Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

Realizace projektů v praxi program OMEGA Praha.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Ing. Jan Škoda Biotechnologický ústav AV ČR, v. v. i. Vzdělávací program pro THS.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY VE VÝZKUMU A VÝVOJI NA DVOUSTRANNÉ ÚROVNI Mezinárodně-smluvní rámec spolupráce  dohody o vědeckotechnické spolupráci.
12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Aktuality Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Podprogramy INTER-ACTIVE Programové období: 2016 – 2024 Ing. Jiří Burgstaller, DiS. Odbor strategických programů a projektů.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Výzkum a vývoj A NĚKTERÉ DALŠÍ SOUVISLOSTI…. Výzkum a vývoj v ČR  Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace  Zákony, týkající se VaV  Informační systém,
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
1 Název Programu INTER-EXCELLENCE Termín vyhlášení: březen 2016 Doba trvání: 2016 – 2024 Poskytovatel v průběhu tohoto období opakovaně vyhlašuje veřejné.
Podprogramy INTER-ACTIVE Programové období: 2016 – 2024
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Aktuality Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů V Praze dne 6. 12. 2016

Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní bilaterární a multilaterální spolupráci ve výzkumu a vývoji nebo charakter podpůrné činnosti výzkumu a vývoje Doba trvání programu 2016 – 2024 Program INTER-EXCELLENCE Nahrazuje dosavadní programy mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji na bázi účelové podpory (INGO II, EUPRO II, COST CZ, EUREKA CZ, KONTAKT II), kterým končí platnost v roce 2017

Právní rámec Zákon č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných prostředků a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací) Zákone č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů Nařízením Komise (EU) č. 651/2014 ze dne 17. června 2014, kterým ve v souladu s články 107 a 108 Smlouvy prohlašují určité kategorie podpory za slučitelné s vnitřním trhem (dále jen „Nařízení“) a dalšími souvisejícími právními předpisy Problémy 2016 Dostupnost IS VaVaI Technická novela zákona č. 130/2002 Sb.

Členění programu Program INTER-EXCELLENCE je členěn na tři cíle a šest podprogramů Cíle programu Cíl 1 – Rozvoj mezinárodní bilaterární a multilaterální spolupráce ve výzkumu a vývoji (nástupce programů KONTAKT II, COST CZ, INGO II) Cíl 2 – Zajištění podpůrných služeb pro zapojení České republiky do aktivit Evropského výzkumného prostoru a dalších multilaterálních aktivit formou nepřímé podpory ve výzkumu vývoji (nástupce programů EUPRO II a INGO II) Cíl 3 – Zapojení českých subjektů do aplikovaného výzkumu evropského programu EUREKA (nástupce programu EUREKA CZ)

Cíl 1 rozvoj mezinárodní bilaterální a multilaterální spolupráce ve výzkumu a vývoji INTER-ACTION podpora bilaterální spolupráce českých výzkumných pracovišť a jejich partnerských pracovišť v zemích, se kterými je sjednána platná dohoda pro aktivity výzkumu a vývoje INTER-COST podpora zapojení českých vědeckých týmů do evropské mnohostranné spolupráce COST v oblasti základního nebo aplikovaného výzkumu a vývoje INTER-TRANSFER podpora účasti českých vědeckých pracovníků na mezinárodních projektech výzkumu a vývoje, prostřednictvím podpory jejich zapojení do špičkových mezinárodních výzkumných týmů

Cíl 2 zajištění podpůrných služeb pro zapojení České republiky do aktivit v ERA a dalších multilaterálních aktivit INTER-INFORM podpora budování a udržitelnosti informačních sítí ve výzkumu a vývoji INTER-VECTOR posílení aktivního zastoupení českých vědců v řídících orgánech špičkových nevládních organizací mezinárodního charakteru Cíl 3 zapojení českých subjektů do evropských programů s výběrem projektů aplikovaného výzkumu na nadnárodní úrovni INTER-EUREKA podpora mezinárodní spolupráce mezi průmyslovými podniky a výzkumnými organizacemi

