MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Plánovaný rozvoj služeb
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Magdaléna Štochlová, Aleš Lang 11. září 2013 Komunitní služby v oblasti bydlení.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Opatření k zajištění kvalifikované pracovní síly Mgr. Jana Majerová vedoucí oddělení koncepcí a strategií trhu práce Odbor trhu práce MPSV
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Fokus.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Psychiatrické nemocnice a jejich role MUDr. Jaromír Mašek Psychiatrická nemocnice Havlíčkův Brod
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
E K O N O M I K A Soustava veřejných příjmů. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Legislativní rámec zaměstnávání osob se zdravotním postižením Ing. Maria Seifertová Liberec
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
Konference k projektu „Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu.“ Martin Konečný.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Struktura financování VVŠ RNDr. Alexander Černý Výjezdní zasedání managementu UTB ve Zlíně dne 20. března 2013.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Informační a poradenské centrum ZČU
Kontrolní činnost ve zdravotnictví
ZO ČSOP Klub ochránců SPR Habrov
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Dětský domov a Základní škola Liptál
Analýza potřeb uživatelů sociálních služeb a potřebnosti rozvoje dosavadních sociálních služeb v městě Brně   Cílová skupina: Osoby s duševním onemocněním.
(pro jednání výboru pro zdravotnictví)
Koordinace rodinných dávek, pohřebné
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/16_053/
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
Členská schůze MAS Nepomuk,
Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Centrum ÁČKO, p.o. Valašské Meziříčí
Závěrečná konference Zlín,
Rehabilitace v psychiatrii
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Pardubicích
STÁTNÍ FONDY.
Sociální práce s lidmi s duševním onemocněním
Techniky práce s mentálně postiženými
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Služby následné péče.
Podpora sociální práce v ORP Holešov
Správa sociálního zabezpečení
Právo sociálního zabezpečení
Zdroje financování majetku - PASIVA
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Podpora sociálního podnikání
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
ÚP ČR v kontextu poskytovatelů sociálních služeb
Ing. Stanislava Správková
Individuální projekt Karlovarského kraje Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Shrnutí.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z.
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Vzdělávací kurzy Rodinného Integračního Centra zaměřené na problematiku poruch autistického spektra
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ II
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

Pilotní služby pro osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Fokus Mladá Boleslav

Obecný charakter služeb (výsledky mapování) Informovanost Provázanost Mobilita Preventivní charakter Case management Sociálně terapeutická dílna Denní docházkový program

Kde ? Sociálně terapeutická dílna Denní Case docházkový management program Case management

Kdo ? Mgr. Blažková Kubík Stříbrská, DiS. Mgr. Wimmerová Zomerská

Kdy ? Zahájení služeb Trénink, stáže, příprava služeb Nástup Výběrové řízení Nástup Trénink, stáže, příprava služeb Zahájení služeb

Co dál ? Smlouva o smlouvě budoucí s Fokusem Mladá Boleslav, který Získá registraci na Karlovarský kraj Uspěje ve výběrovém řízení na poskytování služby Převezme vytvořené služby, rozšíří je a bude je provozovat Navazující projekt (?) Rozšíření do dalších oblastí kraje Doplnění spektra služeb

Fokus Mladá Boleslav schéma služeb

Pracovní rehabilitace Sociální rehabilitace Psychiatrická péče PL Kosmonosy PA Zdravotní péče Úřady, instituce Rodiny Klient Case management Bydlení Pracovní rehabilitace Sociální rehabilitace Chráněné bydlení Podporované bydlení Socioterapeutické dílny Chráněné dílny Podporované zaměstnávání Denní docházkové programy Rekreační a sportovní aktivity Nácvikové programy Podporované přátelství

Služby pro duševně nemocné (2010) Fokus Mladá Boleslav Služby pro duševně nemocné (2010) Muži Ženy pod 18 nepřijatí Agentura podporovaného zaměstnávání 29 35 2 Case management - Mladá Boleslav 56 63 1 Centrum sociální rehabilitace Mladá Boleslav 21 34 Centrum sociální rehabilitace Nymburk a Kolín 40 57 Program podpory v samostatném bydlení 7 6 Chráněné bydlení 5 13 Sociálně terapeutické dílny Kavárna 3 Kapucínský klášter Mnichovo Hradiště 8 Zahradnická dílna 9 Knihařská dílna Šicí dílna Celkem 413 Chráněný provoz pro zdravotně postižené 80 pracovních míst

Fokus Mladá Boleslav Zaměstnanci (3.3.2011) Finance (2010) Počet Management a technické zabezpečení 7 Personál sociálních služeb 51 Klienti zaměstnaní v dílnách a na tréninkových místech Dílna Škoda 80 Celkem 189 Finance (2010) Dotace MPSV na poskytování sociálních služeb 9 300 000 Příspěvky klientů (chráněné bydlení, podporované bydlení) 100 000 Evropský sociální fond (OP LZZ) 1 450 000 Příspěvky Úřadu práce na zaměstnávání zdravotně postižených 2 300 000 Vlastní tržby 24 300 000 Sponzorské dary 1 700 000 CELKEM 39 150 000

Děkuji za pozornost