Bakalářský seminář.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ostravská univerzita v Ostravě, Přírodovědecká fakulta prf.osu.cz/kip/ Oborový projekt prof. Ing. Radim Farana, CSc. RNDr. Jaroslav Žáček, Ph.D.
Advertisements

Požadavky na bakalářskou práci: Požadavky na bakalářskou práci: Interní pokyny KBE PřF OU pro vypracovávání bakalářských prací.
Evropská sociální politika Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Prof. Martin Potůček, PhD., vedoucí kurzu
Hodnocení bakalářské práce. Formální náležitosti BP odevzdat ve 2 vyhotoveních a v elektronické podobě (PDF) Dodržet termín odevzdání Hodnotí vedoucí.
ÚAPo Kladné příklady, nejčastější chyby. Postup hodnocení Každé ÚAPo vyhotoveny jinou metodou Zdůrazněny pozitivní příklady Shrnuty nejčastější chyby.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
SEMESTRÁLNÍ PROJEKT B Učebna UF 219 pátek h.
Plánovací část projektu Cíl projektu - vychází z řešení z prognostické části, - odpovídá na otázku, čeho má být dosaženo? - představuje slovní popis účelu.
Základy veřejné politiky Kombinované studium Website kursu: Garant kursu a přednášející:
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
Role dat v procesu rozhodování?
Diplomový seminář úvodní přednáška
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Věcné autority v roce 2016
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Merchandising a nákupní atmosféra vybraných obchodních jednotek
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Doporučený vzor individuální prezentace
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Postup pro aktualizaci seznamu doporučené literatury a učitelů uvedených u předmětu ve studijní agendě STAG.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza controllingu ve vybraném podniku Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Pracovní porada Pracovní list.
Zpráva o činnosti za rok 2007
Marketingový výzkum. Marketingový výzkum Organizace marketingového výzkumu Cíl výzkumu Typ výzkumu Příprava výzkumného projektu Sběr dat Analýza výsledků.
Pracovní porada Pracovní list.
Logistika a Supply Chain Management
Speciální metody fyziologie živočichů Bi 5611c
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Marketingový plán společnosti
Jankůjová Natálie Vedoucí: Ing. Roman Švec, Ph.D.
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Zobecněné rozdíly kvalitativního a kvantitativního výzkumu
Formální úprava rešerše
Obchodní plán projektu
Významné normy Bibliografické citace - obsah, forma, struktura ČSN ISO 690 Úprava písemností psaných strojem nebo zpracovávaných textovými editory ČSN.
Zadání seminární práce Marketingový mix vybraného sportovního produktu
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry obchodní jednotky C&A
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Obhajoba diplomové práce
PhDr. Miluše Vítečková, Ph.D.
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Obhajoba diplomové práce
Obhajoba bakalářské práce
Diplomový seminář úvodní přednáška
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Klíčové aktivity projektu
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
Transkript prezentace:

Bakalářský seminář

Bakalářská práce Struktura bakalářské práce Je to odborná studie s logicky uspořádanou strukturou. Po úvodní kapitole, v níž jsou jasně definovány cíle, zaměření a hypotézy práce, by měla následovat teoretická východiska, popis zvolené metodologie či uvedení do širšího kontextu zkoumané problematiky. Hlavní stať zpravidla sleduje vlastní empirický výzkum a analýzu dat. Teprve poté přichází syntéza, vyhodnocení bádání, potvrzení či vyvrácení hypotézy apod. Náplň a výsledky práce jsou shrnuty v závěru a v českém a anglickém resumé, na kterých si dejte zvláště záležet – často do nich nahlíží jmenovaní členové komise!

