BOZP při manipulaci s izolačními materiály

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘÍPRAVA RYB KE ZPRACOVÁNÍ
Advertisements

Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Výroba kyseliny sírové
ROZBRUŠOVÁNÍ – BEZPEČNOST PRÁCE Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Lubor Černobila.
Základy pozorování a pokusů v biologii
Bariérová ošetřovatelská péče
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VÝUKOVÝ MATERIÁL VYTVOŘENÝ V RÁMCI PROJEKTU „EU PENÍZE ŠKOLÁM“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
VY_52_INOVACE_ZB03_1064TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
PRAVIDLA O BEZPEČNOSTI, OCHRANĚ ZDRAVÍ A OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PŘI PRÁCI S VYBRANÝMI NEBEZPEČNÝMI CHEMICKÝMI LÁTKAMI A PŘÍPRAVKY § 44 a) odst. 10.
Ročník:1. a 2. Vzdělávací obor:Strojírenská technologie, DIC Tematický okruh:Obrábění - soustružení Téma:Bezpečnostní předpisy pro OS na kov Jméno autora:FÜRST.
Hydroxidy a jejich chemické vlastnosti
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad pěnových plastů a jejich použití.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Výchova k občanství TEMA: Bezpečnostní předpisy.
Látky karcinogenní, mutagenní a toxické pro reprodukci
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI VE SKLADECH.
Bezpečnostní pokyny pro nakládání s vybranými nebezpečnými chemickými látkami Látky vysoce toxické Azid sodný, NaN 3 T+R:28-32S: (1/2-)28-45 Fyzikálně.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_651_SEKÁNÍ MATERIÁLU Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
DŘEVĚNÉ LEŠENÍ CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_07
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých materiálů pro izolace proti.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání pro zdraví PředmětZdravověda Tematický.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Brusné prostředky, tmely a plniče
Svlakové dveře CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_14
Vedení záznamu o zařízení oš. jednotky
Strojní zařízení - Zásady bezpečnosti při práci
Nosníky roštové CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_16
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Název projektu: Moderní škola
Prokazování shody, certifikace
Výměna stropních částí
Bozp, první pomoc při úrazu elektrickým proudem
Bourání postupným rozebíráním konstrukcí
VY_32_INOVACE_Sikorova_
Improvizovaná ochrana dýchacích cest a povrchu těla
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Zdroje surovin a jejich obnovitelnost
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Ochrana proti škůdcům CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_04
Základní tesařské konstrukce-spojení sedlem
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
Betonování plošných základů – pracovní postup
Čistota při montáži a manipulaci
Měřítko a orientace výkresů
Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_19
Povrchové úpravy vnějších omítek
všechny animace a obrázky - archiv autora
Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti
Dopravní prostředky pro vodorovnou dopravu
Poruchy stropů a kleneb
Opravy kleneb CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_05
Kyseliny a jejich chemické vlastnosti
věšadlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_18 Ing. Josef Kůra
Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Řešení cihelných vazeb porotherm
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Bednění základového pasu a patky
VY_32_INOVACE_657_OCHRANA MATERIÁLU NÁTĚREM Název školy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Improvizovaná ochrana dýchacích cest a povrchu těla
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_160_ KYSELINY
Hygienické zásady v prodejnách, osobní hygiena
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

BOZP při manipulaci s izolačními materiály Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0762 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_MA_TP_08 Název školy Střední odborné učiliště a Středisko praktického vyučování s.r.o., Zádveřice č. 5, Zádveřice –Raková, 763 12 Autor Ing. Josef Kůra Tematický celek Materiály pro tesařské práce Ročník 3. Ročník Datum tvorby listopad 2012 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad bezpečnosti a ochrany zdraví při práci s izolačními materiály

BOZP při manipulaci s izolačními materiály Manipulace s izolačními hmotami izolační hmoty - ROCKWOOL,URSA, ORSIL, HERAKLIT, KOREK, POLYSTYREN, ISOVER, ROTAFLEX - Manipulace je dnes nenáročná , mají nízkou hmotnost - Materiál se dodává v podobě desek nebo rohoží Při větším množství se využívají dopravní prostředky – vysokozdvižný vozík, paletový vozík, rudliky

BOZP při manipulaci s izolačními materiály Manipulace s izolačními hmotami Izolační materiály se oddělují ostrými noži - Je nutno dodržovat bezpečnost práce při práci s ostrými nástroji - Vždy mít k dispozici připravenou lékárničku první pomoci Nástroje přenášet nejlépe v ochranném obalu, nikdy s nářadím neběhat, neházet - Nepoužívané nářadí a nástroje vždy bezpečně uložit Vyčlenit každému pracovní prostor, v těsné blízkosti pracujícího s nástroji nebo nářadím nesmí nikdo stát. - veškeré nářadí musí být ostré, kvalitní, předem přezkoušet správnou funkci s ostrými nástroji pracovat směrem od těla. Nůž a jiné špičaté předměty podávat nejlépe špicí k zemi. - nářadí podávat špicí či ostřím k zemi - průběžný úklid odpadu na vyhrazené místo (čistý pracovní prostor),

BOZP při manipulaci s izolačními materiály Bezpečnost práce při práci se silikonovými izolačními hmotami - Vyšší nebezpečí úrazu Je nutné používat pracovní ochranné prostředky, pracovní oděv, obuv, ochranné brýle, ochranný štít - Pokud by došlo k zasažení očí, je nutno oči vypláchnou tekoucí vodou, - Pokud by došlo k potřísnění pokožky, postupujeme podobně jako u očí

BOZP při manipulaci s izolačními materiály

BOZP při manipulaci s izolačními materiály Bezpečnost práce při práci se s živičnými izolacemi – asfalt, dehet - Vyšší nebezpečí úrazu Zpracování probíhá za horka, nebezpečí popálení - Při nadýchání dýmu z předehřátého asfaltu přemístit postiženého na čerstvý vzduch Při styku s kůží : ochladíme asfaltovou vrstvu vodou ochlazený asfalt nesmíme z pokožky odstraňovat, aby se nepoškodily vzniklé puchýře, odstraňujeme pouze při postižení očí nebo uší Při zasažení očí na odstranění asfaltu použijeme vazelínu, olej nebo jiný tuk zásadně nepoužívat rozpouštědlo nutný odvoz k lékařskému ošetření Je nutno dodržovat následující: pracovní oděv zakrývající celé tělo, pracovní boty a rukavice, ochranné brýle, - Asfalt nikdy nehasíme vodou, ale pískem

BOZP při manipulaci s izolačními materiály Otázky: Jaký úraz hrozí při manipulaci s asfaltem? Odstraňujeme asfalt z postižení pokožky? Čím odstraňujeme asfalt z očí? Čím hasíme asfalt? Použité zdroje: archiv autora

BOZP při manipulaci s izolačními materiály Odpovědi: popálení NE vazelína, olej nebo jiný tuk 3. pískem