Vytvořila: Mgr. Marie Kardová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečně na internetu Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet_bezpecnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Advertisements

název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
Bezpečnost na internetu! 
Bezpečný internet Je důležité vědět, jak si chránit své zdraví i zdraví počítače a správně a bezpečně se u něj chovat.
Informace a Internet Bohumil Bareš.
Jako kybergrooming se označuje chování uživatelů internetových komunikačních prostředků (chat, ICQ, Skype atd.), kteří se vydávají za jinou osobu s.
Vytvořme společně lepší internet.
Bezpečný internet Výpočetní technika.
Bezpečnost na internetu
BEZPEČNOST NA INTERNETU
VY_32_INOVACE_20_Bezpečnost na internetu Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Popis Předmět: Informatika Ročník: 4. ZŠ praktické
Jak na bezpečný internet?
Happy Chickens Bezpečně na internetu.
Jak na bezpečný internet?
ZŠ a MŠ Prostějov 4.A třída
Přemýšlej než nasdílíš. Moje soukromí! Nekoukat! Nešťourat! Takto si to ujasnila Koťata z 2. B Rosice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Dilemata v online službách Linky bezpečí Mgr. Kateřina Lišková Mgr. Kateřina Schmidová.
ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Alžběta Trtková ČJ – SV  Projekt, který varuje zejména děti a dospívající před nástrahami internetu.  Projekt je pod záštitou Ministerstva školství,
Práce s výpočetní technikou – úvodní poučení GNK
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Bezpečný.
 Základní pojmy: média a komunikace, informace, web, sociální síť  Co je sociální síť, základní pravidla používání, reklama a marketing  FaceBook 
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.05 Téma: PowerPoint.
Laxus o.s. sociální a zdravotní služby pro uživatele drog CENTRUM TERÉNNÍCH PROGRAMŮ PARDUBICKÉHO KRAJE.
Desatero on-line bezpečnosti Vypracoval: Mgr. Rostislav Jančar ZŠ Na Planině 1393, Praha 4.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Analytické myšlení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
STÁŽ GOOGLE Lucie Kubilková.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
KYBERŠIKANA.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
ŘÁD POČÍTAČOVÉ UČEBNY VY_32_INOVACE_01
Lineární rovnice a nerovnice III.
Prvky v síti Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Název školy
Volně žijící zvířata – rybník, potok
E – synergie Seznam se bezpečně!
MEZILIDSKÁ KOMUNIKACE.
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Prevence kyberšikany Veronika Skřenková.
VY_32_INOVACE_07_08_hospodaření domácnosti, příjmy a výdaje
Komunikace a interakce
KYBERŠIKANA JE ŠPATNÁ VĚC!
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Seznámení se s technikou a příprava základního čtverce
KYBERŠIKANA výukový materiál 4. základní školy – INFORMATIKA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Tvorba webových stránek na google – Sites (3.)
Rizika v kyberprostoru
Naučil jsem se....
Technika kolem nás Svět, ve kterém žijeme, se skládá z živé a neživé přírody, ale také techniky. Dokázali byste říct příklad živé a neživé přírody? Do.
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Pozn.: Při komunikaci přes přichází odpověď obvykle do 2-3 dnů.
Každý den jsme trochu starší…
Je bláznovství....
Informatika Počítačové viry.
Transkript prezentace:

Vytvořila: Mgr. Marie Kardová 25. 4. 2013 Bezpečný internet Vytvořila: Mgr. Marie Kardová 25. 4. 2013

NCBI – národní centrum bezpečnějšího internetu Neziskové nevládní sdružení Koordinuje činnost horké linky a linky pomoci obr. 1

Horká linka Kontaktní centrum pro nahlášení nezákonného a nevhodného obsahu na internetu, které odstraní, nebo se bude snažit odstranit, nevhodné stránky. www.ohlaste.horkalinka.cz ohlaste@horkalinka.cz

Linka bezpečí Pomoc mladým lidem v tíživé situaci a také těm, kteří mají problém na internetu. Tel.: 116 111 – nepřetržitá krizová pomoc pomoc@linkabezpeci.cz

Rodičovská linka Poradenství především pro rodiče, učitele, dospělé, kteří jednají v zájmu dítěte. Tel.: 840 111 234 – bílá linka se zvýhodněným tarifem – pracuje ve všední dny v odpoledních hodinách. pomoc@rodicovskalinka.cz

Desatero bezpečného internetu 1) Nedávej nikomu adresu ani telefon. Nevíš, kdo se skrývá za monitorem na druhé straně. 2) Neposílej nikomu, koho neznáš, svou fotografii a už vůbec ne intimní. Svou intimní fotku neposílej ani kamarádovi nebo kamarádce – nikdy nevíš, co s ní může někdy udělat.

Desatero bezpečného internetu 3) Udržuj hesla (k e-mailu i jiná) v tajnosti, nesděluj je ani blízkému kamarádovi. 4) Nikdy neodpovídej na neslušné, hrubé nebo vulgární maily a vzkazy. Ignoruj je. 5) Nedomlouvej si schůzku přes internet, aniž bys o tom řekl někomu jinému.

Desatero bezpečného internetu 6) Pokud narazíš na obrázek, video nebo e-mail, který tě šokuje, opusť webovou stránku. 7) Svěř se dospělému, pokud tě stránky nebo něčí vzkazy uvedou do rozpaků, nebo tě dokonce vyděsí. 8) Nedej šanci virům. Neotvírej přílohu zprávy, která přišla z neznámé adresy.

Desatero bezpečného internetu 9) Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš. 10) Když se s někým nechceš bavit, nebav se.

Citace www.ohlaste.horkalinka www.ncbi.cz Obr.1 – www.prevence-info.cz/sitis/default/files/site_media/images/dreamstime_scared/teenager.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Kardová. Materiál vznikl v OP Vzdělání pro konkurenceschopnost – projekt EU peníze školám.