Děti, rodiče, učitelé, prarodiče z MŠ Olbrachtova

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moučníky z tvarohového těsta
Advertisements

H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Houbový koláč s parmezánem
Moučníky z kynutého těsta
ZÁMECKÁ MEZINÁRODNÍ KUCHAŘKA
Babiččiny recepty Andrea Smáhová, 4. B.
Projektový den - vaření
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Pokrmy z brambor.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Recept na perník.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Moje Vánoční kuchařka Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Moučníky z litého těsta
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Bramboráky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky. Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme.
Vanilkové rohlícky. Ingredience Na obalení: Cukr moucka 8dkg vlašské ořechy 28 dkg hladká mouka 20dkg máslo 8dkg cukr moučka.
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
Ořechovo medové řezy Medovník.
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Frankfurtská hovězí pečeně
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
ZAPÉKÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a.
Jednoduché,ale dobré. Suroviny 150g vlašských ořechů 150g kešu oříšku 150g pistácií 150g brusinek 150g rozinek 150g jakýkoliv sušeného ovoce Mléko Čokoláda.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Štědrovečerní večeře.
Lasaně zapečené se zeleninou
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_520 Ročník: 2.
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Suroviny : náplně Cukr krupice Mléko Hladká mouka Droždí + vajíčka : na další stránce.
RECEPT NA PALAČINKY VY_32_INOVACE_18_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského Břidličná Doporučeno pro: ročník.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
TĚSTA LITÁ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsta litá, litá kynutá, lívance palačinky, trhanec.
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
DUM - Digitální Učební Materiál
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
TVAROHOVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky.
DUM - Digitální Učební Materiál
Šlehačkový dort s ovocem
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Jednoduché pomazánky na večer- salámová
PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Transkript prezentace:

Děti, rodiče, učitelé, prarodiče z MŠ Olbrachtova „Vaříme společně“ Děti, rodiče, učitelé, prarodiče z MŠ Olbrachtova

První schůzka ekotýmu 20.10.2016 Přivítali jsme nové členy Ekotýmu, oživili pravidla a vytvořený ekokodex Zahráli si společně hru s padákem

První schůzka ekotýmu 20.10.2016 Přečetli jsme výzvu z ekoškoly, ptali se dětí jestli ví - odkud získáme jídlo, co je roční období, co je surovina, co jí rádi Ochutnali dobrotu z tvarohu

Domluvili jsme si plán jak získáme recepty. První schůzka ekotýmu 20.10.2016 Domluvili jsme si plán jak získáme recepty. Otázky, na které uměly odpovědět - co k vaření potřebujeme, jaké známe suroviny, kde získáme recepty,

PLÁN Termín další schůzky : 3.11. 2016 v 15:30 hod Oslovíme další děti a rodiče, pomocí nástěnky a webu, k získání receptů Označení ročních období na nástěnku zajistí do pondělí: Honzík – Jaro, Vojta – Podzim, Kuba – Léto, Verunka – Zimu, Odra – Nadpis Nástěnku a web připraví uč. Marcela Informovat ostatní děti o úkolu ve třídách mají za úkol děti z ekotýmu, jednotlivých tříd, s pomocí učitele

Informace na nástěnce

Schůzka dětí z ekohrátek Vytvořili jsme analýzu na téma jídlo. Nakreslili jsme obrázky k otázkám a označili je smajlíky – smějící se.

Domluvili jsme si plán akčního dne. Děti ještě dokreslily obrázky. 2. setkání ekotýmu 3.11.2016 Domluvili jsme si plán akčního dne. Děti ještě dokreslily obrázky.

Vybrané recepty Podzim Dýňové palačinky Léto Lívance z ovesných vloček Jaro Jarní pomazánka Zima Sýrová roláda

Plán akčního dne Suroviny koupí uč. Jana s dětmi, uč. Marcela koupí tvarohy Jaroměřické mlékárny Termín akčního dne: 10.11.2016 Kde : třída Chobotniček Kdo přijde: všichni kdo je na schůzce, Dori domluví babičku kuchařku, děti z ekohrátek – kdo bude chtít Nádobí zajistí uč. Marcela a uč. Jana Domácí suroviny zajistí maminka Jitka Dodatečně přes mail domluvené přepsané recepty do obrázkové podoby

Rozdělili jsme si recepty do skupin, vybrali suroviny a nádobí Akční den 10.11.2016 Rozdělili jsme si recepty do skupin, vybrali suroviny a nádobí

Akční den 10.11.2016 Pustili se do vaření

Akční den 10.11.2016

Akční den 10.11.2016

Akční den 10.11.2016 Jarní (barevná-veselá) pomazánka 250g tvarohu,   250g tvarohu, trochu mléka, 6 větších ředkviček, 10dkg šunky, pažitka, petržel, plátkový sýr sůl bagetka V misce rozmačkáme tvaroh s kapkou mléka, přidáme nastrouhané ředkvičky, na jemno nakrájenou šunku, nakrájenou pažitku a jemně osolíme. Vše promícháme. Bagetku nakrájíme na kolečka – pomazánku natřeme na kolečka bagety, ozdobíme tvrdým sýrem a petrželkou.

Akční den 10.11.2016 Lívance z ovesných vloček 100 g ovesné vločky 150 ml mléko 1 vejce 250 Jaroměřického tvarohu letní ovoce med oříšky  domácí marmeláda Vločky rozmixovat+mléko+vejce rozmíchat,nechat odpočinout až vločky zhoustnou,smažit na rozpálené pánvi(na teflonové,keramické není potřeba žádný tuk).Tvaroh osladit medem,ten natíráme na dozlatova usmažené lívance,možno namazat marmeládou,posypat oříšky,letním ovocem,my si to vylepšili borůvkami.Kdo má rád sladší může si to posypat cukrem.

Akční den 10.11.2016 Dýňové palačinky s tvarohem 2dcl mléka /nebo smetana na šlehání/ 2 vejce 100g nastrouhané dýně 140g hladké mouky špetka soli vanilkový cukr olej na smažení 25Og tvaroh dle chuti cukr, hrozinky, ořechy ovoce šlehačka   Ingredience smícháme dohromady v hladké tekuté těsto. Můžeme zředit mlékem. Naběračkou lijeme na rozpálenou pánev s malým množstvím oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení potíráme tvarohovou nádivkou, smotáme a dozdobíme šlehačkou a ovocem.

Akční den 10.11.2016 Sýrová roláda • 6 plátků sýru • 100 g šunky • 100 g žervé • 50g másla • 1 vejce • 1 malá cibule • 1 lžíce hořčice • sůl, pepř • červená paprika   Postup: Nejprve si připravíme sýrový plát na roládu. Je to jednoduché. Pláty sýra rozprostřeme na pečící papír, aby se kraje překrývaly, a necháme v teplé troubě 150°C na 5-10 minut. Až uvidíme, že se sýr začíná tavit, zchladíme.   Náplň: Uvaříme vejce. Necháme je vychladnout, oddělíme bílky a žloutky. Máslo utřeme se sýrem žervé, žloutky a hořčicí. Šunku, cibuli, bílky pokrájíme nadrobno a vmícháme do vyšlehané směsi. Osolíme, opepříme, dochutíme dle potřeby. Směs natřeme na rozválený plát, posypeme nadrobno nakrájenou červenou paprikou a srolujeme. Zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice vychladit. Podáváme s bagetkou.  

Kuchaři

Akční den 10.11.2016 Ochutnávání