle c) teploměr

Použitá literatura: Šebelová,Marie,:Zařízení závodu,Nakladatelství Parta,2005,ISBN 80-7320-076-7 foto: Mgr. Věra Tupá