Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Zlín 7. června 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje RÁMEC PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní skupina Vzdělávání.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Seminář pro SC 2.3 Rozvoj infrastruktury pro poskytování zdravotních služeb a péče o zdraví Průběžná.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Podpora školství v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Seminář pro příjemce OPVK
Webová aplikace MS OLOMOUC.
Aplikace Monitorovací systém
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Financování přímých NIV
Aktuální informace k hodnocení strategií MAS
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky
Informace k registraci PhDr. Michaela Hofštetrová Knotková
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Benefit7.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Portál naměřených dat 13. – , Říčany u Prahy Josef Mádlo.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Řízení rizik podvodu a korupce při zadávání veřejných zakázek
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Cyklus malého projektu
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Integrované operační středisko – „srdce policie“
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Pracovní skupina Základní vzdělávání II.
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Transkript prezentace:

Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů Ing. Viktor Kruml 18. 10. 2016 v Ústí nad Labem

Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů I. Konzultace před podáním žádosti o podporu zřízení pozice specialistů pro absorpční kapacitu v každém krajském pracovišti CRR pro zodpovídání dotazů před podáním žádosti o podporu pořádání krajských seminářů pro potenciální žadatele zveřejňování nejčastějších dotazů a FAQ na www.strukturalni-fondy.cz/irop zveřejňování nejčastějších pochybení při podání žádosti o podporu na webových stránkách CRR (v současnosti pro SC 2.5 a SC 1.1) vytvoření pozice specialistů pro SC 2.5 (Energetické úspory), SC 2.4 (Vzdělávání), SC 4.1 (CLLD) a rozpočtářů pro kontrolu stavebních rozpočtů řízení dotazů za pomoci specialistů pro absorpční kapacitu, členů pracovních týmů a koordinátorů pro jednotlivé SC zveřejňování vyjádření Centra k veřejným zakázkám

Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů I. Konzultace před podáním žádosti o podporu CÍL (dopad na žadatele): kvalifikované a včasné zodpovídání dotazů mapování absorpční kapacity v území možnost úpravy výzvy na základě dotazů potenciálních žadatelů přenos vyřešených dotazů do území k žadatelům snížení chybovosti v žádostech o podporu rychlejší řešení problematických/nejasných oblastí → efektivnější přenos informací a zlepšení kvality žádostí o podporu

Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů II. Centrální řízení hodnocení hodnocení žádostí o podporu probíhá na jiném výkonném pracovišti, než kde byla žádost zaregistrována přiřazování hodnotitelů a schvalovatelů prováděno centrálně losováním komunikaci s žadateli v rámci hodnocení zajišťuje schvalovatel hodnocení namísto manažera projektu (přímá linka mezi hodnotícím a žadatelem) specializace hodnotitelů na dané SC, školení hodnotitelů za účasti ŘO IROP spuštění systému informování žadatele o stavu žádosti o podporu (informativní depeše v MS + pravidelně aktualizovaná tabulka na webových stránkách CRR) postupné doporučování k financování a vydávání právních aktů u kolových výzev, kde není naplněna alokace (nečeká se na dokončení všech hodnocení) zveřejňování statistik žádostí o podporu doporučených k financování, stav vyčerpání alokace jednotlivých výzev, seznam projektů nad alokaci

Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů II. Centrální řízení hodnocení CÍL (dopad na žadatele): efektivní řízení kapacity jednotlivých hodnotitelů napříč celým územím zajištění maximální nezávislosti hodnotitelů zajištění jednotného způsobu vyhodnocení hodnotících kritérií zefektivnění průběhu komunikace s žadatelem informování žadatelů o aktuálním průběhu hodnocení žádosti o podporu informování potenciálních žadatelů o situaci ve výzvě → celkové zrychlení hodnocení projektů a efektivnější přenos informací

Informace pro žadatele o průběhu hodnocení Žadatel je o průběhu hodnocení své Žádosti o podporu informován z následujících zdrojů: depeší zasílaných žadateli prostřednictvím MS2014+ informací poskytovaných z webových stránek CRR informací, které poskytuje Manažer projektu (doplnění, upřesnění) Centrum pro regionální rozvoj České republiky v zájmu zvýšení informovanosti žadatelů o procesu hodnocení spustilo od 1.9.2016 projekt „Informativní tabulky", ve které najde každý žadatel aktuální informace o stavu jeho Žádosti o podporu z programu IROP a která doplňuje přímou komunikaci přes MS2014+. Od 2. září je ke stažení přímo na webu Centra. http://www.crr.cz/cs/irop/stav-zadosti/ tabulka aktualizována 1x týdně s uvedením k jakému datu je aktuální žadatel musí zadat koncové registrační číslo projektu a Hash kód Žádosti o podporu (informace dostupná v IS KP)

Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů III. Úpravy v postupech hodnocení rozdělení hodnotících kritérií na napravitelná a nenapravitelná návrh na vypuštění některých hodnotících kritérií z kontroly přijatelnosti a posun jejich kontroly do dalších fází realizace projektu (např. kritéria k udržitelnosti, limitům způsobilých výdajů, tržním cenám) zjednodušení kontroly stavebních rozpočtů - kontrola stavebního rozpočtu prováděna z oceněného soupisu prací zjednodušení popisu způsobu stanovení předpokládané ceny do rozpočtu projektu vytvoření vzorů depeší pro jednotnou komunikaci s žadateli kontrola průběhu zadávacího/výběrového řízení až po ukončení hodnocení žádosti o podporu a doporučení k financování

Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů III. Úpravy v postupech hodnocení CÍL (dopad na žadatele): snížení počtu žádostí o podporu vyřazených na nesplnění kritéria přijatelnosti, možnost vyzvat žadatele k doplnění/opravě v žádosti o podporu odstranění duplicitních kontrol v rámci hodnocení a v rámci realizace projektu zrychlení kontroly ocenění plánovaných (ještě nevysoutěžených) výdajů jednotná komunikace s žadateli → celkové zjednodušení a zrychlení hodnocení projektů

Děkuji Vám za pozornost Ing. Viktor Kruml viktor. kruml@crr Děkuji Vám za pozornost Ing. Viktor Kruml viktor.kruml@crr.cz 735 159 463, 412 870 920 www.crr.cz Dvořákova 3134/2, 400 01 Ústí nad Labem