VY_32 _INOVACE_15_11_osobní hygiena 3

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdravý životní styl – pohyb a strava
Advertisements

Volnočasové a sportovní aktivity studentů OA pro TP
PSYCHOHYGIENA Karolína Růžičková C1B
Výuková podpora pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami
VY_32_INOVACE_TMM23860BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Pohybová aktivita a sport Kód VM:VY_52_INOVACE_14 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví.
Pohybová aktivita všedního dne K. Barták Ústav tělovýchovného lékařství LF a FN, Hradec Králové.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Anotace: Diskutovat se žáky o využívání volného času Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní vzdělávání Vzdělávací obor: Občanská nauka Tematický.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
ZDRAVÍ 6. ROČNÍK Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická
Opakování - vývoj jedince
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
UMĚNÍ UČIT SE Mgr. Michal Oblouk. UČENÍ  měli bychom: a)zjistit, jaký způsob učení nám nejvíce vyhovuje a používat ho b)uvědomit si, že je důležité procvičování.
Metodický list Výuka probíhá diskusní formou. Hledáme odpověď na otázku – proč je užitečné věnovat se sportovní činnosti či jiné intenzivní pohybové činnosti.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
VY_32_INOVACE_TMM23960BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
VY_32_INOVACE_PSYPS15060ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Aplikovaná psychologie
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_OSVZ_ZSVb Anotace: Seznámit žáky se základy zdravého životního.
 Nepopíratelný je pozitivní vliv pohybové činnosti na zdraví člověka. Ne každému však vyhovuje prestižní forma závodění. Existuje bezpočet pohybových.
05.1 Péče o tělo, hygiena v dospívání
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
PÉČE O NEMOCNÉ OŠETŘOVATELSTVÍ V INTERNÍCH OBORECH 04
OBORY PSYCHOLOGIE Milana Reichlová.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Zdravý životní styl Vytvořila: Michaela Ryšánková.
Legislativa.  Které orgány veřejné správy provádějí určité úkony v oblasti sportu?  Co je to veřejná správa?  Jak dělíme veřejnou správu?  Znáte některé.
Název školyStřední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_20_02_předporodní příprava Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_05_02_plánované rodičovství Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Duševní hygiena. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
PLAVÁNÍ V KONDIČNÍCH PROGRAMECH Lekce č. 26 Irena Čechovská Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky.
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_11_01_svaly. POPIS č.4 - na tomto snímku je základní výklad ke svalům, vhodné pro výklad učitele č.5 - na tomto snímku.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Soňa Váňová. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
VY_32_INOVACE_15_20_zdravý způsob života NEPOHODA KULTURA BYDLENÍ MEZILIDSKÉ VZTAHY OSOBNÍ HYGIENA NEČISTOTA REŽIM DNE ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ZAMOŘENÉ PROSTŘEDÍ.
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_01_02_osobní hygiena Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679, příspěvková.
Markéta Stará  Cíle školní TV  Vzdělávací, výchovné, zdravotní, socializační  Cíle vzdělávací oblasti “Člověk a zdraví“  ZŠ, středoškolské.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Výchova ke zdraví TEMA: Denní režim ČÍSLO.
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_05_20_sport.
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Pravidelný pitný režim! Pohyb na čerstvém vzduchu!
Volnočasové aktivity dospělých
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
jen pro vnitřní potřebu
Jak zlepšit fyzické a duševní zdraví zaměstnanců
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Režim dne I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Duševní hygiena sportovce
VY_32_INOVACE_48_Život ve škole – umění se učit
Přiřaď vitamíny Zdraví.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Děti a sport Jazyk a řeč.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
AUTOR: Blanka Petlánová
Věcné učení VY_32_INOVACE_02_11_osobní hygiena 1.
VY_32_INOVACE_18_11_zdravý životní styl
Kondiční cvičení v tělocvičně Překážková dráha pro žáky na vozíku
Věcné učení VY_32_INOVACE_10_11_smysly člověka (chuť)
Co je to zdravá výživa ?
Rekreace a věk Miroslav Kyselý.
Věcné učení VY _32 _INOVACE_11_08_ smysly člověka (zrak 2)
Transkript prezentace:

VY_32 _INOVACE_15_11_osobní hygiena 3 Věcné učení VY_32 _INOVACE_15_11_osobní hygiena 3

Duševní hygiena je nauka o tom, jak si chránit a upevňovat duševní zdraví má člověka naučit, jak předcházet psychickým obtížím je užitečné naučit se hospodařit s časem i vlastními silami

Životospráva správnou výživu, dostatečně dlouhý a kvalitní spánek, vhodné rozložení odpočinku a zátěže společenské zázemí

Pohybová aktivita k udržení a upevnění dobré tělesné a duševní kondice přispívají pohyb a tělesná práce. aktivní provozování sportu zvyšuje úroveň tělesné kondice, má vliv i na psychiku

Umíš odpočívat ? Seřaď pro tebe nejoblíbenější formy odpočinku 1 2 3 spánek čtení 4 5 tanec počítač plavání

Jsou volnočasové aktivity pojmenovány správně ? jóga Křížovka - luštění četba Fotball

Jsou volnočasové aktivity pojmenovány správně ? jóga Křížovka - luštění četba Fotball

Jsou volnočasové aktivity pojmenovány správně ? jóga četba Fotball Křížovka - luštění četba Fotball jóga Křížovka - luštění

Popis Prezentace k tématu osobní hygiena obsahuje seznamovací výklad k pojmu duševní hygieny a cvičení pro zapojení žáků. Snímek č. 6 úkol pro žáky Snímek č. 7 určen k přetahování myší Snímek č. 8 kontrola

Zdroje http://office.microsoft.com http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/92/Youth-soccer-indiana.jpg/350px-Youth-soccer-indiana.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a3/Franz_Eybl%2C_Lesendes_M%C3%A4dchen.jpg/220px-Franz_Eybl%2C_Lesendes_M%C3%A4dchen.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/72/YogaClass.jpg/205px-YogaClass.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f9/Ristikontekoa.jpg/460px-Ristikontekoa.jpg Autorem tohoto materiálu, pokud není uvedeno jinak je Bc. Daniela Pavlíková