Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Advertisements

Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Podpis smlouvy. Na katastr podán návrh na vklad Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti.
Majetek Formy vlastnictví
Bilance a bilanční princip
Společenství vlastníků od
ÚČETNÍ SYSTÉM PODNIKU.
Občané za spokojené bydlení Srovnání privatizace v Praze Pracovní zasedání ZMČ
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Nestátní neziskové organizace.
EKONOMIKA Družstvo Ing. Hana Kročová
Vládní neziskové organizace
Úspory energie a regenerace
- od nová právní úprava – nově se řídí „Zákonem o obchodních korporacích (ZOK)“ č. 90/2012 Sb., dále Novým občanským zákoníkem (NOZ) č. 89/2012.
Téma č. 1: Základy metodologie účetnictví II.
Vítáme Vás na členské schůzi BD Doubravická 1303 a 1304
Podnikání Ing. Vojtěch Jindra
Shromáždění vlastníků bytového domu Nad Rokoskou 2361/2a
Zásoby Účtování výrobků
= společenství NEUZAVŘENÉHO počtu osob, založené za účelem podnikání nebo i za jiným účelem (vzájemné podpory svých členů nebo třetích osob) - např. družstvo.
ČVUT v Praze, Fakulta stavební Podnikání ve stavebnictví 126 EMM – Ekonomika a management Zimní semestr 2010 / 2011 Ing.Zdeněk Burda
= kapitálová obchodní společnost - společníci = akcionáři se na ní podílejí poskytnutým kapitálem (přičemž samotný chod řídí profesionální management)
Hospodaření s majetkem obcí a krajů. Úvodem právní úprava obsažená v OZř a KZř je velmi kusá široký prostor pro uplatnění obecných předpisů (občanský.
Řádná členská schůze Bytového družstva Mírová - Kolovraty Kulturní sál U Boudů
Účetnictví pro ÚSC, PO a OSS
1. shromáždění společenství vlastníků Jan Sedláček Jan Oppelt Ivo Kopřiva Tomáš Frkal.
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují zákonem stanovené údaje o podnikatelích.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1160Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují
Družstevní bydlení Přednáška č květen 2006.
Právní podmínky podnikání Obchodní firma Obchodní rejstřík.
Shromáždění delegátů 2015 Projednání úvěrů na opravy bytových domů Pavel Hranáč Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23,
18. května 2006www.petrzilkova.cz1 5. výroční shromáždění vlastníků Společenství Petržílkova května 2006.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.15 RočníkDruhý.
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
Bydlení v ČR1 Dosažitelné ceny bydlení Ing. František Beneš, CSc., odborný mluvčí KSČM pro resort MMR.
1 Svaz českých a moravských bytových družstev SČMBD Svaz českých a moravských bytových družstev je zájmovým sdružením bytových družstev a společenství.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Zpráva o činnosti představenstva, hospodaření družstva za rok 2014 a návrh hospodářsko-finančního plánu na rok 2015 Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo.
Bytové družstvo Seminář „Zákon o obchodních korporacích“
Shromáždění delegátů 2015 Jednací řád (úpravy) Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23, Přeštice.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Ing. Michaela Stříbrná.
Shromáždění delegátů 2015 Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23, Přeštice Shromáždění delegátů.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Petr Smrček – náměstek ministryně Změny v oblasti bydlení po přijetí nové civilní úpravy.
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor práce: Jana Svitáková, UČO: Vedoucí práce: Ing. Romana.
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Shromáždění delegátů 2017 Projednání úvěrů na opravy bytových domů
Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích
Schůze vlastníků bytů Alžírská 1499 / 28, 30, února 2016.
Rozdíly mezi různým podniky právnických osob
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Petra Kábrtová Máchová Název materiálu:
Právní formy neziskových organizací Mgr. Jaroslav Benák jaroslav
PBSNPB2: Legislativní vymezení neziskového sektoru Korporace: spolky a pobočné spolky Jakub Pejcal ESF MU, Katedra veřejné ekonomie.
Seminář předsedů samospráv
Členská schůze SVJ Náměstí přátelství 1518 konané dne
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují
8. řádná schůze - shromáždění vlastníků jednotek Společenství pro budovu Hugo – Biografy Barrandov úterý od 18:00 hodin.
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
16. Shromáždění SVJ 25. dubna :00
Autor: Ing. Alice Horáčková
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
SOUČASTNOST A BUDOUCNOT
Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích
Transkript prezentace:

Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Zpráva o činnosti představenstva, hospodaření družstva za rok 2014 a návrh hospodářsko-finančního plánu na rok 2014 Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23, 334 01 Přeštice Shromáždění delegátů 29. 5. 2014 18:00 hod. Velký sál Kulturního a komunitního centra v Přešticích, Masarykovo náměstí 311

