Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 32 Sada: F6/13 Předmět: Fyzika Ročník: 6. Jméno.
Advertisements

Často slyšíme věty: Led je lehčí než voda Železo je těžší než peří Má však železná jehla větší hmotnost než peří v peřině?
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_42_16 Název materiáluPráce plynu.
Mechanické vlastnosti kapalin - opakování Vypracovala: Mgr. Monika Schubertová.
Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Alena Machová.
VY_32_INOVACE_ Název výukového materiálu: Určení hustoty podle Archimédova zákona ( Účinky síly na těleso) Předmět: Fyzika Autor: Mgr. Ivana.
Hustota látky Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkŠestý - prima Stručný.
F YZIKÁLNÍ VELIČINA - HUSTOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
PASCALŮV ZÁKON Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_15_29.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět 6.ROČNÍK.
Fyzika pro lékařské a přírodovědné obory Ing. Petr VáchaZS – Mechanika plynů a kapalin.
VZTLAKOVÁ SÍLA NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Milada Zetelová NÁZEV: VY_52_INOVACE_28_ fyzikální.
H YDROSTATIKA Mgr. Kamil Kučera. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Ing.Mirjam Civínová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10C_18_Tlak_plynu_z_hlediska_molekulové_.
S TRUKTURA LÁTKY Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Žák naváže na znalosti, které získal o hustotě v prvouce a přírodovědě.
Hydrostatika, hydrodynamika Přípravný kurz Dr. Jana Mattová 1.cuni.cz.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_32_08 Název materiáluTeplotní.
V LASTNOSTI KAPALIN Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_17_30_Pascalův zákon a hydraulika.
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Leden 2012
MECHANIKA TEKUTIN Králová Denisa 4.D.
7.ROČNÍK Hydraulická zařízení VY_32_INOVACE_ Název školy
SOUTEŽ - RISKUJ! Mechanické vlastnosti kapalin (1. část)
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
ARCHIMÉDŮV ZÁKON Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_04_29.
Dynamika hmotného bodu
VZTLAKOVÁ SÍLA VY_32_INOVACE_29_Vztlakova_sila_ulohy
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
PASCALŮV ZÁKON Autor: RNDr. Kateřina Kopečná
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_22_FYZIKA
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
SKUPENSTVÍ LÁTKY Mgr. Kamil Kučera.
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu: CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou.
Chování těles v kapalině
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
02 – Fluidní mechanika Petr Zbořil
02 – Fluidní mechanika Petr Zbořil
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_
Opakování 3 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření objemu pevných látek
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Fyzika 7.ročník ZŠ Tření, Třecí síla Creation IP&RK.
Pascalův zákon.
Mechanika VY_32_INOVACE_05-16 Ročník: VI. r. VII. r. VIII. r. IX. r.
Fyzika pro 8. ročník (IV. díl)
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Vzájemné silové působení těles
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
VLASTNOSTI KAPALIN
Mechanika tekutin a tlak
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Vztlaková síla.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Účinky gravitační síly Země na kapalinu
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 P10_TEST Z HYDROSTATIKY

Základní informace Škola: Gymnázium Dr. Emila Holuba Holice, Na Mušce 1110, HOlice Autor: Mgr. Jitka Valášková Předmět: Fyzika Anotace: Materiál je určen k opakování, procvičování a zkoušení z tematického celku Mechanika kapalin v sedmém ročníku základní školy, případně v prvním ročníku střední školy. Materiál je zpracován v rámci projektu Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024

Otázka č. 1 Hustoměr slouží k měření: A) hmotnosti kapalných látek B) hustoty pevných látek C) hustoty kapalných látek D) hustoty plynných látek

Otázka č. 2 Podle Archimédova zákona můžeme velikost vztlakové síly vypočítat jako součin: A) obsahu plochy, hloubky, hustoty, gravitační konstanty B) objemu, hloubky, gravitační konstanty C) Hloubky, hustoty, gravitační konstanty D) objemu, hustoty, gravitační konstanty

Otázka č. 3 U které fyzikální veličiny je uvedena nesprávná jednotka: A) hydrostatický tlak - Pa B) vztlaková síla - Pa C) gravitační síla - N D) tlaková síla - N

Otázka č. 4 Vyber trojici látek, které se ve vodě potopí na dno: A) železo, olovo, zlato B) dřevo, sklo, papír C) korek, polystyren, pryž D) ocel, bakelit, dřevo

Otázka č. 5 Hydrostatický tlak u dna nádoby, ve které je 9 cm vody, je: A) 90 kPa B) 900 Pa C) 9 kN D) 90 Pa

Otázka č. 6 Který zákon říká, že působením vnější tlakové síly na volný povrch kapaliny vznikne ve všech místech kapaliny stejný tlak: A) Archimédův zákon B) Zákon o šíření tlaku C) Zákon o působení síly na kapalinu D) Pascalův zákon

Otázka č. 7 Tlaková síla působí na dno nádoby o obsahu 10 cm čtverečních. Výška vody v nádobě je 20 cm. Síla má velikost: A) 2 N B) 20 N C) 200 N D) 0,2 N

Otázka č.8 Velikost vztlakové síly závisí na: A) hmotnosti tělesa B) hustotě kapaliny a hustotě tělesa C) hustotě kapaliny a objemu ponořené části tělesa D) objemu kapaliny a objemu ponořené části tělesa

Otázka č. 9 Které tři vlastnosti charakterizují kapaliny: A) kapaliny jsou tekuté, zachovávají svůj objem, jsou dělitelné B) kapaliny jsou tekuté, zachovávají svůj tvar, jsou dělitelné C) kapaliny jsou tekuté, nezachovávají svůj tvar ani objem D) kapaliny jsou tekuté, jsou nedělitelné, zachovávají svůj objem

Otázka č. 10 Jak se nazývají zařízení, která využívají v praxi Pascalova zákona: A) Hydrostatická zařízení B) Hydraulická zařízení C) Hydrodynamická zařízení D) Torriceliho zařízení

Metodický pokyn Popis práce s materiálem Materiál je určen pro práci s tablety, případně s hlasovacím zařízením, slouží především k procvičování, opakování a zkoušení tematického celku Mechanika tekutin. Očekávání a cíle Žáci mají možnost si ověřit na teoretických i praktických úlohách, zda správně pochopili základní pojmy z hydrostatiky.

Zdroje Archiv autora