(vkládání textu do obrázku)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 – úvod do programu Co se všechno naučíme???
Advertisements

Program Malování Vytvořila Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Jak vznikají barvy ??? Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Helena Piskáčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Zoner Callisto Text Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME: 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma Dostupné z Metodického portálu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky Co se všechno naučíme???
Postup stáhnutí a instalace programu ActivInspire legální cestou Prezentaci spustíte stisknutím klávesy F5.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 5– POWERPOINT - ODRÁŽKY A ČÍSLOVÁNÍ Název školy:
ÚHLY, ÚHLÍKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Malování - nástroje grafického editoru
PRÁCE SE SLOVY, SLABIKAMI A PÍSMENKY
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Grafické seznamy a diagramy
Změna velikosti písma v programu MS Word
Ruský obrázkový slovník XXII Kolektivní sporty –коллективныe спортa
Formátování dokumentu
Znáš dobře mluvnici? Hodnocení testu
VY_32_INOVACE_09_16_malování
Ruský obrázkový slovník XXVI Přídavná jména B
Vektorová grafika Vkládání a práce s objekty – text, kombinace textu a objektů.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
KVÍZ S NOTIČKAMI DO PÍSNIČKY
Informační a komunikační technologie
PREZENTACE II. MS OFFICE PowerPoint
Barvy a tvary A Pracovní list určený pro rozvoj zrakového vnímání a abstraktně vizuálního myšlení Postup práce: Spoj čarou stejné trička – jedno je barevné,
– Vložení WordArtu a klipartu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Informační a komunikační technologie
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Rastrová grafika Základy práce s rastrovým editorem – program Gimp, ukázka č.2 – „Zářivý text“
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Zoner Callisto.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Ruský obrázkový slovník XX Hudba – музыка
Prezentace: Zvířata v ZOO
Matematické pexeso Hra určená k opakování či procvičování učiva

Doplňovačky a dvousměrka II
Ruský obrázkový slovník XVII Části těla a hlavy – тела и головы
Ruský obrázkový slovník XXVI Přídavná jména B
Najdi a přiřaď tělo k hlavě zvířete
Word Základy Wordu. Word Základy Wordu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Základy Wordu Ověřeno.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_17_12_vyjmenovaná slova
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Ruský obrázkový slovník XIX Místnosti – комнату
Matematický maratón – zobrazení početních příkladů v rychlém sledu.
AUTOR: Mgr. Eva Nedomová
Nadpis prezentace – písmo „Calibri“ varianta Bold, velikost 28bodů, zarovnání na střed Jméno Autora Citát vázající se k projektu, není povinný. Písmo „Calibri“,
JEDNODUCHÉ STROJE – OPAKOVÁNÍ
Transkript prezentace:

(vkládání textu do obrázku) Aplikace Malování (vkládání textu do obrázku)

Program Malování můžeš využít i pro psaní slov.

Namaloval jsi několik želviček (nebo jiných zvířátek) a chceš je pojmenovat. Postup: 1. V paletě nástrojů klikni na symbol A.

2. V místě, kde chceš želvu pojmenovat, tažením myší utvoř rámeček, do kterého budeš psát text. Dopiš jméno želvy. 3. Opakuj tak dlouho, dokud nepojmenuješ všechny želvy.

Každá želva je jinak velká, má jinou barvu Každá želva je jinak velká, má jinou barvu. Můžeš je pojmenovat různou velikostí písma, typem i barvou. typ písma velikost písma

Oprava chyb. a) Oprava celého slova – najeď šipkou na slovo, táhni myší přes celé slovo, označí se ti, vymaž klávesou DELETE, nebo začni psát nové slovo. Oprava chyby ve slově – najeď šipkou nalevo od něj, zmáčkni DELETE a napiš písmeno správně. Zapomenuté písmeno – najeď šipkou na dané místo, klikni a dopiš písmeno. Pamatuj! Neklikej mimo textové pole, dokud není text úplně hotový.

b) Více místa – nevejde-li se ti text do rámečku, můžeš si rámeček roztáhnout šipkami c) Tažení slova – slovo můžeš také přemísťovat. Použij ikonu pro výběr, udělej rámeček kolem slova a křížem slovo přetáhneš na nové místo.

Ulož do paměti: Vkládání textu Zobrazit panel nástrojů typ písma velikost písma tučné, kurziva, podtržení. Barvu písma vybírej z palety barev. Chyby v textu můžeš opravit různými způsoby. Používáš klávesy DELETE, BACKSPACE.

Zdroje: Http://www.clker.com/clipart-cartoon-turtle-1.html [online]. 2010. vyd. public domain [cit. 2012-02-14]. Http://www.clker.com/clipart-10500.html [online]. 2007. vyd. public domain [cit. 2012-02-14].