Způsobilé výdaje Osobní náklady/výdaje včetně sociálních a zdravotních odvodů Odpisy dlouhodobého majetku (hmotný a nehmotný) Ostatní zboží a služby Subdodávky Cestovné Nepřímé náklady do 25% Nezpůsobilé výdaje Úroky z úvěrů Pokuty, penále, finanční tresty Nedobytné pohledávky Správní poplatky Daň z přidané hodnoty s nárokem na odpočet daně nebo vrácení Náklady na právní spory Daně a cla

VÝDAJE ZE STÁTNÍHO ROZPOČTU DLE CÍLŮ PODPORY   VÝDAJE ZE STÁTNÍHO ROZPOČTU DLE CÍLŮ PODPORY (MIL KČ) CÍL PODPORY CÍL PODPORY 2 CÍL PODPORY 1 CÍL PODPORY 3 CELKEM VÝDAJ 590 3 590 800 4 980 VÝDAJE ZE STÁTNÍHO ROZPOČTU DLE ROZPOČTOVÝCH LET ROK 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 240 525 790 930 250 4 980

Uchazeč/další účastník projektu/příjemce INTER-A(CTION) výzkumná organizace, malý, střední nebo velký podnik, zabývající se výzkumem INTER-C(OST) INTER-T(RANSFER) výzkumná organizace INTER-I(NFORM) INTER-V(ECTOR) INTER-E(UREKA) malý, střední nebo velký podnik, zabývající se výzkumem, popř. ve spolupráci s výzkumnou organizací v roli dalšího účastníka projektu

MAXIMÁLNÍ INTENZITA PODPORY Maximální intenzita/výše podpory Maximální intenzity/výše podpor (jako prahové hodnoty oznamovací povinnosti) přiřazené k jednotlivým kategoriím výzkumu a vývoje a Programem vytyčeným podprogramům A-C-T-I-V-E ukazuje následující tabulka:   OBLAST PODPORY/ PODPORA DLE KATEGORIE VÝZKUMU A VÝVOJE INTER-I INTER-V INTER-T INTER-C INTER-A INTER-E MAXIMÁLNÍ INTENZITA PODPORY (% Z UZNANÝCH NÁKLADŮ) ZÁKLADNÍ VÝZKUM 100% PRŮMYSLOVÝ VÝZKUM – VÝZKUMNÁ ORGANIZACE PRŮMYSLOVÝ VÝZKUM - PODNIK 50% EXPERIMENTÁLNÍ VÝVOJ – VÝZKUMNÁ ORGANIZACE EXPERIMENTÁLNÍ VÝVOJ - PODNIK 25% PROJEKT MIMO KATEGORIE

Vyhlášení veřejných soutěží Jednotlivé podprogramy nebudou vyhlašovány ve stejném termínu Alokace jednotlivých podprogramů

Rok 2017 Hodnocení projektových záměrů podaných v roce 2016 a zveřejnění výsledků v první polovině roku (EUREKA, TRANSFER, INFORM, VECTOR, ACTION-USA, COST) Zahájení veřejných soutěží v 1. a 2. Q 2017 , jednotlivé podprogramy budou vyhlašovány v samostatných termínech pro rozložení administrativní zátěže Plán veřejných soutěží jednotlivých podprogramů a výše alokace bude zveřejněna v lednu 2017 Změny 2017 Další zjednodušení formulářů, aktualizace databáze hodnotitelů, aktualizace informací na webu, diskuze nad jazykovou mutací projektových záměrů, studie proveditelnosti informačního systému na hodnocení projektu a jejich správu

Počty přijatých projektů v rámci veřejné soutěže

http://www.msmt.cz/vyzkum-a-vyvoj-2/inter-excellence jiri.burgstaller@msmt.cz