Rámcová směrnice o vodě Patrick de Visscher Ministerstvo dopravy a vody Management - National waterboard Notes.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

 HYDROSFÉRA  created by: Wolf & Pipes ®.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Chemické zatížení krajiny
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Audit administrativních činností
BIOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR, v. v. i. HYDROBIOLOGICKÝ ÚSTAV Na Sádkách 7, České Budějovice Tábor, Řízení kvality vody v údolních nádržích.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Daniel Kardoš Ing. Daniel Kardoš
Management kontinuity činností organizace
E M A S Workshop Pavel Růžička, MŽP Projekt „Environmentální řízení měst se zaměřením na energetický management“ Ústí nad Labem,
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
Technologie na úpravu pitné vody Eva Košarišťanová.
Koncepce environmentální bezpečnosti
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Podnikání v cestovním.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI614 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
Systém managementu jakosti QMS
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Analýza rizik Miroslav Čermák.
W orkshop IMPEL PIAQ Srovnávací program pro kvalitu standardů kvality ovzduší v průmyslově znečištěných oblastech 14. – Praha, ČIŽP.
Ing. Eliška Kotíková Kokořínsko,
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Řešení informační bezpečnosti v malých a středních firmách Pavel Šnajdr – Informační management 2 Diplomová práce.
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
Management systému řízení kvality
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
SITUACE – region Zlínsko Určete priority / identifikujte problémy v rámci regionu: kontaminace povrchových vod Jaké hlavní kontaminanty jsou pro vody.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Faktory ovlivňující využívání ložisek. Faktory – rizika, vnitřní faktory interní (geologická rizika) externí (technologická, ekonomická, strategická,
Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod Právní předpisy v oblasti ochrany podzemních vod před znečištěním.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže1 Ing. Martin Pecina, MBA předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Fungování energetických trhů v ČR a EU Budoucnost.
HAVARIJNÍ PLÁNY A OCHRANA OBYVATELSTVA Mgr. Bohumír MARTÍNEK, Ph. D.
Evropská integrace Environmentální politika EU RNDr. Oldřich Hájek.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
Česká inspekce životního prostředí
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
TVORBA STRATEGIE HARM BORGERS
IRI ve Štýrsku ( – ) Lenka Němcová.
Nový zákon o ochraně ovzduší
Kontext Strategie Dílna C
BAT - BREF Jejich rozsah
Ekologická politika EU
Rámcová směrnice pro vodní politiku ES (WFD) Patrick de Visscher Ministerstvo Dopravy a Vody Ředitelství – Národní rada pro vodu Notes.
„Take a Breath! – Adaptation Actions to reduce adverse health impacts of air pollution“ „Nadechni se! – Aktivity směřující ke zmírnění zdravotních dopadů.
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Management a řízení hotelu
17 LET RÁMCOVÉ SMĚRNICE O VODĚ PŘÍNOS ANO NEBO NE?
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Pesticidy, léčiva a možnosti jejich eliminace z ŽP
Transkript prezentace:

Rámcová směrnice o vodě Patrick de Visscher Ministerstvo dopravy a vody Management - National waterboard Notes

Emisní kontrolní plán Jak ho vytvořit!?

Rozdělte oblasti řízení Vodní plochy s homogeními funkcemi požadovaná kritéria: hranice hydrologie ekologie zdroje pitné vody urbanizace rekreace ekonomika

Určete cíle kvality vody Z funkce vodní plochy (některé určují celý systém!) vysoká ochrana vody odstranění přebytečných vod, ledu a sedimentu doprava ekologie a kvalita vody (*) pitná voda (*) voda určená ke koupání (*) regionální vodní zdroje (zemědělství) chladící voda (*) profesionální rybářství rekreace a rybolov povrchová těžba (*) krtické funkce pro kombinované cíle

Určení statusu quo kvality vody Určení koncetrace důežitých látek (chemických) určení četnosti a počtu biot (obecné, typické) (mělo by být prováděno, ale často není používáno nebo dostupno pro tento typ analýzy)

Určení kritických částí funkce Jaký je vztah mezi naměřenou koncetrací a maximální koncetrací s přijatelným rizikem? Jaký je vztah mezi naměřenou koncetrací a koncetrací se zanedbatelným rizikem? Uvědomte si vliv vodního dna na vodní masu!

Určete úroveň zásahu Pro každou kritickou část určete které vodní části potřebují specifický přístup jako celek Určete nejkritičtější parametry ve vztahu k ostatním vodním částem: jsou typické, nebo obecné?

Určete zdroje Když víte který parametr je kritický: zjistěte odkud pochází Je to většinou zapříčiněno příchozí zátěží? Vychází to z lidské činnosti v dané oblasti? O jakou činnost se jedná? Je zdrojem průmysl? Může být identifikován? Je zdrojem difusní emise? Druh? Jsou zdrojem komunální splašky?

Určete udržovací strategii Po identifikaci kritického zdroje: rozhodněte o udržovací strategii Příchozí zátěž vede: ke spolupráci s partnery z horního toku Průmyslové zatížení vede: vhodná legislativa pro váš cíl a její prosazení Difůsní emise: prevence, ovlivnění obecného chování, zabránění užívání daného produktu

Provozní strategie Vyberte prostředky Spolupracující partneři: dohody, monitorování, výměna informací Legislativní: prosazování, analýza rizik, preventivní/nebo represivní přístup Difůsní: osvěta, publikace,výchova, stimulace (finanční!), certifikace dobrého chování, zákaz používání škodlivých produktů