Nástroj pro uprchlíky v Turecku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
„Finanční gramotnost jako nejlepší prevence předlužení občanů“ S ENÁT P ARLAMENTU Č ESKÉ REPUBLIKY 31. března 2009.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Zajištění bezpečnostní situace České republiky v souvislosti s propouštěním zahraničních pracovníků v důsledku hospodářské krize Ivan Langer ministr vnitra.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Organizace sociální správy
Finanční perspektiva EU Ministerstvo financí, odbor Národního fondu.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Druhá fáze reformy veřejných rozpočtů - prorůstové daňové změny - Ministerstvo financí ČR
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
International Committee of the Blue Shield (ICBS) M Mezinárodní komitét Modrého štítu mezinárodní nevládní organizace afilovaná k UNESCO.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
STÁLÝ ZDRAVOTNĚ HUMANITÁRNÍ PROGRAM MEDEVAC
Lenka Herčíková,
Integrovaný regionální operační program
Dobrovolné návraty a zajištění bezpečnostní situace ČR
Fondy vnější spolupráce EU – finanční nástroje rozvojové spolupráce
Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 3
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Zajištění bezpečnostní situace České republiky
EU Moravskoslezský kraj a příležitosti budoucí kohezní politiky
Zrealizované projekty z Fondu pro vnější hranice v rámci ročních programů FVH 2007, ročního programu FVH 2008 realizovaných v roce 2009.
Aktuality ve vyjednávání v Bruselu k SZP 2020+
Plán investic pro Evropu
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Evropská ekonomika: společně jsme silnější
Transkript prezentace:

Nástroj pro uprchlíky v Turecku

Uprchlíci v Turecku Turecko hostí více než 3 miliony uprchlíků a migrantů - z nich 2,8 milionu registrovaných syrských uprchlíků 10 % v uprchlických táborech 90 % v městských, přiměstských a venkovských oblastech

Reakce EU na krizi a zřízení Nástroje 29.listopadu 2015 zahájen společný akční plán EU a Turecka Cíl akčního plánu - reagovat na migrační krizi: 1) podporou Syřanů a tureckých hostitelských komunit 2) zastavit nelegální migraci 17.února 2016 - vznik Nástroje pro uprchlíky v Turecku 18.března 2016 EU a Turecko se dohodlo na dalších opatřeních: vytvořit legální cesty pro migranty

Finanční kapacita Nástroje 3 miliardy EUR ( 1 miliarda z rozpočtu EU, 2 miliardy příspěvek členských států EU) Příspěvek České republiky je 20 378 000 EUR Příspěvky ČR a ostatních členských statů jsou rozloženy do několika plateb do roku 2019 Princip kondicionality

Fungovaní Nástroje Nástroj se zaměřuje na následující prioritní oblasti: - humanitární pomoc - nehumanitární pomoc 1)vzdělávání 2)zdravotní péče 3) infrastruktura 4)socioekonomická podpora 5) řízení migrace

Rozpočet Nástroje Více než polovina prostředků, tedy 1,5 miliardy již vázaná, byla použita na uzavření 46 smluv na projekty Z celkové smluvně vázané častky bylo vyplaceno 750 milionu EUR

Humanitarní pomoc Z celkové částky 1,4 miliardy již rozděleno 595 milionů EUR na 28 projektů s 19 partnery Největší projekty: Projekt elektronických karet pro uprchlíky - hodnota 40 milionů EUR - realizace Světový potravinový program (WFP) a Červený půlměsíc Nouzová záchranná socialní síť - hodnota 348 milionů EUR Podmíněné přispěvky na vzdělání - 34 milionu EUR - realizátor UNICEF Okamžité potřeby uprchlíků - 50 milionů EUR - realizátor Dánská rada pro uprchlíky, Mezinarodní organizace pro uprchlíky (IOM), International Medical Corps UK, Mezinarodní federace Červeného kříže a Červeného půlměsíce

Nehumanitární pomoc Z celkové částky 1,6 miliardy EUR bylo na projekty rozděleno 944 milionu EUR

Největší projekty Konstrukce a vybavení 70 škol v provinciích s vysokou koncentrací syrských uprchlíků - hodnota 200 milionů EUR - realizátor Německá rozvojová banka KfW a Světová banka Rozvoj kapacit Pobrežní stráže - hodnota 5 millionů EUR - realizátor Mezinárodní organizace pro migraci Přímé granty pro turecké instituce: 300 miliónů EUR pro Ministerstvo školství - přístup pro 500 000 dětí do škol 300 milionů EUR pro Ministerstvo zdravotnictví - přístup 2 millionů uprchlíků k primární zdravotní péči

Podrobnější informace https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/news_corner/migration_en