Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Houbový koláč s parmezánem
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Mgr. Adéla Kostrounová Mgr. Marcela Rychlá
Projektový den - vaření
Pokrmy z brambor.
Recept na perník.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Potraviny rostlinného původu
Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.
Velikonoční beránek Poslední snímek Další snímek.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
ZAČNEME menu.  POTŘEBUJEME:  6 vajec  250 g pískového cukru  1 dl oleje  1 dl vody  250 g polohrubé mouky  1 vanilkový puding  Lžíce kakaa  2.
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
Bramboráky.
Ořechovo medové řezy Medovník.
Vložky a zavářky do polévek
V ELIKONOČNÍ BERÁNEK. P OTŘEBY : 4 vejce 120 gramů pískového cukru 200 gramů polohrubé mouky Hrst nasekaných ořechů Hrst rozinek 1 lžička prášku do pečiva.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
Štědrovečerní večeře.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Pečení na anglický způsob
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Mramorová bábovka Od babičky.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
KUŤJA (Oksana) 24/12/15 | Recept | UkrajinaUkrajina
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
Donuty. Donuty pečené ve speciální „pekárně“ Příprava těsta a pečení: Sypké suroviny smíchat.
ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (Ciala) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
RECEPT NA PALAČINKY VY_32_INOVACE_18_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského Břidličná Doporučeno pro: ročník.
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
BANÁNOVÉ CHIPSY (Mustafa) 20/08/15 | Recept | GhanaGhana
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
PŠTROSÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, pštros, charakteristika,
SUŠENKOVÝ SALÁM (Melisa) 22/01/15 | Recept | IrákIrák
RAJČATOVO-OKURKOVÝ SALÁT S ČERVENOU CIBULKOU (Ciala) 26/01/15 | Recept | GruzieGruzie
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
VICTORIA SPONGE CAKE (Tony) 15/04/15 | Recept | Velká BritánieVelká Británie
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ČEPAUGŠ (Anita a Zulaj) 21/01/15 | Recept | Č e č ensko Č e č ensko
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
DUM - Digitální Učební Materiál
Fatcakes (Paulus Natango) 17/09/15 | Recept | Namibie
Treska na konžský způsob
Recept – Hororové cupcakes
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 2
PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
Baba ghanoush (Alan) 09/04/15 | Recept | Sýrie
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán http://foodblog.migrace.com/cs/recepty/00048/kookoo-sabzi

Kookoo sabzi (Ata) Kookoo (nebo také “kuku”) sabzi je perský bylinkový koláč, většinou připravovaný jako vegetariánský pokrm. Podobá se mu italská frittata nebo francouzská quiche - jen kookoo obsahuje větší množství bylinek než vajíček - jejich hlavním úkolem je bylinkové těsto spojit. Po ztuhnutí se kookoo naporcuje nožem jako koláč a podává se jako předkrm nebo hlavní jílo s chlebem (případně chlebovou plackou), okurkovým jogurtem okořeněným tzatziki a/nebo s nakládanou zeleninou. Doba přípravy: 25 minut (50 min v případě pečení) Nasytí: 4 osoby

Na přípravu potřebujeme: 5 celých vajec 5 lžic olivového (případně jiného rostlinného) oleje 2 lžíce dřišťálu a ořechů 1-2 lžíce mouky byliná směs Kookoo sabzi 1/3 lžičky kurkumy 1 lžička soli  ½ lžičky pepře Postup: Vejce rozmíchejte v misce a postupně vmíchejte 1 lžičku oleje, ořechy, mouku a koření. Dobře promíchejte. Směs buď osmažte na pánvi na zbylém oleji, dokud neztuhne, nebo ji nebo vlijte do menšího pekáče, zakryjte alobalem a dejte péct na 40 minut do trouby předem vyřáté na 180°C, Alobal po 20 minutách pečení odstraňte. Po ztuhnutí kookoo sabzi naporcujte nožem jako koláč a podávejte s chlebem (nebo chlebovou plackou), okurkovým dipem tzatziki a/nebo s nakládanou zeleninou.

Dobrou Chuť! Proudly created by maasha 2016