Z Á P I S ze shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Plzeň-jih se sídlem v Přešticích, konaného dne 31. 10. 2013 10./ Diskuze Předsedající pan Zoubek zahájil diskuzi a vyzval přítomné delegáty, aby pro správné zaznamenání diskuzních příspěvků uvedl své příjmení a lokalitu. Do diskuze se přihlásili : 1./ ing. Prokš, Dobřany 965 Jak se bude řešit rozpor ve vlastnictví stavby a pozemku pod stavbou podle nových zákonů ? p.Majer – podle nových zákonných předpisů nelze stavbu umístit na pozemek jiného vlastníka, u nevyřešených stávajících stavů budou platit přechodná ustanovení. Zjistí podrobnosti. Doplnila p.Marušincová (OK Nepomuk) – podle nového občanského zákoníku bude platit, že čí je pozemek, tomu patří stavba, ale počítá se také s přechodným obdobím na vyřešení vlastnictví. 2./ pan Prušák, Stod 11 Má organizační dotaz. Pozvánku s podklady na dnešní jednání obdržel teprve v úterý. Za tak krátkou dobu nedokáže pojmout všechny informace a nemůže tak např.hlasovat o stanovách. p.Majer – podle stávajících stanov mají pozvánku obdržet delegáti 8 dní před konáním shromáždění. S ohledem na zapracování posledních úprav stanov dle doporučení SČMBD doručeného v pondělí 21.10 tak byla pozvánka s podklady odeslána ve středu 23.10. Pro řádné seznámení se stanovami proběhli podzimní aktivy předsedů již během září, kde všichni předsedové samospráv obdrželi návrh stanov a měli jej projednat na čl.schůzi nejdéle do 11.10., zápisy s případnými náměty pak zaslat do 16.10.2013. Návrh stanov byl ke stažení na webových stránkách družstva, případně si samospráva mohla vyžádat další kopie stanov. 3./ pan Pech, Dobřany 795 Na domovní schůzi projednávali vznik společenství vlastníků jednotek, zazněl dotaz, zda hrozí sankce, pokud by SVJ podle zákona nezaložili. p.Majer – ve stávajícím zákoně, podle kterého SVJ vzniká automaticky, sankce nebyly, podle nových předpisů bude SVJ vznikat až zápisem do obchodního rejstříku. Zda budou případně nějaké sankce, ještě prověří. Nesplnění povinnosti založit SVJ může přinést jiné problémy při zajišťování oprav a rekonstrukcí a např. při sjednávání úvěru. Protože se do diskuze nikdo další nepřihlásil, pan Zoubek diskuzi ukončil.

Vznik SVJ dle nových právních předpisů - ukázka

Počet bytů ve správě družstva

Převody bytů do vlastnictví v období 2005 až 2013

Počet převedených bytů do vlastnictví k 31. 12 Počet převedených bytů do vlastnictví k 31. 12. 2013 Družstevníci celkem: 994 bj. (40,5 %), vlastníci celkem 1463bj. (59,5 %)

Poplatky za převod bj. do OV, za převod ČPP a za podnájem bj. (v tis Poplatky za převod bj. do OV, za převod ČPP a za podnájem bj. (v tis. Kč)

Objem oprav a rekonstrukcí vč Objem oprav a rekonstrukcí vč. drobné údržby - srovnání za období 2004 až 2013 (v mil. Kč)

Dlužníci: členové-nájemci a vlastníci v družstevních domech (průměr v roce v tis. Kč)

Finanční prostředky na účtech družstva (v mil. Kč)

Nedělitelný fond a nerozdělený zisk (v mil. Kč)

Hospodaření družstva za rok 2013   Náklady ……………. 20.080.370,28 Kč (plán 2013 : 20.400.945,-- Kč) Výnosy ……………... 21.335.105,85 Kč (plán 2013 : 21.235.840,-- Kč) Hospodářský výsledek po účetní závěrce za rok 2013: +1.254.735,57 Kč hrubého, daň 282.530,- Kč + 972.205,57 Kč po zdanění Stavy fondů k 31.12.2013: - nedělitelný fond 9,047.732,25 Kč ostatní statutární fondy 178.036,10 Kč (sociální fond, fond odměn) - účet nerozděleného zisku 2,200.000,00 Kč

Návrh na rozdělení hosp. výsledku družstva za rok 2013 do fondu bytového hospodářství ..…………….. 732.205,57 Kč do sociálního fondu …………………………..………. 100.000,-- Kč do nedělitelného fondu……………………………… 140.000,-- Kč Odměny pro samosprávy a obvodové komise 376.000,-- Kč Funkcionářské odměny ……………………………… 247.000,-- Kč

Hospodářsko-finanční plán na rok 2014 celkové náklady družstva …………………………………………………… 20.494.645,-- Kč celkové výnosy družstva …………………………………………………… 21.314.460,-- Kč hrubý hospodářský výsledek ……………………………………………… 819.815,-- Kč   Plán středisek bytového a tepelného hospodářství jako vyrovnaný, tj. v nákladech a výnosech: 12.163.000,-- Kč - z toho bytové hospodářství ……………………………………………. 1.738.000,-- Kč - z toho tepelné hospodářství …………………………………………… 10.425.000,-- Kč