Inf Elektronická komunikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MSN vs. Skype MSN vs. Skype souboj IM. MSN vs. Skype MSN vs. Skype IM souboj Instant Messaging • zasílání textových, okamžitě zobrazovaných zpráv mezi.
Advertisements

Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
1 Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Elektronická komunikace
Informatika Internet.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Služby internetu (11. Maturitní okruh)
Informatika - prezentace
Podnikání na Internetu - mnohostranná komunikace Letní semestr 2005 Jana Holá V.
Internet.
Typy elektronické komunikace
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
11. SLUŽBY INTERNETU.
Služby internetu internet nabízí několik standardních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace k používání jednotlivých.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
S LUŽBY INTERNETU Ondřej Suk, VIII.A. WWW – WORLD WIDE WEB „celosvětová pavučina“ aplikace internetového protokolu HTTP soustava propojených hypertextových.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Elektronická pošta Název školy
Internet.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Internet.
Multimediální elektronická komunikace
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Inf Analogová a digitální televize. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
Inf Ztrátová a bezztrátová komprese zvuku. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf Analogové a digitální zařízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Inf Sítě mobilních telefonů a GPS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Informatika – Datové sítě
Inf Struktura sítě internet. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Inf Sociální sítě Facebook. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf Tvorba webu – struktura webu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Inf Struktura datových sítí. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Inf Normy pro citování knih a dalších zdrojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Operační systém Windows
Elektronické bankovnictví
Inf Bezpečný počítač.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Cykly ve vývojových diagramech
Škodlivý software, počítačové viry
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Princip streamování videa a hudby
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základní pojmy při používání Internetu
Inf Tabulkový procesor
Inf Barevné ladění dokumentů
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Inf Formáty grafických souborů
Inf Princip fungování elektronické pošty
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Inf Elektronická komunikace

Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0608 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: 07_01_32_INOVACE_06

Elektronická komunikace Předmět: INF Ročník: 1. Jméno autora: Jan Mlčůch Škola: SPŠ Hranice Anotace: Žák se seznámí s možnostmi užívání elektronické pošty, emailovým klientem a komunikací přes internet pomocí programů označovaných VoIP a IM. Klíčová slova: klient elektronické pošty, emailová adresa, VoIP, IM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jan Mlčůch. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Elektronická pošta každý uživatel elektronické pošty musí mít na některém serveru na internetu svoji elektronickou poštovní schránku každý uživatel má svoji jednoznačnou e-mailovou adresu s poštovní schránkou lze pracovat dvěma způsoby: přes webové rozhraní – pracuji přímo na serveru, kde jsou zprávy uloženy a nemusím je stahovat na svůj počítač pomocí klienta elektronické pošty – ten poštu stahuje na můj počítač

Schánka elektronické pošty schránka má adresu: jmenoschranky@pocitac.cz v adrese nesmí být mezry a znaky s diakritikou, mohou v ní být tečky, podtržítka apod. znak @ se čte zavináč a je to univerzální symbol pro všechny státy a jazyky

Emailový klient klient elektronické pošta běží na vašem počítači umožňuje vám jakkoli manipulovat s vašimi zprávami většinou obsahuje adresář a další pomocné funkce mezi pokročilé funkce patři: třídění e-mailů do složek řazení zpráv dle abecedy, odesílatele, data atd. vyhledávání zpráv dle určitých kriterií výběr kódování pro zobrazení zprávy nastavení pravidel pro zprávy včetně spamu automatické blokování phishingu

VoIP VoIP nebo také IP telefonie jsou programy pro telefonování přes internet nejznámější takový program je Skype jak to funguje? Skype používá k přenosu hlasu Internet a jeho IP protokol, určený pro přenos dat zabalí náš hlas do malých datových balíků a ty pošle do cílového počítače, kde se opět převedou na hlas

Telefonujeme z počítače z počítače do počítače jedinou podmínkou je dostatečně rychlé a trvalé připojení k internetu většinou zadarmo pro IP telefonii stačí mít tzv. IP telefon , ten se jen připojí do zásuvky počítačové sítě a člověk k telefonování vlastní počítač ani nepotřebuje z počítače na klasický telefon (mobil) je potřeba si tuto službu zaplatit u nějaké firmy, která hovor ze sítě Internet pošle na telefon

Telefonujeme z počítače problémy IP telefonie balíčky dat často docházejí s různým zpožděním a nebo přeházeně, pokud tedy pakety nedojdou včas, snižuje to kvalitu hovoru šifrování program Skype použivá silné šifrovací algoritmy a zvládá šifrování a dešifrování v reálném čase

IM Instant messaging jde o okamžitou komunikaci první IM programy byly textové programy ICQ, Windows Messenger Skype má také chatovací okno, Facebook má aplikaci pro zasílání zpráv tyto programy slouží jako centra evidující uživatele a umožňující jejich komunikaci navzájem využít je lze také přes webové služby Meebo umožňuje přístup k více službám IM najednou

Cvičení Porovnejte tarify IP služeb telefonie (Skype, Fayn) s tarify telefonních operátorů.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Wikipedia Foundation. Email. [online] 15. 10. 2012. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/E-mail SLUNEČKO, Filip. FI Masarykova Univerzita Brno. Dostupné z: http://www.fi.muni.cz/~kas/p090/referaty/2010-podzim/st/email.html Veškeré použité obrázky (kliparty) pocházejí z obsahu webu www.office.microsoft.com. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jan Mlčůch. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.