Ostravská univerzita (1991 → )

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální sít informatiků v regionech ČR Martin Nečaský, Tomáš Skopal Dateso 2011, Písek
Advertisements

Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
Studijní program Stavební inženýrství
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Profil HR poradce a školitele
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
© 2012 Tieto Corporation Pracovní fórum Konkurenceschopnost města Ostravy Tieto Petr Lukasik Generální ředitel Tieto Czech.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Filozofické fakulty a příprava budoucích učitelů Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Jiří Lach – děkan.
Zahájení tvorby ŠVP co nás čeká co je základem kurikulární reformy základní přístup sestavení pracovních týmů časový harmonogram.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Problémy vymezení hledisek kvality v přípravě učitelů pozitivní přínos určení a uplatňování hledisek kvality závisí na splnění podmínek pro jejich užitečné.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
dotazníkové šetření na vysokých školách
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Mise a vize VŠKV  Jediná vysoká škola se sídlem v Karlovarském kraji  Jedinečnost vzdělávacího programu neuniverzitního typu  Inovační inženýrství.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –

Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Personální strategie mezinárodní firmy
Vilniuská univerzita Vilniaus universitetas 26. května – 15. června 2015 stáž v projektu Okna vědy dokořán Michaela Uchočová Hinc itur ad astra.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Centrum jazykového vzdělávání Language Centre. VZNIK A ČINNOST CJV bylo zřízeno rozhodnutím Akademického senátu Fakulty humanitních studií na návrh děkanky.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
V rámci projektu OPVK „Centrum pro podporu přírodovědných a technických věd: Technická a přírodovědná laboratoř pro děti a mládež Zlínského kraje“ zveme.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Asociace ředitelů gymnázií ČR
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Přírodovědecká fakulta UJEP
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Setkání kariérových poradců
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Ostravská univerzita a náměty ke spolupráci s firmami v Moravskoslezském kraji 16. února 2017

Ostravská univerzita (1991 → ) Přírodovědecká fakulta Pedagogická fakulta Lékařská fakulta Filozofická fakulta Fakulta sociálních studií Fakulta umění katedra matematiky, chemie, sociální geografie a regionálního rozvoje, katedra informatiky a počítačů katedra anglistiky a amerikanistiky – jazyková koncepce výuky angličtiny

Cíl setkání navázat užší a systematičtější spolupráci s praxí, zvl. s firmami a podniky MSK, nejen z hlediska aplikovaného výzkumu, ale aktuálně především s ohledem na profil absolventa jako budoucího zaměstnance a cestu studentů do prostředí možných zaměstnavatelů již během studia (stáže, praxe); stáže jako nástroj koncepce rozvoje jazykových znalostí studentů (nový přístup kombinující školní výuku s reálným užitím cizího jazyka v profesním, nebo studijním prostředí) – firma jako autentické anglicky mluvící prostředí;

Cíl setkání seznámit se s potřebami firem, co se týče studijního zaměření studentů: přírodovědná / společensko-vědní / humanitní odbornost + požadavky na jazykové znalosti. nové standardy pro akreditaci oborů – spolupráce s praxí, firmami, sdruženími a komorami, reflexe v profilech absolventů; řešení konkrétních zadání praxe v bakalářských, magisterských a doktorských pracích.

Cíl setkání zjistit specifické požadavky firem k profilům našich absolventů mimo znalostí a dovedností vyplývajících přímo z obsahu studijního oboru, včetně tzv. soft skills → zadání pro přípravu doplňujících či specializačních modulů; aktuálně již probíhá první modul pro studenty OU: „HR – personální konzultant“, ve spolupráci s HR specialisty a personalisty zaměstnavatelů v Moravskoslezském kraji zjistit možnou potřebu konzultací k firemní komunikaci – nabídka analýzy firemní komunikace v cizích jazycích (angličtině a němčině), zajištění stážisty a příprava absolventů s kompetencí v relevantních žánrech firemní komunikace – Centrum výzkumu odborného jazyka FF OU

Děkuji Vám za pozornost. Mgr. Renáta Tomášková, Dr. International Office, Rektorát OU Dvořákova 7, Ostrava 1, 701 03