Interní předpisy hotelu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Požární ochrana v obcích
Advertisements

Obecné požadavky na výstavbu
Požární hlídky.
Povinnosti obce v oblasti požární ochrany
Požární ochrana v obcích
Kontroly a revize elektrických zařízení v elektroenergetice – 2. část
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Dokumentace k zajištění BOZP
Požární ochrana v obcích
AU UK - školení zaměstnanců z BOZP
Jednotky požární ochrany
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
Zpracoval : Josef Dvořák – SDH Bystřice
Pro předmět: hotelový provoz Vypracovala: Bc. Eva Cejnková
Řešení úrazů u členů JSDH obcí
Zpracoval : Josef Dvořák – SDH Bystřice
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Taktická a prověřovací cvičení
AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ
Nařízení vlády 91/2010 Sb. o podmínkách požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv.
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Organizační členění ÚO
Legislativní vymezení postavení zástupce ředitele školy
Jednotky požární ochrany
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Záchranné a likvidační práce a evakuace historicky cenných materiálů
Dokumentace k zajištění BOZP
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Novelizace zákona o PO (spalinové cesty) kpt. Mgr. Petr Komínek, DiS. 1.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
Odborně způsobilá osoba v požární ochraně Tel: Tuto prezentaci bez výkladu autora nelze brát jako odborný závazný.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
BOZP při práci ve výškách
Havarijní plán kraje.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Nařízení vlády 91/2010 Sb. o podmínkách požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv.
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Bezpečnost hostů v hotelu, ochrana jejich zdraví a majetku
Požární ochrana v obcích
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Lesy Kontrolní úkol je zaměřen na vlastníky nebo uživatele lesů v souvislých lesních porostech o celkové výměře vyšší než 50 hektarů. Cílem kontroly je.
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Jednotky požární ochrany
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Požární prevence v bytových domech
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Transkript prezentace:

Interní předpisy hotelu

Požární poplachové směrnice (dle § 32 vyhl. č. 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru (vyhláška o požární prevenci))

Požární poplachové směrnice vymezují činnosti zaměstnanců, popřípadě dalších osob při vzniku požáru. obsahují: - postup činnosti osoby, která zpozoruje požár, - způsob a místo ohlášení požáru (např. osobně v recepci hotelu), - způsob vyhlášení požárního poplachu pro zaměstnance - postup osob při vyhlášení požárního poplachu (např. zajištění evakuace a pomoci při zdolávání požáru), - telefonní číslo ohlašovny požárů (pokud je zřízena), - telefonní čísla tísňového volání, - telefonní čísla pohotovostních a havarijních služeb dodavatelů elektrické energie, plynu a vody. Požární poplachové směrnice se zveřejňují tak, aby byly dobře viditelné a trvale přístupné pro všechny osoby vyskytující se v daném prostoru (v místě provozované činnosti).

PPS prověřuje se účinnost opatření uvedených v požárních poplachových směrnicích nejméně jednou za rok formou cvičného požárního poplachu. Vyhlášení se předem oznámí příslušnému operačnímu středisku hasičského záchranného sboru kraje. Cvičný požární poplach se vyhlašuje pro osoby, které jsou v pracovním poměru nebo obdobném pracovním vztahu k provozovateli činnosti. Dokumentaci zpracovává, popř. vede odborně způsobilá osoba. Dokumentaci schvaluje: - statutární orgán právnické osoby nebo jím pověřený vedoucí zaměstnanec, - podnikající fyzická osoba nebo její odpovědný zástupce před zahájením činnosti, k níž se dokumentace vztahuje.

Požární řád Požární řád obsahuje: stručný popis vykonávané činnosti a charakteristiky požárního nebezpečí provozované činnosti, stanovení podmínek požární bezpečnosti k zamezení vzniku a šíření požáru nebo výbuchu s následným požárem, vymezení oprávnění a povinností osob při zajišťování stanovených podmínek požární bezpečnosti, a to pro zahájení, průběh, přerušení a ukončení činnosti, stanovení podmínek pro bezpečný pobyt a pohyb osob a způsob zabezpečení volných únikových cest, jméno a příjmení odpovědného vedoucího zaměstnance.

Požární kniha Požární kniha slouží k záznamům o všech důležitých skutečnostech týkajících se požární ochrany, např. - o provedených preventivních požárních prohlídkách, tzn. vlastních kontrolách na pracovištích, - o provedeném školení vedoucích zaměstnanců a ostatních zaměstnanců, školení osob pověřených zabezpečování požární ochrany, školení externích pracovníků, - o provedené odborné přípravě preventivních požárních hlídek, - o všech vzniklých požárech, - o uskutečnění cvičného požárního poplachu, - o kontrole dokumentace požární ochrany, - o kontrole, údržbě nebo opravě požárně bezpečnostního zařízení