N. J. Křížková, A. Mikulenková, R. Pajlíková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunikace a lokace v SL Bc. Jarmila Havelková Regionální knihovna Karviná.
Advertisements

- On-line práce v NZDM - Projekt SWOL od ČAS
Kyberkriminalita na dětech z pohledu forenzní psychologie
Komunikace s uživateli knihoven s mentálním postižením Eva Cerniňáková Městská knihovna v Praze.
ŽIJEME V DIGITÁLNÍ DOBĚ. SVĚT KOLEM NÁS SE MĚNÍ … MĚNÍ SE NAŠI PŘÁTELÉ? MĚNÍME SE MY? ? ŽIJEME V DIGITÁLNÍ DOBĚ.
Odhad komunikační situace II.. spider Tapping je rozhodně zajímavá věc,ale asi je na to potřeba mít tenčí struny anebo alespoň sakrakrátkej dohmat..já.
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
Webové nástroje, komunikace
Sociální sítě.
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
Komunikace v malé neziskové organizaci AIESEC ČZU Praha Ondřej Fišer, Markéta Klucová.
Řeč, jazyk, mluva.
Nové formy vzdělávání ve veřejné správě Závěrečná obhajoba mé práce Laňková Gabriela LAN0020.
Software – aplikace, programy
SOFTWARE operační systémy
Tomáš Lipovský. Peer-to-peer způsob sdílení Seed – uživatel s kompletním souborem Peer – uživatel bez kompletního souboru Leech – uživatel s nízkým UD.
Historie a princip INTERNET.
INTERNET.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Web Rangers Filip Komarov. Co je pro vás slovo e-bezpečí ??????????????
Šikana v České republice
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Elektronická komunikace
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Jak být či nebýt bit na Internetu? Pro firmy stále důležitější a stále složitější otázka.
Zavádění a údržba informačních systémů
Základní služby Internetu
Využití sociálních sítí k rychlému přenosu informací Mgr. Jan Vetchý Mediální konzultant, společnost SOVA NET, s.r.o
Komunikace – internet (chat, skype) Bohumil Bareš.
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ KATEDRA PSYCHOLOGIE
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
 Podle řady nezávislých zdrojů se sociální sítě staly nejčastější aktivitou na internetu, čímž sesadily pornografii. A to je pravděpodobně jen začátek.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
Sociální sítě Sociální síť, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť není tvořena na základě zájmů, vazeb nebo z podobných.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
Masmédia a manipulace: Masmédia a jejich vliv na společnost i osobní životy lidí Jana Kvardová, IV. D Střední škola KNIH, o.p.s. Brno.
TWITTER Sociální sít ě. Co to je TWITTER? Sociální síť Funguje na principu tzv.mikroblogu Vedle Facebooku patří k nejpopulárnějším sítím na světě Uživatelé.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
Přátelství a internet Lenka Hlavatá. Skype Skype je konečně opravdu dokonalý nástroj pro telefonování po internetu. Umožňuje bezplatně telefonovat z jednoho.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
KDYŽ SLOVA NESTAČÍ... DOPIS x Natálie Fialová Anna Hrdinová Gabriela Jordánová Lenka Phamová Anna Přítulová.
Inf Sociální sítě Facebook. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
JAK LZE VYUŽÍVAT INTERNET - SABINA JANDÁČKOVÁ -. -KOMUNIKACE, SDÍLENÍ MULTIMEDIÁLNÍCH DAT, ZÁBAVA (HRY, APLIKACE) -ZAKLADATEL: MARK ZUCKERBERG -PŮVODNĚ.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
JÁ A MŮJ KAMARÁD Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
IRC - základy a praktické
Aplikace nových forem marketingu
KOMUNIKACE Zápis do sešitu
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
NETIKETA – správné chování na internetu
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
Využití sociálních sítí v komunikaci organizace
„Naslouchat hlasům paměti“
KOMUNIKACE NA INTERNETU
Transkript prezentace:

N. J. Křížková, A. Mikulenková, R. Pajlíková Chatování N. J. Křížková, A. Mikulenková, R. Pajlíková

Chat Komunikace, nebo rozhovor odehrávající se v reálném čase prostřednictvím komunikační sítě Nejčastěji je využíván psanou formou, ale je možný i „webchat“ pomocí videí a zvuků

Zkratky Klady a zápory jejich používání rychlejší komunikace a zpětné vazby možnost podílet se na tvoření nových zkratek snižování slovní zásoby mluvnické chyby v písemném projevu nelze se dorozumívat se staršími generacemi

Příklady českých zkratek jj - jo jo nn - ne ne njn - no jo no nj - no jóó nz - není zač z5 – zpět tjn - to jo no nvm – nevím MZ - máš zač np - bez problémů tj - to jo ee – ne-e mno - prostě no! mmnt - moment

Příklady anglických zkratek lol - Laughing Out Loud/Lot Of Laugh - Směji se nahlas/Hodně smíchu 4U - for you - pro tebe U2 – you too - ty taky gr8 - Great – Skvěle om(f)g - Oh My (Fucking) God - Ó můj bože btw - By The Way - mimochodem wtf - What The Fuck - Co to sakra… sry - promiň w8 - Wait – Počkej np - No Problem - Žádný problém pls - Please - Prosím OK - ok (vše v pořádku) yeah - yeah – jo NVM - nevermind - to nevadí

Používání emotikonů v chatování Při chatování psanou formou může být občas obtížné vyjádřit textem vaše pocity. K tomu slouží emotikony nebo častěji nazýváni smajlíci (od angl. "smile" - usmívat se). Smajlík vytvořil v roce 1963 jako součást kampaně pro pojišťovací společnost. Cílem měla být podpora morálky zaměstnanců. První textové použití smajlíků ve tvaru :-) „pro vtipy“ a :-( „pro věci, které vůbec nejsou vtipné“

Aplikace chatu Skype Facebook Chat lidé ICQ, Twitter Chatroulette,Omegle Dnes prakticky na každé webové stránce už najdeme okénko chatu

Výhody chatování relativní anonymita uživatelů možnost komunikace mezi lidmi komunikace mezi příbuznými, kamarády apod., kteří žijí na vzdálených místech odreagování se od všedního reálného života a ponoření se do světa virtuálního nové možnosti seznámení dvou nebo více lidí. snadná dostupnost, vetší otevřenost a uvolněnost, nepřítomnost závazku, možnost určovat hranici, nedůležitos fyzických a osobnostních

Nevýhody chatování relativní anonymita uživatelů možnost závislosti na virtuálním světě časové ztráty zdravotní rizika z jednostranné činnosti (malá pohyblivost) virtuální agresivita Rasismus, sexismus vetší intimní sdílnost sexuální obtěžování či dokonce virtuální znásilnění disinhibice (jakési popuštění uzdy, ztráta zábran) pokles uživatelovy komunikace s ostatními členy rodiny

Zdroje: http://biology.ujep.cz/vyuka/help.php?file=e moticons.html http://www.sos-ub.cz/prevence/obr/chat.pdf http://cs.wikipedia.org/wiki/Chat http://cs.wikipedia.org/wiki/Smajl%C3%ADk http://biology.ujep.cz/vyuka/help.php?file=e moticons.html