Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Markéta Horáková Kvinta B
Advertisements

královské město na Temži
Spojené království Velké Británie
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Týden Evropy Velká Británie Great Britain.
Chceš se kouknout do Londýna?Klikni na něj. Chceš vidět Big ben? Klikni na něj. Chceš vidět London eye.Klikni na něj. Jestli jsi viděl Big ben i London.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_161 NázevLondýn Téma hodinyZápadní.
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
LONDÝN.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_11 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město _1 Anotace Žák má v průběhu.
Velká Británie Valentýna Martínková.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Velká Británie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Název školy :Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.1.
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_18_Jihovýchodní.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_11_Irsko Téma: Zeměpis.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_14_Nizozemsko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_20_Rumunsko Téma:
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this.
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Název : VY_32_INOVACE_08_Francie Téma: Evropa – Francie 7.ročník Číslo.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_16_Dánsko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_12_Belgie Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_11_Finsko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr. Dita Nerudová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Anglický jazyk TÉMA: London ČÍSLO PROJEKTU:
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_09_Norsko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_03_Španělsko Téma:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS Název: ZÁPADNÍ EVROPA Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_04_Itálie Téma:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název VY_32_INOVACE_12C_14_Litva Téma: Zeměpis.
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_10_Švédsko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_09_Velká Británie.
Velká Británie.
Nejkrásnější města světa
Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Londýn Class 4 Eva Andrýsková,ZŠ Polešovice
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Londýn.
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová
Spojené království Lukáš Vicherek.
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Londýn, místo, které mě zaujalo
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Klára gregorová, Karolína michalcová – 8. ročník
Spojené kralovství-památky Téma: Číslo projektu:
Název školy: Základní škola T. G
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
VY_32_INOVACE_Spo_III_09 London – práce s textem
LONDÝN. Památky katedrála sv. Pavla je to už pátá budova předchozí čtyři shořely- první v 7.století, a zatím poslední v roce 1666 posledním architektem.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_40_ZEMĚPIS Téma: Evropa – Velká Británie 7.ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1431

Anotace Materiál lze využít jako prezentaci nového učiva, k procvičování nebo opakování již probraného učiva pro žáky 7. tříd s pomocí interaktivní tabule.

Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska

Základní informace Rozloha: 1577 km² Počet obyvatel: 7 556 900 Etnické složení: 69% bílí, 12% asiaté, 10% černí a 9% ostatní Starosta: Boris Johnson Londýnem protéká řeka Temže

Historie Londýna První větší obec zde založili roku 43 Římané, jako Londinium. Osada byla vypálena a znovu obnovena. Ve 2. století zde žilo 60 000 obyvatel. Roku 851 na město zaútočili Vikingové, dobili ho vypálili. Roku 1066 po vítězství v bitvě u Hastingsu se stal Vilém Dobyvatel králem. Ve středověku se počet obyvatel zvýšil na 100000 obyvatel. Ve 14. století postihla Londýn morová epidemie, jedna třetina obyvatel zemřela. V 18. století se stal Londýn největším městem světa. Během 2. světové války bylo zabito více než 30 000 obyvatel města. Po 2. světové válce se významně zvýšilo složení obyvatel a Londýn se stal multikulturním městem.

Řeka Temže Temže – řeka protéká jižní Anglií, spojuje Londýn s mořem. Je dlouhá 346 km. Na Temži je postaven systém ochrany Londýna proti povodni.

Tower Bridge a Millennium Bridge Oba mosty spojují břehy řeky Temže. Tower Bridge je zvedací most, stavba mostu trvala 8 let. Millennium Bridge je visutý ocelový most pro pěší přes řeku Temži. Byl otevřen v roce 2000. Tower Bridge Millennium Bridge

Buckinghamský palác Je to oficiální sídlo britských panovníků, v současné době sídlo královny Alžběty II.

Trafalgarské náměstí Náměstí v centru Londýna. Připomíná vítěznou bitvu britského námořnictva u Trafalgaru roku 1805. Bitvě velel admirál Horatio Nelson. Na jeho památku stojí na náměstí sloup s jeho sochou. Sloup je obklopen fontánami a čtyřmi obrovskými bronzovými lvy. V horní části náměstí stojí Národní galerie. Od roku 1947 se na náměstí vztyčuje londýnský vánoční strom. Budova v pozadí je Národní galerie Admirál Nelson

Tower Oficiální název je Tower of London. V Londýně sloužil jako pevnost, zbrojnice, pokladnice, mincovna, palác, místo poprav, observatoř a vězení. V současné době jsou zde uloženy korunovační klenoty. Nádvoří Toweru

Poznáš co je typické pro Londýn? London eye Doubledecker Mr. Bean Londýnská budka Big Ben Taxi

Opakování Spojeného království Velké Británie Severního Irska Londýn je hlavním městem…………………………………………………………a…………………………… Ve znaku Londýna jsou vyobrazeni dva……………………. Londýnem protéká řeka…………………. Na řece byl vybudován systém proti…………………………………..Oba břehy Londýna spojuje několik mostů, nejznámější je…………………………………a………………………………………………… ………………………………palác je sídlem…………………………………………, v současné době je sídlem ………………… ……………………………náměstí připomíná bitvu u…………………………., ve které velel admirál …………………….. Co nebo kdo je to: draci Temže povodním Tower Bridge Millennium Bridge Buckinghamský britských panovníků Alžběty II. Trafalgarské Trafalgaru Nelson Big Ben Doubledecker London eye Mr. Bean

Zdroje INTERNET. www.wikipedie.cz [online]. [cit. 15.1.2013]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c7/Flag_of_the_City_of_London.svg/500px-Flag_of_the_City_of_London.svg.png INTERNET. www.wikipedie.cz [online]. [cit. 15.1.2013]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2e/Londonwappen.jpg INTERNET. www.wikipedie.cz [online]. [cit. 15.1.2013]. Dostupný na WWW: http://www.standard.co.uk/news/article6557234.ece/ALTERNATES/w620/Boris+Johnson INTERNET. www.wikipedie.cz [online]. [cit. 15.1.2013]. Dostupný na WWW: http://www.hybrid.cz/obrazky/london-taxi.jpg INTERNET. www.wikipedie.cz [online]. [cit. 15.1.2013]. Dostupný na WWW: http://www.volejlevne.cz/budka2.gif INTERNET. www.wikipedie.cz [online]. [cit. 15.1.2013]. Dostupný na WWW: http://cdn.enjoyourholiday.com/wp-content/uploads/2012/04/London-days.-London-Eye-2.jpg INTERNET. www.wikipedie.cz [online]. [cit. 15.1.2013]. Dostupný na WWW: http://img.blesk.cz/img/1/normal480/1199238-img-rowan-atkinson-mr-bean.jpg INTERNET. www.google.cz [online]. [cit. 16.1.2013]. Dostupný na WWW: http://cache2.allpostersimages.com/p/LRG/22/2278/U33ID00Z/plakaty/rainford-roy-statue-of-admiral-lord-nelson-nelson-s-column-trafalgar-square-london-england-uk.jpg