Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Advertisements

IGA – VIGA Badatelské studentské vědecké projekty 1 Poskytovatel – IGA Interní grantová agentura VŠCHT Praha IGA.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování školství  Školství – důležité odvětví veřejného sektoru  Školství:  Měří, hodnotí a tvoří lidský kapitál.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROGRAM ERC CZ veřejná soutěž ve VaVaI vyhlášená dne MŠMT; odbor financování výzkumu a vysokých škol - 32.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Služební cesta Účast na konferencích. Směrnice kvestora 2/2012 na internetových stránkách univerzity (formuláře jsou přílohou směrnice) Formuláře:  Nepojmenovaná.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
1 Institucionální zdravotnický výzkum a perspektivy mezinárodní spolupráce Prof. MUDr. Ondřej Topolčan, CSc. Fakultní nemocnice Plzeň Senát Parlamentu.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
11 Doktorské studium na FLD doc. Ing. Tomáš Kušta, Ph.D.
Struktura financování VVŠ RNDr. Alexander Černý Výjezdní zasedání managementu UTB ve Zlíně dne 20. března 2013.
Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra právních oborů, řízení a ekonomiky Kolegium děkana 2. června 2009.
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB JIHLAVA Mgr. Naděžda Vrbatová, PhD.
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
SROVNÁNÍ PROGRAMOVÝCH OBDOBÍ A
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Komplexní systém hodnocení
PREZENTACE K VĚDECKÉMU KOLOKVIU I, II, III
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
KNIHOVNA KTF UK Magdalena Hornová.
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Výchozí vnější situace:
UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Příspěvek na konferenci
Setkání zaměstnanců FHS
Interní grantová agentura
Pracovnělékařské služby
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Gymnasium Jižní Město Praha
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
IGA FŽP 2018 rekapitulace Zadávací dokumentace grantové soutěže
Základy účetnictví změny rozvahových položek
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území MČ Praha 10, CZ
Centralizované rozvojové projekty 2017
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Hodnocení předložených žádostí – případ UK
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Identifikátor ORCID na ČVUT
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
Schůzka fakultních provázejících učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Seminář k výroční zprávě o činnosti a kódování studijních programů
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
Ing. Alena Opletalová, Ph. D. , 9. 6
Transkript prezentace:

Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D. Tvůrčí činnost na FHS Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D. 9.9.2011/Fakultní setkání

Proč se zabývat tvůrčí činností (TČ) Součást náplně práce akademického pracovníka (AP) Výsledky TČ přispívají k profesnímu růstu AP (doktorská, habilitační řízení..) Získání grantové podpory, spolupráce se zahraničím (zpřísnění podmínek žádostí o podporu) Žebříček světových univerzit (QS Word University Rankings) Změna financování vysokých škol

Srovnání FHS v rámci UTB MŠMT

Výsledky hodnocení TČ za rok 2010 Součást FHS Průměrný počet ZH/AP ÚPV 438,25 ÚAA 614,01 ÚJ 513,3 IZS 343,55 Celkem 484,6 (19 lektorů, 21 nově nastupujících) 18 AP vykazuje TČ nad 900 ZH, 18 AP vykazuje nulovou TČ. S ohledem na nově nastupující a lektory dosahovaly výsledky TČ 80%.

Fakulty v rámci ČR

Informační zdroje Zpřísnění podmínek pro hodnocení TČ na základě Metodiky pro hodnocení výzkumu a vývoje http://www.vyzkum.cz/ SR/11/2011 a doplňující SD/04/2011 http://web.fhs.utb.cz/?id=0_5_13&iid=0&lang=cs&type=0

SR/11/2011 Hodnocení TČ se provádí za kalendářní rok a promítne se do osobních příplatků ke mzdě v dalším roce. Hodnotí se pouze ty výsledky, u nichž je uvedena adresa UTB. Výsledky TČ jsou hodnoceny v bodech. Minimální požadavek TČ upravuje směrnice součásti. Hodnoceny jsou pouze uvedené výsledky.

Kde publikovat Seznam recenzovaných neimpaktovaných časopisů vydávaných v ČR Bodové hodnocení impaktovaných periodik http://web.fhs.utb.cz/?id=0_5_13&iid=0&lang=cs&type=0

SD/04/2011 Rozsah ročního fondu pracovní doby AP je 1700 ZH (pedagogické a tvůrčí činnost). Poměr mezi pedagogickou a tvůrčí činností se může měnit tak, aby byl zachován roční fond. Minimální rozsah TČ lektora je 10 bodů, všech ostatních AP 16 bodů za kalendářní rok. Koeficient přepočtu: 1 b = 50 ZH Výsledky TČ nad 1700 ZH se promítnou do osobního příplatku (v příloze směrnice).

Hodnocení TČ je prováděno na základě údajů zavedených v databázi OBD (zavedení garantováno hlavním autorem) do konce ledna příslušného roku. http://sirius.utb.cz/ pod heslem Zadávání do systému, fyzické doložení (kontroluje asistentka příslušného ústavu) Výsledky TČ jsou z OBD předávány do informačního systému RIV (Rejstřík informací o výsledcích) http://www.vyzkum.cz/FrontClanek.aspx?idsekce=567468

Projektové možnosti Výhoda nezávislého financování tvůrčích aktivit AP (vydání monografie, účast na mezinárodní konferenci). GA ČR (výzkumné), FRVŠ, MŠMT (rozvojové) IGA, RF FHS (interní) OP VK (evropské fondy) jiné mezinárodní projekty (Visegrad, apod.)

GA ČR Projekty na podporu vědy a výzkumu (uzávěrka duben) Standardní, postdoktorské, bilaterální Doba trvání 2 – 5 let schopnost a předpoklady navrhovatele a jeho spolupracovníků řešit projekt; kvalita navrhovaného grantového projektu; přiměřenost finančních požadavků.

Interní projekty SVV – studentské projekty IGA na podporu výzkumné činnosti (řešitel AP nebo student doktorského programu), podmínkou je uznatelný výstup. RF FHS – účelové prostředky přidělené AP na podporu projektové vědecko-výzkumné a tvůrčí činnosti (vyhlášení v březnu, doba řešení zpravidla jeden rok).

Projektové žádosti Aktualizace průběžných výzev Zadávací dokumentace, grantový systém Návrhy projektů je nutno podávat v dostatečném předstihu a dodržet hierarchický postup pro odsouhlasení

Kontakt Proděkanka pro tvůrčí činnost Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D. Referentka pro tvůrčí činnost a vnější vztahy Ing. Helena Hýžová, hyzova@fhs.utb.cz tel.: +420 576 032 828

Otázky?