Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V čem se liší následující ukázky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V čem se liší následující ukázky"— Transkript prezentace:

1 V čem se liší následující ukázky

2 Mladík čekal na rušné ulici. Z protějšího domu vyšla dívka
Mladík čekal na rušné ulici. Z protějšího domu vyšla dívka. Mladík si jí všiml. Byl do ní po uši zamilovaný. Vydal se za ní. Tančil a snažil se dívku zaujmout.

3 Mladík čekal na rušné ulici
Mladík čekal na rušné ulici. Z protějšího domu náhle vyšla dívka, do které je zamilovaný. Okamžitě si jí všimnul a vydal se za ní a dal se do tance. Chtěl zaujmout její pozornost.

4 Z domu vyšla dívka. Na protější straně si ji všiml mladík
Z domu vyšla dívka. Na protější straně si ji všiml mladík. Začal ji sledovat a pustil se do tance, aby zaujal její pozornost. Byl do ní po uši zamilovaný.

5 Mladík byl po uši zamilovaný do dívky. Toužil upoutat její pozornost
Mladík byl po uši zamilovaný do dívky. Toužil upoutat její pozornost. Čekal na ni na rušné ulici. Když vyšla z protějšího domu, okamžitě si jí všiml, vydal se za ní a pustil se do tance.

6 Mladík na rušné ulici tančil
Mladík na rušné ulici tančil. Chtěl zaujmout pozornost dívky, do které byl po uši zamilovaný. Sledoval ji od chvíle, kdy si všiml, že vychází z protějšího domu.

7 Struktura textu pouhá změna uspořádání informací zásadně změní sdělení textu uspořádání textu je vždy projevem subjektivní interpretace faktů struktura vždy vyžaduje výběr a kompromis – klíčová je schopnost něco vynechat jako nejvýznamnější čtenář vnímá to, co je na konci textu to hlavní, co chceme sdělit, dáváme do závěru (pointy) struktura textu vzniká „odzadu“ – nejdřív musím vědět, co chci říct, na co klást důraz ostatní informace řadíme tak, že je jasná jejich vzájemná souvislost – volné řazení faktů je chyba, text musí zachycovat, co je příčina a důsledek, co rozpor všechny body platí pro ucelenou část textu (odstavec) i text jako celek


Stáhnout ppt "V čem se liší následující ukázky"

Podobné prezentace


Reklamy Google