Poznáš pohádky? Vyprávěj svými slovy!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Advertisements

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.1.2 Slova jednozna č ná a mnohozna č ná Název sady: Č eský jazyk 4.
Č ervená Karkulka Vypracoval: Kuna Jan Žila byla sladká malá panna Červená Karkulka, kterou maminka jednoho dne poslala s košíkem plným jídla přes les.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Romana Martináková HLEDEJ TÉMA!!! VYLUŠTI ČTYŘSMĚRKU A ZJIŠTÍŠ „OČ TU JDE“! X O.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník ZÁJMENA Co už známe Letní prázdniny, to je prostě senzace. Kdo je vymyslel, ten by měl.
Pohádka O Červené Karkulce Daniel Krátký. Byla jednou jedna holčička a ta se jmenovala Červená Karkulka. Červená se ji říkalo podle jejího červeného čepečku.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník Zazpíváme si. ZÁJMENA Co už známe Chválím tě, Země má, tvůj žár i mráz, tvá tráva zelená.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Pohádka Autor: David Tomíška
Lichoběžník Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika
Na zamrzlém rybníku, umí přistát ve mžiku.
ZDRAVÉ ZUBY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Přídavná jména vyjadřují: vlastnosti osob, zvířat, věcí a dějů
V_ _ _ _ _ _ _ _E SVÁTKY JARA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
POČÍTÁME S DESETINNÝMI ČÍSLY 58,326 …..zaokrouhli na desetiny
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost POZNÁVÁME RODINU
JARO? LÉTO? ZIMA? PODZIM? ROČNÍ OBDOBÍ
SKUPINY BĚ/BJE, VĚ/VJE, PĚ
ZÁJMENA KDO TATO JÁ NIC SE MŮJ NAŠE KTERÝ ŽÁDNÝ
Obsah geometrických útvarů
PRVOUKA ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 1. Co je nejmenší?
Zvířata v zimě VY_52_INOVACE_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
1. Čím se liší pohyby těchto těles?
1. Křížovka Věci, která má tvar, rozměr, říkáme
(2a2 – b) . (-5a) 3a . (4a + 5) (2x + 3y) . (5x – 4y)
U S Z F V B Č D A C P E R J H L K M O Přečteš písmenka v tomto zmatku?
Podstatná jména jsou slova ohebná, skloňují se.
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
Konstrukce trojúhelníku : strana, úhel, těžnice
PŘÍRODOVĚDA 5. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Jeršovová.
PRŮMYSLOVÁ REVOLUCE A JEJÍ DŮSLEDKY
Ukázky lidových pohádek, práce s texty pohádek.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Světadíly a oceány
Množiny bodů dané vlastnosti
ČAS Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3A_08
Čím se živí probraní bezobratlí živočichové?
Pohádky, pohádkové postavy
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_29.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace O PERNÍKOVÉ CHALOUPCE Název : VY_32_inovace_13 - ČJ – O perníkové.
Grafické seznamy a diagramy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Konstrukce trojúhelníku : strana, výška, těžnice
FUNKCE – vlastnosti Co znamená rostoucí funkce?
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
Co se všechno naučíme??? Počítání průměru Funkce PRŮMĚR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
OPVK 1.4 EU peníze školám NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice-Spořilov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
PŘÍRODOVĚDA JEDOVATÉ ZLOZVYKY
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Petra Hejlová Číslo
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_35_ČJ4
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_16_Český jazyk
Autor: PaedDr. Jana Čechová
20.1 Malá násobilka - násobení
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_Český jazyk
O Červené Karkulce Název : VY_32_inovace_10 - ČJ – O Červené Karkulce
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Poznáš pohádky? Vyprávěj svými slovy! Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Poznáš pohádky? Vyprávěj svými slovy! Autor: Mgr. Romana Martináková

Chlapec světýlko ze stromu neviděl. Za hory, za doly, mé zlaté parohy… Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace TO UŽ DOKÁŽEME ! PŘEČTI SI VĚTY! DO JAKÉ POHÁDKY PATŘÍ? SPOJ VĚTU SE SPRÁVNÝM OBRÁZKEM? Chlapec světýlko ze stromu neviděl. Za hory, za doly, mé zlaté parohy… Košíček byl plný sladkostí pro babičku. Nakonec vše zachránil myslivec. Chaloupka byla celá ze sladkostí. Ťuky, ťuk, chlapečku, otevři nám světničku.

Pak čekal na Karkulku a snědl ji také. Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace A BYLO TO TAK?! PŘEČI SI VĚTY! DOKÁŽEŠ JE SPRÁVNĚ SEŘADIT? Pak čekal na Karkulku a snědl ji také. Karkulka šla lesem k babičce a potkala vlka. Všechny zachránil myslivec a vlk skončil ve studni. Vlk snědl vše i s babičkou. Vlk vyzvěděl, kde babička bydlí a šel k ní. JAK SE JMENUJE TATO POHÁDKA?

Jeníček a Mařenka našli chaloupku z perníku. Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace DOKÁŽEŠ TO I U TÉTO POHÁDKY?! PŘEČI SI VĚTY A SPRÁVNĚ JE SEŘAĎ ! Jeníček a Mařenka našli chaloupku z perníku. Děti nad babou vyzrály a utekly. Zlá baba je uvěznila a chtěla je sníst. Doma se s tatínkem velmi radovaly. Děti se v lese ztratily. JAK SE JMENUJE TATO POHÁDKA?

Jelen slyšel pláč a vysvobodil Smolíčka. Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace A JEŠTĚ JEDNOU? JE POŘÁDEK VĚT TADY SPRÁVNÝ? POKUD NE, NAPRAV JEJ! Jelen slyšel pláč a vysvobodil Smolíčka. Jeskyňky ho unesly k sobě domů. Smolíček velmi naříkal. Smolíček zůstal doma sám. Vpustil Jeskyňky do chaloupky. JAK SE JMENUJE TATO POHÁDKA?

SPISOVATELÉ EDUARD PETIŠKA KAREL ČAPEK Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 KDO MUSÍ NEJLÉPE DODRŽOVAT POŘÁDEK VĚT? SPISOVATELÉ EDUARD PETIŠKA KAREL ČAPEK

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 PAMATUJETE SI CO JSTE SE NAUČILI ? 7 6 8 1 2 3 5 10 4 9 T Á E K P 1 9 3 5 7 2 D 4 Ě 6 O 8 Ř 10 V

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 COTTAGE GRANDMA WELL

Vše vložím do pytlíku a zvážím. Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 DOKÁŽEŠ TO? VYTVOŘ SPRÁVNÝ POŘÁDEK VĚT V POPISU ČINNOSTI! Vše vložím do pytlíku a zvážím. Uvnitř vyberu ovoce a zeleninu. Před obchodem si vezmu vozík. Ovoce a zeleninu uložím do tašky a odnesu domů. Dojedu k pokladně a zboží zaplatím.

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Použité zdroje: http://office.microsoft.com/cs-cz/images/?CTT=6&ver=14&app=powerpnt.exe http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/63/Petiska_v_pracovn%C4%9B.jpg/250px-Petiska_v_pracovn%C4%9B.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bd/Karel-capek.jpg