Velikonoce Mgr. Blanka Andrýsková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konstantin a Metoděj Jazykový přínos – písmo Seminární práce do předmětu Společensko – vědního semináře Eva Vítková Gymnázium Boskovice 2012.
Advertisements

Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŽSTEVNÍ 125, RAPOTÍN Název projektu: Ve svazkové škole aktivně - interaktivně Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_52_INOVACE_03_PRV_31.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Historie Vánoce pochází z 18. století. Vánoce mají kořeny v křesťanských oslavách zimního slunovratu. Literární prameny prokazují, že křesťané spojovali.
Rok v jeho proměnách a slavnostech Vánoce - historie.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_10_ Světová náboženství Číslo projektu:
Přichází jaro Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7. tř. ZŠS.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VELIKONOCE Jan Kendík Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace.
E KOLOGIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_19_Ekologie Téma: Člověk a příroda Číslo.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová POJĎTE, HONEM, PŘICHÁZEJÍ, UŽ NASTÁVÁ ČAS. KLUCI, HOLKY - KAŽDÝ TO VÍ,
VODA, VZDUCH - OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. IVANA BANASINSKÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_ČAS3 TEMA: VÁNOCE Září 2012.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_14_ZIMA TÉMA: ZIMA ČÍSLO PROJEKTU:
Anna Kvasničková. DEFINICE Vánoce jsou křesťanské svátky narození Ježíše Krista. S Vánoci souvisí doba adventní, která jim předchází a slouží jako příprava.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NEDOMICE, okres Mělník
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod CZ /1
V_ _ _ _ _ _ _ _E SVÁTKY JARA
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Madagaskar Stehlíková Lucie 6.B.
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
V čem se liší následující ukázky
Vytvořil Michal Bárta
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VY_32_INOVACE_EV_8A_15M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
VY_32_INOVACE_43A_STÁTNÍ SVÁTKY A VÝZNAMNÉ DNY V ČESKÉM KALENDÁŘI
Seznámení se slovy s protikladným významem.
Velikonoce-prezentace
Název školy: Speciálnízákladníškola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_04_IV_Z6_pohyby_země.
VY_32_INOVACE_03_STRIDANI_ROCNICH_OBDOBI
EU_32_sada1_08_SV_Advent_Cup
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Mikroregion Miroslavsko Číslo: EU DUM 5_15 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
přijde zkáza světa?.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
STÁTNÍ SVÁTKY A VÝZNAMNÉ DNY VY_32_INOVACE_1C_09 Číslo projektu: CZ. 1
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1. Slunce denní již nám hasne, | ó ty vnitřní světlo jasné, | Jezu Kriste, zůstaň s námi, | ať nás temnost neomámí.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_04_VELIKONOCE Mgr. Petra Kukuczková
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ČESKÝ JAZYK
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vítejte na dnešním workshopu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Čas Anotace: Materiál je určen k výuce zeměpisu v 6. ročníku základní školy. Seznamuje žáky s pohyby Země, počítáním času a časovými pásmy.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Vánoce
JARO.
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
PRV 3 – Neživá příroda Název školy Plavská škola Autor
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Rok v jeho proměnách a slavnostech
VY_ 32_ INOVACE _18_10_křesťanství
Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390
Interaktivní test z elektrotechniky
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Transkript prezentace:

Velikonoce Mgr. Blanka Andrýsková

Velikonoce Věty (souvětí) uspořádej podle významu v souvislý text. Očísluj je.

Velikonoce Tento křesťanský svátek navázal na významný den židovského kalendáře, jenž byl památkou vysvobození Židů z Egypta v zajetí. Oslavy ve velikonočním obdobím však mají mnohem více starších tradic, které souvisejí s příchodem jara, slunce a tepla. Noc, kdy Kristus zázračně vstal z mrtvých, se začal označovat jako Velká noc největšího tajemství- odtud název Velikonoce . Toto období znamenalo pro všechny konec zimy a příchod nového jara. Velikonoce patří k vrcholům církevního roku a pro křesťany byly vždy nejdůležitějšími svátky. Jsou oslavou zmrtvýchvstání Krista po jeho ukřižování.

Velikonoce Najdi správné pokračování věty (souvětí) týkající se Velikonoc.

Velikonoce patří k vrcholům církevního roku a pro křesťany byly … se začal označovat jako Velká noc největšího tajemství- odtud název Velikonoce . den židovského kalendáře, jenž byl památkou vysvobození Židů z Egypta v zajetí. vždy nejdůležitějšími svátky. ukřižování.

Jsou oslavou zmrtvýchvstání Krista po jeho … se začal označovat jako Velká noc největšího tajemství- odtud název Velikonoce . den židovského kalendáře, jenž byl památkou vysvobození Židů z Egypta v zajetí. vždy nejdůležitějšími svátky. ukřižování.

Noc, kdy Kristus zázračně vstal z mrtvých,… se začal označovat jako Velká noc největšího tajemství- odtud název Velikonoce . den židovského kalendáře, jenž byl památkou vysvobození Židů z Egypta v zajetí. vždy nejdůležitějšími svátky. ukřižování.

Tento křesťanský svátek navázal na významný … se začal označovat jako Velká noc největšího tajemství- odtud název Velikonoce . den židovského kalendáře, jenž byl památkou vysvobození Židů z Egypta v zajetí. vždy nejdůležitějšími svátky. ukřižování.

Toto období znamenalo pro všechny konec … se začal označovat jako Velká noc největšího tajemství- odtud název Velikonoce . den židovského kalendáře, jenž byl památkou vysvobození Židů z Egypta v zajetí. vždy nejdůležitějšími svátky. zimy a příchod nového jara.