Bakalářská práce Resumé napište nejprve česky a pak překládejte. Kromě zmíněných kapitol jsou u závěrečných prací vyžadovány titulní list, čestné prohlášení, obsah, abstrakt a přílohy. Vašemu hodnocení i práci jako takové prospějí rejstřík či seznam zkratek, nezapomeňte ani na poděkování vedoucímu práce, případně překladateli a dalším. U bakalářské práce je základní osnova nutností. Stanovte si přesné cíle, rozvrhněte si harmonogram, dle nějž budete zpracovávat a odevzdávat jednotlivé kapitoly. Začínejte úvodem, poté se zaměřte na vlastní výzkum, jehož průběh a výsledky popište v analytické části.

Seznámení se s problémem Přečtení doporučené literatury a rovněž bakalářskými pracemi vytvořenými jak na katedře Geografie UPOL případně na jiných univerzitách, google scholar kde jsou četné odkazy na autory Ověření aktuálnosti některých pojmů (pedologie, geologie apod.)

Bakalářská práce Při výběru literatury používat oborově zaměřené specialisty (nelze u popisu klimatické charakteristiky regionu uvádět autora mapové vrstvy, stejně tak pokud je autorský kolektiv je možné uvádět konkrétního autora nebo najít jiný zdroj pro citaci, opět nelze využívat zpracovatele mapy, kterou v textu komentujete

Příklad tvorby Mapování antropogenních prvků seznámení se s odbornými pojmy a postupem jak v terénu identifikovat vybrané tvary Pochůzka v terénu – zaznamenávání polohy zjištěného objektu Záznam písemně i do GPS Fotodokumentace nejlépe s měřítkem (pravítko, pásmo, buzola, člověk apod.)

metody Vybrání výzkumné metody (GIS analýza – počet zmapovaných tvarů na jednotku plochy, např. nivy)

Diskuze Diskuze zda obdobný počet tvarů již někdo mapoval a jakou úspěšností Polemizovat případně s jiným zdrojem na zařazeným vybraných antropogenních tvarů do určité kategorie

Závěr Kolik vybraných antropogenních tvarů bylo zmapováno, v čem je přínos práce s ohledem na diskuzi

Cíl práce Výukové listy Druhá strana Bibliografický záznam Autor Studijní obor Název práce Rozsah práce Abstrakt Klíčová slova Abstract Keywords

Prohlášení o samostatném sepsání práce Poděkování Sken zadání práce (sekretariát Katedry Geografie PřF UPOL) obsah

Kapitoly práce Úvod Cíle práce Metodika Památné stromy ČR Památné stromy regionu Orlickoústecka včetně popisu Lanškrounska Terénní šetření za účelem zjištění zdravotního stavu stromů

Kapitoly práce Využití ve výuce -terénní výuka Tvorba pracovních listů Práce s památnými stromy ve výuce Návrhy tras k nejvýz. stromům regionu (zvoleny 4 trasy Lanškroun, Ústí nad Orlicí, Žamberk, Klášterec n/Orl.-Pastviny

Kapitoly práce Diskuze Závěr Shrnutí anglicky (Summary) Přehled použité literatury a zdrojů Seznam příloh: tištěných i elektronických

Tab. 11 Zjištěné parametry památných stromů na území SO ORP Lanškroun Zdroj: vlastní výzkum Název stromu Druh dřeviny Obvod kmene Výška stromu Zdrav. stav Borovice u Jakubovic borovice lesní 300 cm 12 m 2 Dub na sídlišti dub letní 369 cm 26 m Dub v Damníkově 551 cm 32 m Chromcova lípa lípa velkolistá 431 cm 24 m Jilm u Krátkých v Žichlínku jilm habrolistý 329 cm 25 m 3 Lípa u Dušků lípa srdčitá 533 cm Lípa u evangelického kostela 278 cm 13 m Lípa u Hálových 268 cm 14 m Lípa u starého statku 426 cm Lípa u kapličky 495 cm 27 m Lípy u Skalických 344 cm 29 m   669 cm 30 m Lípy ve Strážné 675 cm 31 m 490 cm Pecháčkova lípa 486 cm Vlastimilova lípa 353 cm Výprachtická lípa 508 cm 15 m 4 Taraškova lípa 752 cm

Výuková trasa