Zpracovali: Nicole Sušilová, Jan Babinský, Dennis Vaculík

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

Počátky kapitalismu v Anglii
Buckingham Palace.
Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT
Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
Markéta Horáková Kvinta B
královské město na Temži
Velká Británie školní zájezd 24/9- 29/ Část čtvrtá.
Zájezd do Velké Británie Konečně jsme na trajektu a loučíme se s francouzským přístavem Calais.
Spojené království Velké Británie
Na jih A n g l i e s cestovní kanceláří. Londýn I.
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Vlastivěda Ročník :
Chceš se kouknout do Londýna?Klikni na něj. Chceš vidět Big ben? Klikni na něj. Chceš vidět London eye.Klikni na něj. Jestli jsi viděl Big ben i London.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_161 NázevLondýn Téma hodinyZápadní.
Praha.
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
PAMÁTKY PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Sabina Adámková & Adéla Kusáková
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
III/2 XVI A
LONDÝN.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
ZÁJEZD DO ANGLIE A PAŘÍŽE 18. – 24. BŘEZEN den – PAŘÍŽ začali jsme samozřejmě na Eiffelovce.
Karel IV. Tereza Šourková.
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Velká Británie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702
Zlatá ulička (Zlatá ulička u Daliborky)
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this.
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr. Dita Nerudová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Anglický jazyk TÉMA: London ČÍSLO PROJEKTU:
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Nejkrásnější města světa
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Londýn.
Spojené království Lukáš Vicherek.
Tower Bridge.
Londýn, místo, které mě zaujalo
Anglie LONDÝN.
Název školy:Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_10_Londýn_ig2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Iveta.
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Klára gregorová, Karolína michalcová – 8. ročník
LONDÝN. Památky katedrála sv. Pavla je to už pátá budova předchozí čtyři shořely- první v 7.století, a zatím poslední v roce 1666 posledním architektem.
Tower Bridge.
Francie v 1. polovině 17. století
Transkript prezentace:

Zpracovali: Nicole Sušilová, Jan Babinský, Dennis Vaculík Cestománie-9zš Zpracovali: Nicole Sušilová, Jan Babinský, Dennis Vaculík

Tower Základ komplexu tvoří nejstarší White Tower postavena v roce 1078 za vlády Viléma Dobyvatele Díky tomu se celý komplex jmenuje Tower, i když věž zdaleka nepřipomíná Až později přibyly i ostatní hradby, věže a budovy

Tower V Toweru byli vězněni a následně popravováni lidé šlechtického stavu, mezi nimi byla i královna Anna Boleynová, poprava za zradu vůči králi Jindřichu VIII. Říká se, že Anna občas prochází Towerem se svou hlavou v podpaží Na Tower Hillu byl popraven i Thomas Moore

Tower V současnosti je Tower hlavně turistickou atrakcí Mimo vlastní budovy je možno zhlédnout i britské korunovační klenoty a kolekci brnění z královské sbírky Personál Toweru – Yeomen Wanders plní funkci průvodců Každý večer tito dozorci provádí Ceremony of the Keys –procedurální uzamčení bran Toweru S ohledem na starou legendu jsou zde na náklady vlády chováni krkavci - pověst uvádí, že dokud budou v Toweru krkavci, bude Anglie bezpečná vůči invazi

Je zvedací most v Londýně nad řekou Temží Tower Bridge of London Je zvedací most v Londýně nad řekou Temží Most je vybaven dvěma výškovými lávkami, ty však byly uzavřeny (z důvodu velkého výskytu prostitukek, které zde nabízeli své služby) temží Most je vybaven dvěma výškovými lávkami které byly uzavřeny jelikož pří průjezdu lodí se vám dostalo nelichotivé pověsti ráje prostitutek

Windsor Je to druhý největší obývaný hrad na světě. Je to slavné sídlo Britských panovníků Společně s Buckinghamským palácem a Holyroodským palácem je jednou z oficiálních rezidencí britské monarchie

Windsor Hrad za Londýnem, který byl pro anglické krále nejenom domovem a oficiálním palácem, ale i kasárnami, pevností, a občas i vězením Nachází se zde kaple sv. Jiřího, kde se pořádají křty a jiné rodinné události královské rodiny

Windsor Většina králů a královen měla přímý vliv na stavbu a vývoj Windsoru Plocha, kterou zabírá činí přibližně 45,000 čtverečních metrů V období míru byly rozšiřovány jeho reprezentativní prostory, v období válek se především vylepšovalo opevnění hradu Bombardování z 2. světové války nezpůsobilo vážné škody V roce 1992 tu vypukl požár v královské komnatě, 9 místností zmizelo v plamenech a dalších sto jich bylo poškozeno Samotná rekonstrukce se stala největší akcí svého druhu v dějinách Anglie

Buckinghamský palác V angličtině zvaný Buckingham house Původní budova byla v roce 1703 přestavěna pro vévodu z Buckinghamu. V roce 1762 byl prodán Buckinghamovým potomkem, sirem Charlesem Sheffieldem, králi Jiřímu III. pro jeho manželku Po požáru Westminsterského paláce roku 1834 nabídl Vilém IV. Buckinghamský palác jako nové sídlo parlamentu, ale tato nabídka byla odmítnuta

Buckinghamský palác První světovou válku přečkal palác, v té době dům krále Jiřího a královny Marie, bez úhony V době druhé světové války se stal sedmkrát terčem náletů, v roce 1940 byla zničena palácová kaple Dne 8.května 1945 byl palác centrem britských oslav konce druhé světové války a král, královna a princezna Alžběta zdravili z balkonů shromáždění na Mallu

Buckinghamský palác současnost Buckinghamský palác je ve všední dny sídlem královny a vévody z Edinburgu a je zde zaměstnáno asi 450 osob Každý rok je na zahradní slavnosti, audience a recepce pozváno asi 50 000 osob Palác je také místem střídání stráží, což je událost, která se těší velkému zajmu turistů Během letních měsíců, kdy je palác otevřen pro veřejnost, jej ročně navštíví cca 360 000 lidí.

Děkujeme za pozornost