3. 15. 9. TĚLESA A LÁTKY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TĚLESA A LÁTKY Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Advertisements

STAVBA A VLASTNOSTI LÁTEK
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Těleso a látka Tělesa = předměty, které pozorujeme
OPAKOVÁNÍ 6.ROČNÍKU -fyzika
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Těleso nebo látka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Těleso a látka Tělesa = předměty, které pozorujeme
Aneta Říhová Lukáš Kahoun Marek Pertlík Adam Stibůrek
Vlastnosti pevných, kapalných a plynných látek
Látky a tělesa.
Skupenství látek.
Látky a tělesa Miroslava Maňásková.
STAVBA LÁTEK – Tělesa a látky
Kapalnění Sublimace Desublimace
Změny skupenství látek
TĚLESA A LÁTKY Fy - prima Yveta Ančincová.
zpracovaný v rámci projektu
Skupenství látek a jejich vlastnosti
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_187_Látky a tělesa AUTOR: Ing. Gavlas Miroslav ROČNÍK, DATUM:
STAVBA LÁTEK Tělesa a látky Co nás obklopuje? Zapiš si!
Šablona: V/II DUM 46 Období: leden 2012 Předmět: Prvouka Ročník: 3 Autor: Mgr. Adriana Benšová Metodický list/anotace Prezentace umožní žákům poznávat.
Látka a těleso.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhTěleso a látka.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_167_Látky AUTOR: Ing. Gavlas Miroslav ROČNÍK, DATUM: 6.,
Směsi Opakovací otázky
LátkyTělesaSílaAtomyMagnety
Skupenské přeměny – práce s tabulkami
VZDUCH.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
OPAKOVÁNÍ tělesa a látky vlastnosti látek vzájemné působení těles síla
LÁTKY A TĚLESA.
Didaktický učební materiál pro ZŠ INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Bc. Michaela Minaříková Vytvořeno:září 2011 Určeno:6. ročník ZŠ.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Změny skupenství látek (8. ročník)
Látky a tělesa Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
STAVBA A VLASTNOSTI LÁTEK Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí. Stavba látek [cit ]Dostupné pod licencí Creative Commons – na
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název : VY_32_INOVACE_7B36Fy6_Tělesa a látky.
Skupenství látek Látky se v přírodě vyskytují jako:  Pevné (pevné látky)  Kapalné (kapaliny)  Plynné (plyny) Těmto třem podobám říkáme skupenství.
TĚLESA A LÁTKY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Hana Kuříková Název: VY_32_INOVACE_03_B_7_Tělesa a látky Téma: Fyzika 6. ročník.
ELEKTRICKÝ PROUD, JEHO ÚČINKY TEPELNÉ SPOTŘEBIČE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: RNDr. Ivana Bělohradová NÁZEV: VY_52_INOVACE_01_F +Z_01.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6
Z čeho se tělesa skládají
VLASTNOSTI LÁTEK A TĚLES
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Speciální vzdělávací potřeby - žádné -
Směsi = smíšeniny dvou nebo více CHL CHL, které směs obsahuje = složky
PRV 3 – Neživá příroda Název školy Plavská škola Autor
DUM II. / 11. skupenství vody
Skupenství látek NÁZEV ŠKOLY
Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník)
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Látky a tělesa Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
SKUPENSKÉ PŘEMĚNY.
Název školy: Autor: Název: Téma: Číslo projektu:
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Změny skupenství.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Název projektu: Modernizace vzdělávání Pořadové číslo projektu: CZ. 1
NEŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením neživé přírody.
1.1 TELESÁ A LÁTKY Mgr. Viera Levočová.
Vlastnosti těles a látek
VY_32_INOVACE_C8-001 Název školy ZŠ Elementária s.r.o Adresa školy
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
je obsažena ve vzduchu, není vidět
Transkript prezentace:

3. 15. 9. TĚLESA A LÁTKY

Látky mohou být ve skupenství pevném, kapalném nebo plynném. Zapiš do sešitu Látky mohou být ve skupenství pevném, kapalném nebo plynném. 3 skupenství - pevné látky (např. dřevo, sklo, železo, papír, písek) - kapalné látky (např. mléko, olej, voda, benzin) - plynné látky (propan-butan, zemní plyn, vzduch)

Tatáž látka může být za různých okolností v různých Přečti si Tatáž látka může být za různých okolností v různých skupenstvích. Např. voda jako kapalina; když zmrzne, je z ní led, sníh nebo jinovatka. Kápneme-li vodu na rozžhavenou plotýnku, stane se z ní vodní pára.

Tělesa mohou být z látek pevných, kapalných nebo plynných. Zapiš do sešitu Tělesa mohou být z látek pevných, kapalných nebo plynných. pevné těleso: stůl, židle, kniha, auto, televize, konvice kapalné těleso: mléko ve sklenici, kakao v hrnku plynné těleso: propan-butan v bombě, vzduch v míči

Nakreslete si do sešitu následující tabulku a zařaďte: Těleso Látka okenní tabule guma umělá hmota kryt mobilu žula pneumatika sklo papír kniha rampouch železo skála padesátihaléř hlína

Nakreslete si do sešitu následující tabulku: Tělesa z pevné látky Tělesa z kapaliny Tělesa z plynu stůl kečup v láhvi oxid uhličitý v nádobě závaží pára v hrnci šťáva v kelímku svíčka rtuť v teploměru vzduch ve třídě Správně roztřiďte: oxid uhličitý v nádobě, stůl, kečup v láhvi, šťáva v kelímku, rtuť v teploměru, pára v hrnci, závaží, svíčka, vzduch ve třídě.